Designa i CAD

Kan du designa dina egna hängen till din nyckelring? Ja, på Teknikprogrammet kan du göra det!
Innan vårterminen var slut provade eleverna i årskurs 1 på att rita i CAD och designa sina egna hängen till nyckelringar i 3D. Kolla så fina de blev!
Modellerna på bilden har supportmaterialet kvar, dvs bottenplattan och det material som 3D-printern bygger upp för att stötta delar som annars inte kan printas “i luften”. Detta tar vi sedan bort för att färdigställa nyckelringarna.
 
🔹 Detta var i kursen som heter Teknik 1. Första året får alla prova på CAD och om du upptäcker att du gillar att rita i CAD kan du välja Design- och produktutveckling till årkurs 2, så att du kan lära dig mer.
 
🔹 CAD står för Computer Aided Design = betyder digitalt baserad design och skapande av tekniska ritningar. Som är ett samlingsnamn för 3D-program.
 
🔹 På Ystad Gymnasium jobbar vi i ett program som heter Solidworks och det är ett ganska avancerat program som används av både ingenjörer och designers, det kan vara svårt att lära sig i början och som yrkesverksam kanske man aldrig ens lär sig alla funktioner som programmet har. Det är bra att lära sig rita i 3D-program eftersom det används mer och mer i kombination med 3D-printrar som blir mer vanliga i produktionen. 3D-printrar används för att snabbt få fram t.ex prototyper.