Emilia blev årets jazzröst i London

Emilia Mårtensson, uppvuxen på Österlen, påbörjade sin artistkarriär på Ystad Gymnasium, Österports, estetiska program i Ystad. I veckan utsågs hon till årets jazzröst i London av självaste parlamentet.

– Det känns helt fantastiskt. Bara att vara nominerad var en stor ära. Mina två konkurrenter är två fantastiska jazzsångare som jag har lyssnat mycket på genom åren och som är stora profiler här i London. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna, säger Emilia Mårtensson, när Lokaltidningen når henne dagen efter den storslagna prisutdelningen i The house of Commons på Parlamentet i går kväll.

Parliamentary Jazz Awards organiseras av All Party Parliamentary Jazz Appreciation Group och är ett av de största jazzpriserna i England.

– Det här är ett jättefint erkännande som stärker min självkänsla och som förhoppningsvis kommer leda till fler spelmöjligheter framöver.

För Emilia började som sagt karriären under gymnasiet på Ystad Gymnasium och under gårdagens improviserade tacktal var det framförallt tre personer hon ville tacka för sina framgångar.

– Dels mina föräldrar som alltid har stöttat mig och som till och med byggde om ett stall för att jag och min ensemble skulle få en egen jazzklubb, men även min musiklärare Lasse, mer känd som “Bagaren”, som var den som introducerade mig för jazzen.

I höst släpper Emilia ett nytt album och i samband med detta planeras även en turné i Sverige tillsammans med trion Elda.

Lyssna till Emilia Mårtensson vackra röst till låten Harvest Moon nedan.

Källa: Lokaltidningen Ystad, journalist Sanna Hjalmarsson. Foto: Chris Hyson

[button color=”orange” link=”http://ystad.lokaltidningen.se/skanska-emilia-ar-arets-jazzrost-i-london-/20160511/artikler/160519895/1846″ size=”default” icon_before=”music” target=”_self” block=”false”]Artikel Lokaltidningen[/button]

 

Postad i
Rulla till toppen