NB, Naturbruk på Ystad Gymnasium

Naturbruk

Programmet för dig som vill arbeta med djur,
allt från sällskapsdjur till exotiska djur.

7 februari – Öppet hus
Naturbruks programmet

Vi träffas ute på Ystad Djurpark i Skårby.
Vi kommer att hålla till utomhus. Föranmälan krävs.

Innehåll

  Naturbruksprogrammet (NB) är en unik möjlighet för dig som har ett stort djurintresse. Det speciella med programmet är att en tredjedel av utbildningen sker på Ystad djurpark tillsammans med de exotiska djuren.

  Tillsammans med lärare och djurparkens personal lär du dig djurens beteende och behov. Efter utbildningen vet du hur man sköter en djurpark och mycket mer. Du blir djurvårdare med möjligheter att arbeta inom många olika verksamheter som till exempel djuraffärer eller veterinärkliniker. Vi besöker flera andra djurparker i Sverige och Danmark där du får uppleva mer än vad vanliga besökare får.

  Du kan skaffa dig dubbel kompetens – både yrkesexamen och behörighet till högskolan. Du kan alltså välja att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för vidare studier efter gymnasiet. En del särskild behörighet får du automatiskt på Naturbruksprogrammet.

  Om du vill plugga på Naturbruksprogrammet kommer du både att vara fysiskt på plats i djurparken och på Österport. Kurserna som svenska, engelska, matte mm kommer du att läsa på Österport, inne i centrala Ystad. Vi har skolbussar som kör från Österport ut till Ystad djurpark.

  På plats på Ystad Djurpark

  Den sammanlagda tid som du är på plats i djurparken
  Årskurs 1: 2-3 dagar i veckan
  Årskurs 2 och 3: 1 dag i veckan + arbetsplatsförlagt lärande på annan plats

  Arbetsplatsförlagt lärande

  Det ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen, fördelat på fyra olika perioder om 3-4 veckor åt gången i årskurs 2 och 3. Här har du möjlighet att göra ditt arbetsplatsförlagda lärande utomlands!

  Programmets inriktning

  Djurvård

  Djurvård

  Första året innebär mycket praktiskt arbete för att i årskurs två och tre fördjupa, bredda och förfina dina kunskaper. Du lär dig t.ex. om djurhälsovård, guidning av besökare och arbete med utrotningshotade djur. Dina studiekamrater zebrorna, kamelerna, lemurerna, älgarna och många fler hejar hela tiden på dig! Ytterligare andra djurslag kan du träffa på under dina 15 veckors arbetsplatsförlaga praktik (APL).

  Jobbmöjligheter

  Programmet ger dig möjlighet att söka yrken som t ex

  • Djurskötare
  • Djurvårdare
  • Starta eget företag

  Eller studera vidare till

  • Djursjukskötare
  • Djurfysioterapeut
  • Zoolog
  • Djurskyddsinspektör
  Jennie Lang

  Jennie Lang

  Studie- och yrkesvägledare
  BF, NB, VO, VO lärling
  Område 1
  jennie.lang(a)ystad.se
  0704 34 05 52

  Samarbetspartners

  Elever berättar

  Sorry, vi kunde inte finna några elevintervjuer just nu...

  Scroll to Top