Ystad Gymnasium IF

Hej!

Brinner du för att röra på dig utan att behöva känna tävlingshets eller vill du komma igång med att motionera på dina egna villkor? Är du intresserad av att träffa andra människor och människor från en annan kultur? Är du kanske nyfiken på hur en förening fungerar eller intresserad av att utveckla ditt ledarskap? Då ska du komma till Skol-IF på onsdagar kl 15.00-17.00!

Aktiviteter

Onsdagar kl 15.00-17.00 i gymnastiksalen på Österport eller andra angivna platser.
Alla är välkomna!

– De senaste åren har Skol-IF endast använts som en del inom spetsutbildningen på NIU. Vi vill nu att skolan och Skol-IF ska satsa även på bredden, med aktiviteter där alla är välkomna att delta efter sina egna förutsättningar. Det blir perfekt med en nystart nu när skolan går över till Ystads kommun! säger Gustav Persson, idrottslärare på skolan och en av initiativtagarna till nystarten.

– Vi vill också att Skol-IF ska fungera som ett instrument för integration mellan olika elevgrupper på skolan som kanske inte annars träffas. För detta har vi sökt och blivit beviljade en stor summa pengar av skolidrottsförbundet. Dessa pengar ska gå till bland annat material, lokalhyra, ledararvoden men även till att genomföra en resa. Kanske blir det till en skidresa, berättar Sverker Meyer, också han idrottslärare och en av initiativtagarna till projektet.

– I nuläget drivs föreningen av personal på skolan men syftet och tanken är att den i framtiden ska drivas, till största delen, av eleverna själva. Vi kommer även att söka samarbete med olika föreningar i vårt närområde för att på så vis få eleverna att bli delaktiga i föreningar även utanför skoltid.  Förhoppningsvis kommer de att fortsätta vara aktiva i föreningarna även efter att de inte längre går på Ystad Gymnasium, inflikar Eva-Karin Fryklund, lärare på BF-programmet och en av medlemmarna i föreningens styrelse.

Mötesplats för gemenskap