BA, Bygg och anläggning på Ystad Gymnasium

Bygg- och anläggning

Vill du lära dig bygga hus från projektering till färdigt hus?

Innehåll

  På Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) får du grundläggande kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnad av bostäder och lokaler.

  Vill du lära dig bygga hus från projektering till färdigt hus? Då är bygg- och anläggningsprogrammet rätt för dig. En tredjedel av utbildningstiden sker i samverkan med olika byggföretag där du kommer göra din APL (arbetsförlagt lärande), vilket ger goda chanser till jobb efter utbildningen.

  Bygg och anläggning är ett yrkesprogram där du både får yrkeskompetens och har möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet. Det ger dig stora möjligheter att studera vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola.

  Bygg- och anläggningsprogrammet har behöriga och legitimerade yrkeslärare och Ystad Gymnasium är en branschrekommenderad skola av BYN. Flera av våra elever genom åren har utsetts till årets bygglärlingar av branschen. I årskurs tre är du gymnasial lärling och då får du 1000 kr extra i studiebidrag/månad.

  Programmets inriktningar

  Husbyggnad

  Mark & Anläggning

  Jobbmöjligheter

  Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex

  • Träarbetare
  • Murare
  • Betongarbetare
  • Trä/betongarbetare
  • Mark- och anläggningsarbetare

  Besa Murati

  Studie- och yrkesvägledare
  BA, EE, FT, HV, HT, RL
  Område 5
  besa.murati(a)ystad.se
  0704 34 05 23

  Samarbetspartners

  Elever berättar

  moa_andersson BA

  Moa, fd elev

  "Jag tycker allt är bra med Bygg- och anläggningsprogrammet. Lärarna är superbra och lektionerna är roliga. Programmet är ju också väldigt bra för vi har nytta av detta resten av livet.  Programmet passar mig för att jag är praktiskt person, jag gillar att göra saker och inte att sitta still.

  Jag har valt snickare som inriktning för det har varit roligt när vi provat på det i skolan. Min farfar rekommenderade det eftersom snickare får göra många varierande uppgifter. Jag funderar även på plattsättare, så jag ska prova det på praktiken. Jag trivs jättebra med lärare, elever och allt vi gör!"

  Moa tog studenten år 2017.

  Scroll to Top