Restaurang Risselmagasinet
Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.
Frukostservering kl 09.00-10.30
En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!
Lunchservering kl 11.30-12.30
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.
Boka bord via mail till risselmagasinet@ystad.se
Vi tar endast emot bokningar via mail.
Take-away
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet. Du får gärna maila oss för att fråga. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.
Vad ska ni äta på fredag? Boka helgkassen!
Under vårterminen 2024 erbjuder vi en trerätters middag att ta med hem på fredagar för 195:-/person.
Ni får allt paketerat för en trevlig middag. Instruktioner om vad som behöver göras innan maten kan serveras kommer att skickas med. Scrolla längre ner för att hitta menyn.
Anpassning för allergier och specialkost får vi diskutera när ni bokar, men de måste anges i förhand. Vi hjälper er så långt vi kan.
Frågor (när som helst) och bokningar (senast onsdagen innan, kl. 15:00) skickas till risselmagasinet@ystad.se. Din bokning är giltig när du fått en bekräftelse från oss.
Avhämtning och adress
Hämtas på angiven tid mellan 14:00 och 15:00 på Risselmagasinet - Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.
Meny för vårterminen 2024
Måndag Förrätt Rostbiffsmacka
Varmrätt Dragonpasta med halstrad lax
Dessert Mjölkchokladmousse med hallonsås.
Onsdag Sista onsdagsserveringen för terminen
Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 70:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Grön och vit sparris med citron beurre blanc och stenbitsrom.
Varmrätt Risotto med ostron-skivling, kräftstjärtar och dill
eller
Lammstek med Ratatouille och lammsky.
Dessert Rabarberkompott med husets glass, kaksmulor och bär.
Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Nässelsoppa med förlorat ägg och mjölkskum
eller
Gratinerad rökt lax med dill, lök och tomat
Varmrätt Kalkonschnitzel,
Dragonsky, krokett ärtpuréDessert Rabarberkompott med vit chokladparfait.
Helgkassen Varmrätt Thailand
Tom yum soppa med räkor, samt Thai fish cakes
–
Grön curry på kyckling med gurksallad och jasminris
–
Kokosnötsglass med rostad ananas i karamell
Måndag Förrätt Sashimi
Varmrätt Kycklingwok med ris och grönsaker
Dessert Friterad banan med vaniljglass och honung.
Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Stängt p.g.a. nationellt prov Helgkassen Varmrätt Ingen Helgkasse
Måndag Förrätt Svampcrepes
Varmrätt Fransk bouillabaise med aioli
Dessert Crème brulé
Onsdag APL Torsdag STÄNGT Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Gravlaxkuber med senapsdressing och brödflarn
eller
Varmrätt Halstrad bakad spetskål med citronette, potatisstomp och krasse
eller
Skinkschnitzel med örtsmör, sky, potatisstomp och sockerärta
Dessert Munkar med yuzukräm och hallonsorbet.
Helgkassen
Måndag Förrätt Halstrad sparris med lufttorkad skinka
Varmrätt Gravad lax med dillpotatis, citron
Dessert Rabarberparfait med knäckflarn
Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Stängt Helgkassen Stängt
Måndag STÄNGT Onsdag APL Torsdag Frukostbuffé
9.00-10.30Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt Husets Toast Skagen
Varmrätt Citron- och svamprisotto
eller
Helstekt Contrafile med bakad tomat, emulsionsås och friterade lökringar
Dessert Isad rabarbersoppa med vit chokladmousse.
Helgkassen Varmrätt Korea
Allt på bordet!
Steam buns
Marinerat kött ”bulgogi”
Het gratinerad kyckling ”buldak”
Glasnudelsallad ”japache”
Ingefärspicklad morot och gurka
Kimchi
Ris
–
Honungskaka ”yagkwa”
Måndag Vårbuffé
mer info kommerVarmrätt Vårbuffé
mer info kommer.
Onsdag Torsdag Sista frukostbuffén för terminen. Varmrätt Frukostbuffé
9.00-10.30Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Sparrissoppa med halstrad pilgrimsmussla och örtolja
Varmrätt Wallenbergare med lingon, ärtor och potatispuré
eller
Fish and Chips
Dessert Eton mess med husets glass.
Helgkassen Varmrätt Ceviche på torsk och räka, samt blåmusslor med salsa och friterat bröd ”sopaipilla”
–
Biffgryta ”lomo saltado” med majskolvar, pommes pinnes och ris
–
Choklad och nougatkaka ”turron de chocolate”
Måndag Onsdag Torsdag Fredag Förrätt ca. 30:-
Varmrätt ca. 80:-
Efterrätt ca. 30:-Förrätt Caesarsallad med Kyckling
Varmrätt Ravioli med färskost, tomatkräm och parmesan
eller
Ångad rödtunga med skaldjurssky, bladspenat, stekt ostronskivling och färskpotatis.
Dessert Vit chokladkladdkaka med bärsallad och mynta.
eller
Italiensk citronvattenglass med lakritsmaränger och bär
Helgkassen Varmrätt Italienskt
Sparris med burrata, samt pinsa med fänkålssalami
–
Ragú bolognese med tagliatelle, gröna blad och tomatsallad
–
Tiramisu
Måndag Onsdag Torsdag Fredag Helgkassen