Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostbuffé 08.30-9.30
Lunch 11.30-12.30

Kolla i menyn här nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord via mail till
risselmagasinet@ystad.se

Vi tar endast emot bokningar via mail.

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.

Pil ner

Meny för vårterminen 2023

Meny v 19
  • Måndag
    Varmrätt

    Flygande Jakob
    70 kr

    Dessert

    Fruktsallad med glass & krisp
    25 kr

     

  • Tisdag
    Varmrätt

    Pizzabuffé
    70 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Räkbisque med quenelle och dillskum

    Varmrätt

    Kalkonschnitzel med ärtpuré och dragonssky

    Dessert

    Rabarberkompott med vit chokladparfait och flarn

Meny v 20
  • Måndag
    Varmrätt

    Ungsbakad falukorv med potatismos
    70 kr

    Dessert

    Rabarberkräm med mjölk
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Färska vårrullar
    25 kr

    Varmrätt

    Chicken thai
    70 kr

    Dessert

    Pannkaka med kokosglass & sirap

    25 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Kristi Himmelsfärd
    Stängt
  • Fredag
    Kristi Himmelsfärd
    Stängt
Meny v 21
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    Varmrätt

    Vårbuffé
    Tryckfelsnisse  har varit framme

    Pris för komplett buffé 120 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Cesarsallad med kalvbräss

    Varmrätt

    Eldad röding med potatiskräm, grillad fänkål och skaldjurssky

    eller

    Kycklingballotine med ramslök och soltorkad tomat, kycklingsky, färskpotatis, palsternacka och sparris

    Dessert

    Rabarberkompott med  Kardemummaglass, Kaksmulor och bär

    eller

    Jordgubbssorbet men krossad maräng, vit choklad och jordgubbar.

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Halstrad grön sparris med smörsås, rom och förlorat ägg

    Varmrätt
    Helbakad spätta med kapris, rödbeta, spenat, skirat smör och kokt potatis
    Dessert

    Marinerade färska bär med vanilj, myntaglass och salt maräng

Meny v 22
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 23
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
  • Fredag
    STÄNGT

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Restaurang Risselmagasinet 349004099 268278362253008 6137669252423450711 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=109&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=VGtjNE4vw6MAX9CKXwG& nc ht=scontent atl3 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
Dessa ädla drycker har serverats till dagens meny. Hos oss är de inte de bara alkoholhaltiga drycker. De är läroböcker, lärmaterial och viktiga verktyg för att eleverna skall få lära sig viktiga kunskaper som används i en gästmatsal.

Siciliansk Catarratto, Pinot Noir/Poulsard/Trosseau från Jura och Burgundisk Chardonnay. 

Ps. Vi serverar såklart lokala drycker också...

Om en stund kommer bildbevis på maten också :)
Restaurang Risselmagasinet 345833204 971923203992942 6832744661609110172 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=105&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=WV8CDY4YZ3QAX9wfGRS& nc ht=scontent atl3 2.cdninstagram Ystad Gymnasium
Restaurang Risselmagasinet 345632611 221366693954821 4608645812809151974 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=100&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=iI k0M34Rl8AX dnm1z& nc oc=AQkRAQZYy7 kIMMNjAp4W1IKxKGLXnyW2Xn8oCyiDkTYaKmtKRcajKbm7ZQwQaf1q9E& nc ht=scontent atl3 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
Om några timmar har en av våra åk. 3 elever gjort sitt gymnasiearbete med inriktning servering.

Hur går det till? Jo, eleven gör sitt gymnasiearbete på den lärlingsplats hen har tillbringat åk. 3 på. Eleven ansvarar för ett antal gäster under en service och ta hand om dem från att de kommer till de går. Under den tiden skall eleven göra alla de saker som en service innefattar.

Förarbetet för eleven innefattar bland annat att lära sig matmenyn, dryckesmenyn, sereringsgången samt kraven och strukturen på hur en service skall genomföras på den specifika lärlingsplatsen.

Allt detta arbete observeras av läraren för att mynna ut i ett betyg på det genomförda arbetet, i samråd med handledaren och i samtal med eleven.

Om någon undrade ;)
Vi har precis öppnat och idag byter vi grupper! Långt där i bakgrunden kan man ana en grupp smånervösa elever ut RL22 som skall köra service för första gången!

Fullbokat och våren som visar sin bästa sida!
Restaurang Risselmagasinet 328330269 693367725922631 7684568919844845566 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=102&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=JZi2Ib53l3MAX9JFbL & nc ht=scontent atl3 2.cdninstagram Ystad Gymnasium
Dagen huvudrätt!

Rimmad oxbringa med rotmos, persiljebuljong, pepparrot och senap!
Rulla till toppen