Restaurang Risselmagasinet

Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Lunchservering kl 11.30-12.30

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Under höstterminen 2023 serverar vi ej frukostbuffén. Frukostbuffén öppnar igen till vårterminen 2024 och då serveras den på torsdagar.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord via mail till
risselmagasinet@ystad.se

Vi tar endast emot bokningar via mail.

Take-away

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet. Du får gärna maila oss för att fråga. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.

Pil ner

Meny för Höstterminen 2023

Meny v 34
  • Måndag
    Nu startar vi upp igen!
    Förrätt

    Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.

    Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂

    Vänligen

    Personal och Elever på RL

  • Tisdag
    Nu startar vi upp igen!
    Förrätt

    Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.

    Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂

    Vänligen

    Personal och Elever på RL

  • Onsdag
    Nu startar vi upp igen!
    Förrätt

    Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.

    Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂

    Vänligen

    Personal och Elever på RL

  • Torsdag
    Nu startar vi upp igen!
    Förrätt

    Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.

    Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂

    Vänligen

    Personal och Elever på RL

  • Fredag
    Nu startar vi upp igen!
    Förrätt

    Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.

    Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂

    Vänligen

    Personal och Elever på RL

Meny v 35
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 36
  • Måndag
    Idag är det premiär för måndagserveringarna.
    Förrätt

    Bruschetta

    Varmrätt

    Husets lasagne

    Dessert

    Pannacotta

     

  • Tisdag
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
  • Fredag
    Idag serverar vi en snabbare version av vår klassiska lunch. 2 varmrätter att välja samt en efterrätt.
    Varmrätt
    Råraka på rödbeta med fetaostkräm, grillad romansallad och rostade frön

    eller

    Inkokt lax med Creme Fraische smaksatt med örter, grillad broccoli och smörslungad potatis

    Dessert

    Cheescake med lemoncurd och säsongens bär

Meny v 37
  • Måndag
    Förrätt

    Parmaskinka i melon med balsamico

    Varmrätt

    Stekt lax serverad med kall sås, kokt potatis

    Dessert

    Chokladkaka med päron och lättvispad grädde

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Gazpacho serverad med  brödflarn och aioli

    Varmrätt

    Krämig pasta med citron och grönkål

    eller

    Kotlett med selleripuré,  semibakad tomat och dragonsky

     

    Dessert

    Hallonsorbet serverad med  chokladkladdkaka

  • Torsdag
  • Fredag
    Idag serverar vi en snabbare version av vår klassiska lunch. 2 varmrätter att välja samt en efterrätt.
    Varmrätt

    Kroppkaka med svamp, lingon, och skirat smör

     

    eller

     

    Confiterat anklår med limesky och en sallad av äpple, fänkål och dragon

    Dessert

    Vit chokladkladdkaka medkrusbärskompott och vaniljgrädde

Meny v 38
  • Måndag
    Förrätt

    Toast Skagen

    Varmrätt

    Panerad snitzel serverad med ugnspotatis och skysås samt gröna ärtor

    Dessert

    Helt ugnsbakat fyllt äpple serverad med vaniljglass.

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Gratinerad fransk löksoppa

    Varmrätt

    Bakad rotselleri med linskräm, picklad lök och friterad svartrot.

    Eller

    Raggmunk med rimmat fläsk och rårörda lingon

    Dessert

    Pannacotta smaksatt med lakrits och citronmaräng

  • Torsdag
  • Fredag
    Förrätt

    Toast Gabriel

    Varmrätt

    Trancherad kyckling med gräddsky, rostade rotsaker, pressgurka och pommes Anna

    Dessert

    Pavlova med Yuzukräm och slövispad grädde

Meny v 39
  • Måndag
    Förrätt

    Svamppaj

    Varmrätt

    Stekt kycklingfilé, fetaostkräm, rotsaker, ugnspotatis

    Dessert

    Knäckig äpplepaj med vaniljkräm

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt
    Boucheé stuvad svamp, Serrano chips och kryddörter
    Varmrätt

    Falafel serverad med yoghurtdressing, syrad lök och sallad

    eller

    Fish & chips med remouladsås

    Dessert

    Bärmarängbakelse med vit choklad och lemon curd

  • Torsdag
  • Fredag
    Förrätt

    Steak tartar med dijonaise, kapris, lök, gaufrette och krasse

    Varmrätt

    Bakelse av lax & rödtunga, citrontimjanskum, potaisstomp och ärtkräm

    Dessert

    Mandelchokladkaka med halloncoulis och husets sorbet

Meny v 40
  • Måndag
    Förrätt

    Råraka med klassiska tillbehör

    Varmrätt

    Biff Lindström serverad med kokt potatis och skysås

    Dessert

    Morotskaka

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Bouillabaise. serverad med Aioli

    Varmrätt

    Socca med ostkräm, grillad zucchini och picklad morot

    eller

    Parisare med Idahopotatis, sky och persiljesmör

    Dessert

    Saltkaramellglass med rostad mandel och äppelkompott

  • Torsdag
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 41
  • Måndag
    Förrätt

    Traditionell sillamacka

    Varmrätt

    Skånsk kalops

    serverad med rödbetor, gurka och kokt potatis

    Dessert

    Toscapäron serverad med lättvispad grädde

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Frasig paj med spenat, ost och marinerade grönsaker

    Varmrätt

    Pumpasoppa med pumpafrön och citron

    eller

    Glasbakad sej, sotad kål, grön musselsås, friterad kapris och dillpotatis

    Dessert

    Vaniljbavaroise och björnbär

  • Torsdag
  • Fredag
    Festvåning på kvällen
    Meny kommer
Meny v 42
  • Måndag
    Förrätt

    Rödbetor med chevré och honung

    Varmrätt

    Stekt fläsk med löksås och kokt potatis alternativt bruna bönor med fläsk.

    Dessert

    Äppelkräm

    med gräddmjölk och liten kaka

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Höstsoppa med gravad morot och krasse

    Varmrätt

    Grönskasfylld kåldolme serverad med citronette och rökt majonnäs

    eller

    Rotmos med kokt rimmat fläsklägg, senap, pepparrot och bladpersilja

     

    Dessert

    Munkar  med vanilj & limecurd serverad med husets granité

  • Torsdag
  • Fredag
    AFTER WORK PÅ KVÄLLEN
    Meny kommer
    Temat är Nordiska Tapas och klassiska cocktails
Meny v 43
  • Måndag
    Förrätt

    Laxsnitt toppad med hovmästarsås

    Varmrätt

    Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon

    Dessert

    Chokladmousse med grädde

  • Tisdag
  • Onsdag
    Förrätt

    Blini med smetana, tvåsorters lök, rom och dill

    Varmrätt

    Blomkålssoppa med rostad blomkål, frön och örtolja

    eller

    Viltwallenbergare med tranbärssky, svamp och potaispurré

    Dessert

    Tarte Tartain med vaniljsås och äppelsorbet

  • Torsdag
  • Fredag
Meny v 44
  • Måndag
    LOVSTÄNGT
  • Tisdag
    LOVSTÄNGT
  • Onsdag
    LOVSTÄNGT
  • Torsdag
    LOVSTÄNGT
  • Fredag
    LOVSTÄNGT
Meny v 45
  • Måndag
    Stängt
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. Gåsprepp
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. APL
Meny v 46
  • Måndag
    Förrätt

    Skaldjurssoppa

    Varmrätt

    Mårtenskyckling med klassiska tillbehör

    Dessert

    Skånsk äpplekaka med vaniljsås

  • Tisdag
  • Onsdag
    Gåsmeny.
    Mer info kommer
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. APL
Meny v 47
  • Måndag
    Mer info kommer
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. APL
Meny v 48
  • Måndag
    Julmeny
    Mer info kommer
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. APL
Meny v 49
  • Måndag
    Julmeny
    mer info kommer.
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. APL
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. APL
Meny v 50
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Stängt p.g.a. Städning
  • Torsdag
  • Fredag
    Stängt p.g.a. Städning
Meny v 51
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    Skolavslutning
    Stängt
  • Torsdag
    LOV
  • Fredag
    LOV

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Fredagen den 6/10 2023 skall vi göra något nytt!

Tillsammans med en av våra lokala mathantverkare, @osterlenkryddor , kommer vi att vara värd för en Snapsprovning!

4 snapsar och 3 skånska tapas.

Våra serveringselever i åk. 3 har fått leka med underbara, närproducerade, kryddor från Österlenkryddor för att själva skapa en snapskryddning som kommer presenteras under provningen, till detta har kockeleverna skapat skånska tapas med samma bunke kryddor som tongivare.

Dessutom får ni smaka på @osterlenkryddor s egna snapsar och få storyn bakom deras tanke med dessa.

Vi kommer vara i vår restaurang på Risselmagasinet mellan 18 - 20 och ha en lärorik, njutbar och trevlig stund tillsammans.

Ni bokar via denna länk:
https://www.osterlenkryddor.se/produkt/skansk-snaps-med-skanska-tapas-utveckling/

In och boka nu så våra elever får visa er vad de kan!

#ystadgymnasium #drinklocal
Igår gjorde vi vårt årliga besök på @disgustingfoodmuseum i Malmö.
Eleverna förundrades, förfärades och hulkade av de starka och tankeväckande intrycken från världens alla hörn.

@restaurangspill lagade Högrev till oss som vi avnjöt innan dess och @malmosaluhall lät eleverna insupa en nästan sydeuropeisk atmosfär.

Trevligt, tankeväckande och gott!

#ystadgymnasium
Sommaren är inne i en härlig period och vi har börjat jobba. Men vad gör vi då?! 

Jo, vi jobbar med att skapa de bästa förutsättningarna för att våra elever skall få en bra start och en bra fortsättning på sin gymnasieutbildning!

Vi lärare på RL på Ystad Gymnasium ser mycket fram emot att få träffa nya och gamla elever igen!

Information om när vi öppnar upp restaurangen för åk. 2 och 3 kommer inom kort!
Ännu en klass som gått från klarhet till klarhet och nu är redo för sin framtid! RL20

Tack Malva, Rickard, Filip, Elias och Jesper för ert hårda jobb, sköna stil och för att ni har förgyllt vardagen under tre år. Vi ses på krogarna i sommar.

/Tomas, Rune och alla andra!

#ystadgymnasium
Besök på Snårestad Vingård! Vackert och intressant att få se en vingård på nära håll!
Idag är vi ute på vägarna!

Första stoppet var @osterlenkryddor som lät oss smaka på deras otroliga glass (vi glömde ta kort då...) och berättade om deras många och roliga projekt. Nu lunch på @korvolle_ystad för att sedan rulla vidare mot Snårestad Vingård.

Härliga tider!
Här kommer bilderna på ännu ett gymnasiearbete som är genomfört:

#1 Endive med färskost smaksatt med parmesan, picklad rädisa och puffat bovete.

#2 Kycklingballotine fylld med torkade tomater/lufttorkad skinka med sparris och ramslök.

#3 Semifreddo på jordgubb

Bra jobbat Filip!
Dessa ädla drycker har serverats till dagens meny. Hos oss är de inte de bara alkoholhaltiga drycker. De är läroböcker, lärmaterial och viktiga verktyg för att eleverna skall få lära sig viktiga kunskaper som används i en gästmatsal.

Siciliansk Catarratto, Pinot Noir/Poulsard/Trosseau från Jura och Burgundisk Chardonnay. 

Ps. Vi serverar såklart lokala drycker också...

Om en stund kommer bildbevis på maten också :)
Även Elias har gjort sitt gymnasiearbete. Han gjorde en meny på @continentaldusud
Och det är dessa kreationer ni får skåda i följande ordning:

#1 Brioche - forellrom - äggkräm
#2 Vit sparris -smörskum
#3 Rimmad röding - vårgrönsaker - körvelsås
#4 Ankbröst - sky - örtbukett
#5 Rabarberconsommé - pannacotta - rabarberglass

Tack till  Continelal du Sud och Joakim Kjearkner!
Gymnasiearbetena slutförs under dessa veckor och här ser ni resultatet av Jespers arbete. Han har gjort sin lärlingsperiod på Hotell Mossbylund, där han också under en dag fick sätta sin prägel på menyn. Följande rätter planerade och serverade han:

#1 Kycklingbröst - potatisstomp - smörad kycklingsky -

#2 Rödbetsrisotto  - sparris - picklade vårgrönsaker

Tack till @hotellmossbylund och bra jobbat Jesper!
Rulla till toppen