Restaurang Risselmagasinet

Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostservering kl 09.00-10.30

En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!

Lunchservering kl 11.30-12.30

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord via mail till risselmagasinet@ystad.se

Vi tar endast emot bokningar via mail.

Take-away

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet. Du får gärna maila oss för att fråga. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.

Pil ner

Take away food

Vad ska ni äta på fredag? Boka helgkassen!

Under vårterminen 2024 erbjuder vi en trerätters middag att ta med hem på fredagar för 195:-/person.

Ni får allt paketerat för en trevlig middag. Instruktioner om vad som behöver göras innan maten kan serveras kommer att skickas med. Scrolla längre ner för att hitta menyn.

Anpassning för allergier och specialkost får vi diskutera när ni bokar, men de måste anges i förhand. Vi hjälper er så långt vi kan.

Frågor (när som helst) och bokningar (senast onsdagen innan, kl. 15:00) skickas till risselmagasinet@ystad.se. Din bokning är giltig när du fått en bekräftelse från oss.

Avhämtning och adress

Hämtas på angiven tid mellan 14:00 och 15:00 på Risselmagasinet - Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.

Meny för vårterminen 2024

Meny v 16
  • Måndag
    Förrätt

    Rostbiffsmacka

    Varmrätt

    Dragonpasta med halstrad lax

    Dessert

    Mjölkchokladmousse med hallonsås.

     

     

  • Onsdag
    Sista onsdagsserveringen för terminen

    Förrätt ca. 30:-
    Varmrätt ca. 70:-
    Efterrätt ca. 30:-
    Förrätt

    Grön och vit sparris med citron beurre blanc och stenbitsrom.

    Varmrätt

    Risotto med ostron-skivling, kräftstjärtar och dill

    eller

    Lammstek med Ratatouille och lammsky.

    Dessert

    Rabarberkompott med husets glass, kaksmulor och bär.

  • Torsdag
    Frukostbuffé
    9.00-10.30
    Varmrätt

    Frukostbuffé
    9.00-10.30

  • Fredag
    Förrätt ca. 30:-
    Varmrätt ca. 80:-
    Efterrätt ca. 30:-
    Förrätt

    Nässelsoppa med förlorat ägg och mjölkskum

    eller

    Gratinerad rökt lax med dill, lök och tomat

    Varmrätt

    Kalkonschnitzel,
    Dragon
    sky, krokett ärtpuré

    Dessert

    Rabarberkompott med vit chokladparfait.

  • Helgkassen
    Varmrätt

    Thailand

    Tom yum soppa med räkor, samt Thai fish cakes

    Grön curry på kyckling med gurksallad och jasminris

    Kokosnötsglass med rostad ananas i karamell

Meny v 17
  • Måndag
    Förrätt

    Sashimi

    Varmrätt

    Kycklingwok med ris och grönsaker

    Dessert

    Friterad banan med  vaniljglass och honung.

  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
    Frukostbuffé
    9.00-10.30
    Varmrätt

    Frukostbuffé
    9.00-10.30

  • Fredag
    Stängt p.g.a. nationellt prov
  • Helgkassen
    Varmrätt

    Ingen Helgkasse

Meny v 18
  • Måndag
    Förrätt

    Svampcrepes

    Varmrätt

    Fransk bouillabaise med aioli

    Dessert

    Crème brulé

  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
    STÄNGT
  • Fredag
    Förrätt ca. 30:-
    Varmrätt ca. 80:-
    Efterrätt ca. 30:-
    Förrätt

    Gravlaxkuber med senapsdressing och brödflarn

    eller

    Varmrätt

    Halstrad bakad spetskål med citronette, potatisstomp och krasse

    eller

    Skinkschnitzel med örtsmör, sky, potatisstomp och sockerärta

    Dessert

    Munkar  med yuzukräm och hallonsorbet.

  • Helgkassen
Meny v 19
  • Måndag
    Förrätt

    Halstrad sparris med lufttorkad skinka

    Varmrätt

    Gravad lax med dillpotatis, citron

    Dessert

    Rabarberparfait med knäckflarn

  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
    Frukostbuffé
    9.00-10.30
    Varmrätt

    Frukostbuffé
    9.00-10.30

  • Fredag
    Stängt
  • Helgkassen
    Stängt
Meny v 20
  • Måndag
    STÄNGT
  • Onsdag
    APL
  • Torsdag
    Frukostbuffé
    9.00-10.30
    Varmrätt

    Frukostbuffé
    9.00-10.30

  • Fredag
    Förrätt

    Husets Toast Skagen

    Varmrätt

    Citron- och svamprisotto

    eller

    Helstekt Contrafile med bakad tomat, emulsionsås och friterade lökringar

    Dessert

    Isad rabarbersoppa med vit chokladmousse.

  • Helgkassen
    Varmrätt

    Korea

    Allt på bordet!

    Steam buns

    Marinerat kött ”bulgogi”

    Het gratinerad kyckling ”buldak”

    Glasnudelsallad ”japache”

    Ingefärspicklad morot och gurka

    Kimchi

    Ris

    Honungskaka ”yagkwa”

Meny v 21
  • Måndag
    Vårbuffé
    mer info kommer
    Varmrätt

    Vårbuffé

    mer info kommer.

     

     

  • Onsdag
  • Torsdag
    Sista frukostbuffén för terminen.
    Varmrätt

    Frukostbuffé
    9.00-10.30

  • Fredag
    Förrätt ca. 30:-
    Varmrätt ca. 80:-
    Efterrätt ca. 30:-
    Förrätt

    Sparrissoppa med halstrad pilgrimsmussla och örtolja

    Varmrätt

    Wallenbergare med lingon, ärtor och potatispuré

    eller

    Fish and Chips

    Dessert

    Eton mess med husets glass.

  • Helgkassen
    Varmrätt

    Ceviche på torsk och räka, samt blåmusslor med salsa och friterat bröd ”sopaipilla”

    Biffgryta ”lomo saltado” med majskolvar, pommes pinnes och ris

    Choklad och nougatkaka ”turron de chocolate”

Meny v 22
  • Måndag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
    Förrätt ca. 30:-
    Varmrätt ca. 80:-
    Efterrätt ca. 30:-
    Förrätt

    Caesarsallad med Kyckling

    Varmrätt

    Ravioli med färskost, tomatkräm och parmesan

    eller

    Ångad rödtunga med skaldjurssky, bladspenat, stekt ostronskivling och färskpotatis.

    Dessert

    Vit chokladkladdkaka med bärsallad och mynta.

    eller

    Italiensk citronvattenglass med lakritsmaränger och bär

  • Helgkassen
    Varmrätt

    Italienskt

    Sparris med burrata, samt pinsa med fänkålssalami

    Ragú bolognese med tagliatelle, gröna blad och tomatsallad

    Tiramisu

Meny v 23
  • Måndag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Helgkassen

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Här kommer dragningen av lotteriet som vi sålde på Risselmagasinet! Vår rektor Mattias presenterar vinnarna och vi skickar ut mail under eftermiddagen med mer information!
Detta är bilder från innan dagens service!

Idag serverades:

Ramslökssoppa
Färdkostterrine

Bakad sej med citronsås

Äppelpaj med råkräm

Skön stämning i lokalen och nu en välförtjänt lunch!

Trevlig helg
Idag har vi fullbokad matsal och baren är förberedd. Varför då? Jo, eleverna övar på barteknik i en enklare form där vi varje vecka skapar en ny fördrink som vi bjuder på (så länge lagret räcker...) Idag har vi en bitter drink smaksatt med humle och grapefrukt.

Lycka till de som har bokat idag :)
Den årliga Suzetten!

Idag kämpade våra åk. 2 elever tappert med flambering i matsalen. Effektfullt och gott!

När den första nervositeten lagt sig så flöt det på riktigt fint!

Full matsal!

Bra jobbat alla som var med!
Premiär!

RL23 har haft sin första service i restaurangen!

Fullt hus, förväntansfulla elever och god stämning.
Bra jobbat alla inblandade.

Trevlig helg.

#ystadgymnasium
Från vecka 7 (nästa vecka) kommer vi erbjuda en helgkasse för avhämtning!

Vi förbereder här och ni färdigställer hemma.
Ni hämtar här på skolan mellan 14:00 och 15:00
Vi har ett begränsat antal portioner och beställningen skall läggas senast onsdagen innan.
195:-/person för tre rätter.

Mer info kan ni få om ni mailar till risselmagasinet@ystad.se, där kan man också boka den.

Menyn då?
Förrätt
Tortillas på blå majs med räka, avocado och mango

Varmrätt
Högrevschili med vetetortillas, svarta bönor och tomatillosalsa

Efterrätt
Flan de Coco
Förra veckan hade vi öppet hus!

Glada elever från åk. 1 fixade mat och dryck, nyfikna och nervösa ungdomar kom för att ta reda på mer om vår utbildning.

Bra jobbat alla inblandade!

#ystadgymnasium
Dagens övning: Eleverna har gjort ett praktiskt prov där de har analyserat grundsmaker och aromer i 3 såser och 4 drycker, för att sedan motivera vilka matchningar de skulle välja. Detta är sista momentet av den sensoriska delen av kursen mat och dryck i kombination.
#ystadgymnasium
Julen nalkas och tar paus!

Vi vill passa på att ta ka alla våra APL-platser som har tagit emot elever under denna termin!
Ni gör ett viktigt jobb!
 @continentaldusud @bongskahuset @hotellmossbylund @npbistro @harrysystad @vastrastation @tumult.restaurang @restaurangstrandgatan32
#1 tartar på oxinnanlår, bovete, gulbeta, curryemulsion, schalottenlök. Till det drack vi en dryck på citronverbena, salvia och champagnevinäger!

#2 Gnocchi, trattkantareller, svampbuljong med oxkind och tryffel. Till det drack vi en syrlig dryck på röda krusbär från Sövestad!

#3 Torskrygg, smörsås, ramslök, eldad schalottenlök och blekselleri.
Till det drack vi en bergamotkombucha

#4 Kärnmjölksglass med romrussin, päron och julkryddad filodeg! Till det drack vi flädertonic!

Nu undrar ni säkert var, varför och vem? Jo, vi var på en inspirerande mat-, dryck- och serviceupplevelse med våra elever i åk. 3. Vi vill ge eleverna en bild av hur man kan jobba hantverksmässigt med mat, dryck och service. De skall snart ut på sina lärlingsplatser och detta kan ses som ett startskott för racet mot målet. 

Vi vill tacka @vastergatanmalmo för en lysande upplevelse för både elever och lärare.

#ystadgymnasium
Rulla till toppen