Restaurang Risselmagasinet
Eleverna lagar och serverar maten till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Frukostbuffé 08.30-9.30
Lunch 11.30-12.30
Kolla i menyn här nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen.
Pris
Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.
Boka bord via mail till
risselmagasinet@ystad.se
Vi tar endast emot bokningar via mail.
Take-away
Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.
Meny för vårterminen 2023
Måndag Varmrätt Flygande Jakob
70 krDessert Fruktsallad med glass & krisp
25 krTisdag Varmrätt Pizzabuffé
70 krOnsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Räkbisque med quenelle och dillskum
Varmrätt Kalkonschnitzel med ärtpuré och dragonssky
Dessert Rabarberkompott med vit chokladparfait och flarn
Måndag Varmrätt Ungsbakad falukorv med potatismos
70 krDessert Rabarberkräm med mjölk
25 krTisdag Förrätt Färska vårrullar
25 krVarmrätt Chicken thai
70 krDessert Pannkaka med kokosglass & sirap
25 kr
Onsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Kristi Himmelsfärd
StängtFredag Kristi Himmelsfärd
Stängt
Måndag STÄNGT Tisdag Varmrätt Vårbuffé
Tryckfelsnisse har varit frammePris för komplett buffé 120 kr
Onsdag Förrätt Cesarsallad med kalvbräss
Varmrätt Eldad röding med potatiskräm, grillad fänkål och skaldjurssky
eller
Kycklingballotine med ramslök och soltorkad tomat, kycklingsky, färskpotatis, palsternacka och sparris
Dessert Rabarberkompott med Kardemummaglass, Kaksmulor och bär
eller
Jordgubbssorbet men krossad maräng, vit choklad och jordgubbar.
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Halstrad grön sparris med smörsås, rom och förlorat ägg
Varmrätt Helbakad spätta med kapris, rödbeta, spenat, skirat smör och kokt potatis Dessert Marinerade färska bär med vanilj, myntaglass och salt maräng
Måndag Tisdag Onsdag STÄNGT Torsdag Fredag STÄNGT
Måndag Tisdag Onsdag STÄNGT Torsdag Fredag STÄNGT