Restaurang Risselmagasinet

Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet och Filialen

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan du boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Filialen är en mindre restaurang, där våra elever erbjuder lunchservering och enstaka take-away portioner.

Eleverna som driver restaurangerna studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Risselmagasinet: Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket i Ystad. Här finns en länk till google maps - Risselmagasinet.

Filialen: Industrigatan 6, ingången till Filialen ligger mittemot Risselmagasinet.

Risselmagasinet
Filialen

Risselmagasinet: Lunchservering
kl 11.30-14.00

Här serverar vi som vanligt en lunch som kräver tid och omsorg. Flerrättersmenyer som är tillagade och serveras av våra elever.

Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.

Filialen: Lunchservering på onsdagar
kl 12.00-14.00

Under höstterminen 2024 kommer vi erbjuda ett mindre antal platser i vår bistro, Filialen, som ligger i den angränsande byggnaden söder om Risselmagasinet. En snabbare lunch med moderna förtecken. Maila oss för att höra om take-away är möjligt.

Sista bokningsbara tiden är kl 13.00. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen.

Boka bord endast via mail till risselmagasinet@ystad.se

Betalning kan endast ske med kort.

Önskas take-away?

Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet, de dagar vi har öppet. Du får gärna maila oss för att fråga om take away är möjligt den dagen du önskar.

Vi behöver veta ditt namn, antal portioner, vilken dag och tid du vill hämta maten. Se nedan i menyn vilka dagar vi har öppet.

Frukostservering kl 09.00-10.30
OBS! Servering börjar under vårterminen 2025

En ordentlig frukost i brunch-stil serveras på torsdagar, endast under vårterminen. Frukosten kostar 70 kr och betalning kan endast ske med kort. Kom ihåg att boka bord!

Meny höstterminen 2024

Meny v 39
  • Tisdag
    Tisdag 24/9
    Förrätt

    Svamptoast toppad med parmesan.

    Varmrätt

    Skaldjurs-

    lasagne

    Dessert

    Äppelpaj severad med råkräm

  • Onsdag Rissel
    Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista!
    Förrätt

    Smörstuvad svartrot –

    Rökt skinka – Persiljepesto

     

    Bouilliabaise

    aioli – fisk – skaldjur

    Varmrätt

    Krämig Pasta

    Citron – Svamp

     

    Viltwallenbergare

    Potatiskaka – Gräddkokt svamp – Tranbärssky

    Dessert

    Vaniljbavaroise

    Chokladflarnsrulle – Fruktspett

  • Onsdag Filialen
    Boka bord mellan 12:00 och 13:00

    Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.
    Varmrätt

    Stekt sill med potatismos, lingon och skirat smör

    eller

    Pannbiff med stekt potatis, gräddsås och pressgurka

  • Fredag
    Förrätt

    Hasselbackspotatis – gräddfil – rom – gräslök

    Varmrätt

    Halstrad gös – brynt smörsås

    Moussaka

Meny v 40
  • Tisdag
    Tisdag 2/10
    Förrätt

    Gubbröra på grovt bröd

    Varmrätt

    Bruna bönor med fläsk alternativt stekt fläsk med löksås och rårörda lingon

    Dessert

    Äpplekräm med gräddmjölk och kardemummaskorpa.

  • Onsdag Rissel
    Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista!
    Förrätt

    Pumpasoppa

    Citron Creme Fraische – Rostade frön – Vegospett

     

    Toast Gabriel
    (Friterad panerad ansjovis – friterad persilja – bearnaise)

    Varmrätt

    Halstrad sejrygg

    Kräftsås – Örtpuré

     

    Bitoc al la Russé
    Små färsbiffar – rödbeta – kapris – Skånsk Potostatis – Skysås

    Vegetarisk lasagne
    Crudite – Ört Creme Fraische

    Dessert

    Tarté Tartain
    Råkräm – Granitet

  • Onsdag Filialen
    Boka bord mellan 12:00 och 13:00

    Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.
    Varmrätt

    Pasta pesto

    eller

    Pizza i napolitanskt stuk med prosciutto, tomat och parmesan

  • Fredag
    Stängt p.g.a. festvåning för föräldrar
Meny v 41
  • Tisdag
    Tisdag 9/10
    Förrätt

    Viatnamesiska vårrullar med asiatisk dipsås.

    Varmrätt

    Chicken Chow Mein med nudlar

    Dessert

    Stekt ananas med mynta och rostad kokos samt glass.

  • Onsdag Rissel
    Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista!
    Förrätt

    Höstsoppa på svamp

    Svampkrokett

     

    Halstrad rökt sill

    Kavring – Dilläggröra – Friterad purjolök

    Varmrätt

    Kåldolmar
    Sirapssky – Lingon – Kokt potatis

     

    Pankopanerad flundra

    Remoulad – Dillpotatis – Citron

    Dessert

    Chokladmousse-tårta

    Maräng – Blåbär

     

    Friterad banan

    Vanilj-limelglas

  • Onsdag Filialen
    Boka bord mellan 12:00 och 13:00

    Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.
    Varmrätt

    Pasta pesto

    eller

    Pizza i napolitanskt stuk med prosciutto, tomat och parmesan

  • Fredag
    Stängt p.g.a. A-dag
Meny v 42
  • Tisdag
    Tisdag 15/10
    STÄNGT
    PGA
    gemensam aktivitet på rektorsområde 4
  • Onsdag Rissel
    Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista!
    Förrätt

    Smördegsinbakad lättgravad lax

    Spenat – Citronette – Picklad morot – krusbär

    Varmrätt

    Kroppkaka

    Skirat smör – Lingon – Persilja

    Kycklingpiccata
    Tomatsås – Fläsk – Svamp – Örtris

    Dessert

    Cremé Catalan

    Citrussallad – Oxalis

  • Onsdag Filialen
    Boka bord mellan 12:00 och 13:00

    Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.
    Varmrätt

    Tagliata på flankstek

    eller

    Pasta carbonara

  • Fredag
    After Work 16 - 19
    Nordiska tapas och cocktails!
    Boka på risselmagasinet@ystad.se

    Meny kommer 🙂
Meny v 43
  • Tisdag
    Tisdag 22/10
    Förrätt

    Vinbladsdolmar med rostad paprika, yoghurt

    Varmrätt

    Moussaka med kött

    Dessert

    Mandel- och dadelkaka med fetaostfrosting.

  • Onsdag Rissel
    Boka bord mellan 11:30 och 12:30 i vår klassiska matsal på Risselmagasinet. En lite långsamare lunch med tid för reflektion. Ät en, två eller tre rätter och förkovra er i vår dryckeslista!
    Förrätt

    Friterad bläckfisk

    Vitlöksmajjo – Grillad citron – Dillpulver

    Varmrätt

    Socca

    färskost – rostde frön – grillad blomkål – semitomat – picklad lök

    Porchetta
    Rostade rotsaker – Chimichurri – Rosmarinsky

    Dessert

    Äppelbignet

    Calvadosglass – Granatäpple

  • Onsdag Filialen
    Boka bord mellan 12:00 och 13:00

    Vi serverar en enklare lunch i vårt grannhus. Två varmrätter att välja mellan, snabb serveringstid och möjlighet till take away.
    Varmrätt

    Tagliata på flankstek

    eller

    Pasta carbonara

  • Fredag
    Lunch som vanligt men eleverna planerar menyn. Den kommer senare!
Meny v 44
  • Tisdag
    LOV
  • Onsdag Rissel
    LOV
  • Onsdag Filialen
    LOV
  • Fredag
    LOV
Meny v 45
  • Tisdag
    STÄNGT
    PGA
    STUDIEBESÖK
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 46
  • Tisdag
    Tisdag 12/11
    Förrätt

    Skaldjurssoppa med oststänger alternativt svartsoppa.

    Varmrätt

    Mårtenskyckling serverad med kokt potatis,

    gräddsåsrödkål, sviskon, brysselkål

    Dessert

    Skånsk äpplekaka serverad med vaniljsås

  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 47
  • Tisdag
    Tisdag 19/11
    STÄNGT för julförberedelser.
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 48
  • Tisdag
    Tisdag 26/11
    Förrätt

    Sill, lax och ägg tallrik.

    Varmrätt

    Honungsglacerade revben, apelsinsky, karamelliserade kulpotatis, brysselkål, rödkål

     

    Dessert

    Dessertbuffé med ris a la malta och gotter

  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 49
  • Tisdag
    Tisdag 3/12
    Förrätt

    Sill, lax och ägg tallrik.

    Varmrätt

    Honungsglacerade revben, apelsinsky, karamelliserade kulpotatis, brysselkål, rödkål

    Dessert

    Dessertbuffé med ris a la malta och gotter

  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 50
  • Tisdag
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag
Meny v 51
  • Tisdag
  • Onsdag Rissel
  • Onsdag Filialen
  • Fredag

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Härlig dag på Ystad Saltsjöbad och Villa Strandvägen med RL24 under arbetsmiljöveckan 👨🏼‍🍳 Här bjöds vi på fantastisk frukostbuffé följt av rundvandring 

#ystadgymnasium #restaurangprogrammet #ystadsaltsjöbad
Denna veckan öppnar vi filialen i vår grannlokal, Gröna Huset 🙂

16 sittplatser och möjlighet till take away. Boka och ställ frågor på risselmagasinet@ystad.se!

Boka bord mellan 12:00 och 13:00 för en snabb och vällagad lunch!

Väl mött

RL23 med lärare
RL24 kickade igång läsåret med glatt humör på stranden där de fick samarbeta för att lyckas! Det blev pussel och dragkamp bland annat ☀️

#ystadgymnasium #restaurangprogrammet
Den 4:e till den 6:e september är det återigen dags för Ystad Summit och i år kommer vi att vara med och arrangera ett Food Jam. 

Vad för framtidsmat kan kända lokala kockar och råvaruleverantörer skapa tillsammans? Det kommer du att kunna få veta!

För första gången bjuder vi nämligen in allmänheten till att få äta slutresultatet på en lunch den 6:e klockan, det kommer vara två sittningar, en börjar 12:00, den andra 12:30.

Följ länken i bion!
Sommaren har behandlat oss väl så nu är vi redo att välkomna nya elever och nya gäster till Restaurang- och livsmedelsprogrammet här på #ystadgymnasium.

Vi kommer att öppna upp restaurangen nu på fredag med möjlighet att käka en lite kvickare lunch där man väljer mellan 3 olika varmrätter. En fisk, en kött och en vegetarisk. Man kan boka via risselmagasinet@ystad.se och man kan boka dig ett bord mellan 11:30 och 12:30 (men man får såklart äta upp i lugn och ro).

Hemsidan håller på att snickras färdigt så menyerna kommer snart upp där också 🙂 inklusive våra öppettider framöver!
Nu har vi skickat ut en ny klass! Tack @tumult.restaurang för en bra lunch, tack RL21 för tre härliga år.

Lycka till och njut av den ljusnande framtiden!

#ystadgymnasium
Som ni märker är det proppen ur idag vad gäller inlägg här på instagram...tiden har varit hektisk och bland annat har eleverna på bilden klarat sina gymnasiearbeten!

 Tack till @vastrastation @harrysystad @continentaldusud @svartekoket för ett fint samarbete!

Inte bara med gymnasiearbetet utan även med vår arbetsplatsförlagda lärlingsutbildning, där ni hjälpt våra elever i åk. 3 att nå så långt som möjligt i kök och servering.

På fredag springer dessa unga människor ut från @ystadgymnasium en sista gång och då hittar ni dem på restauranger i närheten!
Efter kampen blev det lunch på @sture1912
Såhär mot slutet av läsåret unnar vi oss att leka lite också. Här ser ni eleverna i åk. 2 försöka bräcka varandra i diverse utmaningar.

Tack @utmaningarnashus för en trevlig stund med lekar!

Grattis lag VC till den ärofyllda segern i mångkampen.
Här ser vi några ögonblicksbilder från när Andrea genomförde sitt gymnasiearbete!

Smörbakad sej med beurre blanc, morötter och ärtpuré smaksatt med ramslök!

Tack @vastrastation för handledning och lärlingsplats!

#ystadgymnasium
Rulla till toppen