Restaurang Risselmagasinet
Eleverna lagar och serverar maten till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Frukostbuffé 08.30-9.30
Lunch 11.30-12.30
Kolla i menyn vilka dagar som vi serverar vad. Menyn finns längre ner på sidan.
Pris
Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.
Boka bord: 070-923 07 20
risselmagasinet@ystad.se
Vi har telefontid kl 9.00-15.00 under våra öppetdagar (se i menyn per vecka). Bokningar utanför den tiden tar vi emot via mail, risselmagasinet@ystad.se
Take-away
Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Meny för vårterminen 2023
Måndag Varmrätt Pepparrotskött med morot och potatis
70 krDessert Ananaspaj
25 krTisdag Varmrätt Tacobuffé
70 krDessert Churros
25 krOnsdag STÄNGT Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag STÄNGT Förrätt Vi kommer att uppdatera menyerna under de kommande dagarna.
Vid bokning, maila till risselmagasinet@ystad.se
Måndag Varmrätt Kokt rimmat fläsklägg med rotmos & senap
70 krDessert Semla
25 krTisdag Förrätt Våffla med löjrom
25 krVarmrätt Lövbiff, dragonsås & kryddsmör, pommes
70 krDessert Hjärtbakelse
25 krOnsdag STÄNGT P.G.A. A-Dag Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Öppet!
Meny KommerFörrätt Potatis och purjolökssoppa med citronkrutong 1/1 eller 1/2
eller
Matjesillröra på grovt bröd och dill
Varmrätt Örtstekt fläskytterfilé med potatispuré och sky
Dessert Citronfromage med maränger och mynta
Måndag SPORTLOV Tisdag SPORTLOV Onsdag SPORTLOV Torsdag SPORTLOV Fredag SPORTLOV
Måndag STÄNGT Tisdag Förrätt Vegetarisk gulasch med smetana
25 krVarmrätt Vegetarisk lasagne
70 krDessert Lime/avokadomousse med krisp
25 krOnsdag Förrätt Halstrad pilgrimsmussla med
Jordärtsskockskräm & friterad svartrot
och dilloljaVarmrätt Biff Strindberg med Karrépotatisoch skysås
Dessert Vit chokladmousse med
digestivekexflarn och
romtopfTorsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Champinjonsoppa med halstrat sojafärsspett
1/1 eller 1/2
eller
Blini med vispad Creme Fraiche med lök på 3 sätt
Varmrätt Laxbergare med currykrämsås och crudite
Dessert Vaniljparfait med husets fruktsallad och flarn
Måndag Varmrätt Pasta Bolognese
70 krDessert Pannacotta med bärgelé och krips
25 krTisdag Förrätt Löksoppa & osttoast
25 krVarmrätt Porterstek, morotspuré, potatis & gelé
70 krDessert Tårta
25 krOnsdag Förrätt Kycklingrillette med rökt majonnäs, kryddkrasse och
picklad lökVarmrätt Laxpudding med skirat smör, dill och rom
Dessert Apfelstrudelmed råkräm
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag STÄNGT P.G.A APL
Måndag Varmrätt Fiskgratäng med pommes duchessepotatis
70 krDessert Chokladpudding med ingefärspäron
25 krTisdag Förrätt Spanska potatiskroketter
25 krVarmrätt Paella
70 krDessert Crema catalana
25 krOnsdag Förrätt Crème ninon med förlorat ägg
Varmrätt Kokt Rimmad oxbringa med rotmos, pepparot och persiljebuljong
Dessert Kryddinkokt päron med sabayon och sorbet
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag STÄNGT P.G.A APL
Måndag Varmrätt Helstekt kotlett med gräddsås, gelé, pressgurka och kokt potatis
70 krDessert Päronchokladkaka
25 krTisdag Förrätt Tjeckisk raggmunk med syrad grädde
25 krVarmrätt Kokt torsk med äggsås
70 krDessert Glass, bärsås & krisp
25 krOnsdag Förrätt Tartar på gravad lax med sallad på fänkål, äpple, lök och torkat laxskinn
Varmrätt Knaprig fläsksida
med lökkräm, vinägersky och
potatis- & selleripuréDessert Crêpe Suzette med Vaniljparfait
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Ramslökssoppa med confiterad äggula och friterad svartrot
1/1 eller 1/2
eller
Färskosterrine med svartrot och skinka med kryddsallad och ajvar
Varmrätt Dillbakad sej med citronsås, ärtor och persiljerotsspuré Dessert Äppelpaj med råkräm -och äppelchips
Måndag Varmrätt Stekt lax med dill/rommajonnäs, gröna ärtor och kokt potatis
70 krDessert Påskbakelse
25 krTisdag Förrätt Laxtoast
25 krVarmrätt Lammstek
70 krDessert Mintchokladkaka
25 krOnsdag Förrätt Krabbisque med queneller
Varmrätt Ört och citronstekt lamm med potatisgratäng smaksatt med honung och getost
Dessert Calvadosbavaroise
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Jordärtsskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och örter 1/1 eller 1/2
eller
Matjesillröra med filmjölksbröd och friterad purjolök
Varmrätt Kycklingballontine med tomatsky, semibakad tomat och rostade rotsaker
Dessert Chokladmousse med bärkompott och krossade drömmar
Måndag PÅSKLOV Tisdag PÅSKLOV Onsdag PÅSKLOV Torsdag PÅSKLOV Fredag PÅSKLOV
Måndag STÄNGT Tisdag STÄNGT Onsdag Förrätt Ceviche med brödflarn, havsrom och harsyra
Varmrätt Ölbrässerad griskind med rotfrukter och krokett
Dessert Glace
Au fourTorsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Nässelsoppa med förlorat ägg och rom 1/1 eller 1/2
eller
Toast Skagen
Varmrätt Helstekt Ryggbiff med dragonemulsion, krokett och glaserad lök
Dessert Crème katalan med citrussallad
Måndag Varmrätt Panerad fisk med remoulad, kokt potatis & grönt
70 krDessert Pavlova
25 krTisdag Förrätt Rostade majskolvar
25 krVarmrätt Burgare med pommes
70 krDessert Milkshake
25 krOnsdag Förrätt Grön och vit sparris med beurre blanc,
ramslök och havsromVarmrätt Gravad lax med skånsk potatis och pressgurka
Dessert Key Lime pie med marinerade bär och myntagranité
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Gubbröra med kavring och krispig lök
Varmrätt Wallenbergare med klassiska tillbehör Dessert Smördegsflarn med lime, vaniljkräm och bär
Måndag Varmrätt Pannbiff med lök, rårörda lingon, skysås och kokt potatis
70 krDessert Moussetårta
25 krTisdag Förrätt Lufttorkad skinka med melon
25 krVarmrätt Kyckling & rostad potatis med basilikasås
70 krDessert Bärpaj
25 krOnsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Kycklingleverpastej med picklade grönsaker och minikrutong Varmrätt Bakad fjordlax med nässelsås och finskurna rotsaker
Dessert Créme Brûle
Måndag Tisdag STÄNGT Onsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Gratinerad fransk löksoppa
Varmrätt Biff Lindström med Kryddsmör och Idahopotatis
Dessert Små varma plättar med sylt och vaniljglass
Måndag Varmrätt Flygande Jakob
70 krDessert Fruktsallad med glass & krisp
25 krTisdag Varmrätt Pizzabuffé
70 krOnsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Räkbisque med quenelle och dillskum
Varmrätt Kalkonschnitzel med ärtpuré och dragonssky
Dessert Rabarberkompott med vit chokladparfait och flarn
Måndag Varmrätt Ungsbakad falukorv med potatismos
70 krDessert Rabarberkräm med mjölk
25 krTisdag Förrätt Färska vårrullar
25 krVarmrätt Chicken thai
70 krDessert Pannkaka med kokosglass & sirap
25 kr
Onsdag STÄNGT P.G.A. APL Torsdag Kristi Himmelsfärd
StängtFredag Kristi Himmelsfärd
Stängt
Måndag Tisdag Varmrätt Vårbuffé
70 krOnsdag Förrätt Cesarsallad med kalvbräss
Varmrätt Eldad röding med potatiskräm, grillad fänkål och skaldjurssky
Dessert Rabarberkompott med Kardemummaglass, Kaksmulor och bär
Torsdag Frukostbufféservering
70 krFredag Förrätt Halstrad grön sparris med smörsås, rom och förlorat ägg
Varmrätt Helbakad spätta med kapris, rödbeta, spenat, skirat smör och kokt potatis Dessert Marinerade färska bär med vanilj, myntaglass och salt maräng
Måndag Tisdag Onsdag STÄNGT Torsdag Fredag STÄNGT
Måndag Tisdag Onsdag STÄNGT Torsdag Fredag STÄNGT