Restaurang Risselmagasinet
Eleverna både tillagar och serverar maträtterna till dig
Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet
Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.
Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på Nationella programmet under Anpassad gymnasieskola med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera. Se vår meny nedan.
Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!
Adress
Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Lunchservering kl 11.30-12.30
Kolla i menyn nedan vilka dagar vi har öppet och vad vi serverar den dagen. Under höstterminen 2023 serverar vi ej frukostbuffén. Frukostbuffén öppnar igen till vårterminen 2024 och då serveras den på torsdagar.
Pris
Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.
Boka bord via mail till
risselmagasinet@ystad.se
Vi tar endast emot bokningar via mail.
Take-away
Vi erbjuder take-away av en varmrätt i mån av möjlighet. Du får gärna maila oss för att fråga. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.
Vi har öppet kl 11.30-12.30, se vilka dagar här nedan i menyn.
Meny för Höstterminen 2023
Måndag Nu startar vi upp igen! Förrätt Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.
Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂
Vänligen
Personal och Elever på RL
Tisdag Nu startar vi upp igen! Förrätt Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.
Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂
Vänligen
Personal och Elever på RL
Onsdag Nu startar vi upp igen! Förrätt Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.
Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂
Vänligen
Personal och Elever på RL
Torsdag Nu startar vi upp igen! Förrätt Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.
Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂
Vänligen
Personal och Elever på RL
Fredag Nu startar vi upp igen! Förrätt Nu är vi på plats på skolan igen och vi har så sakta börjat planera vårt läsår.
Här på hemsidan kommer det komma upp menyer och vilka dagar vi har öppet så håll koll här 🙂
Vänligen
Personal och Elever på RL
Måndag STÄNGT Tisdag STÄNGT Onsdag STÄNGT Torsdag STÄNGT Fredag STÄNGT
Måndag Idag är det premiär för måndagserveringarna. Förrätt Bruschetta
Varmrätt Husets lasagne
Dessert Pannacotta
Tisdag Onsdag STÄNGT Torsdag Fredag Idag serverar vi en snabbare version av vår klassiska lunch. 2 varmrätter att välja samt en efterrätt. Varmrätt Råraka på rödbeta med fetaostkräm, grillad romansallad och rostade frön eller
Inkokt lax med Creme Fraische smaksatt med örter, grillad broccoli och smörslungad potatis
Dessert Cheescake med lemoncurd och säsongens bär
Måndag Förrätt Parmaskinka i melon med balsamico
Varmrätt Stekt lax serverad med kall sås, kokt potatis
Dessert Chokladkaka med päron och lättvispad grädde
Tisdag Onsdag Förrätt Gazpacho serverad med brödflarn och aioli
Varmrätt Krämig pasta med citron och grönkål
eller
Kotlett med selleripuré, semibakad tomat och dragonsky
Dessert Hallonsorbet serverad med chokladkladdkaka
Torsdag Fredag Idag serverar vi en snabbare version av vår klassiska lunch. 2 varmrätter att välja samt en efterrätt. Varmrätt Kroppkaka med svamp, lingon, och skirat smör
eller
Confiterat anklår med limesky och en sallad av äpple, fänkål och dragon
Dessert Vit chokladkladdkaka medkrusbärskompott och vaniljgrädde
Måndag Förrätt Toast Skagen
Varmrätt Panerad snitzel serverad med ugnspotatis och skysås samt gröna ärtor
Dessert Helt ugnsbakat fyllt äpple serverad med vaniljglass.
Tisdag Onsdag Förrätt Gratinerad fransk löksoppa
Varmrätt Bakad rotselleri med linskräm, picklad lök och friterad svartrot.
Eller
Raggmunk med rimmat fläsk och rårörda lingon
Dessert Pannacotta smaksatt med lakrits och citronmaräng
Torsdag Fredag Förrätt Toast Gabriel
Varmrätt Trancherad kyckling med gräddsky, rostade rotsaker, pressgurka och pommes Anna
Dessert Pavlova med Yuzukräm och slövispad grädde
Måndag Förrätt Svamppaj
Varmrätt Stekt kycklingfilé, fetaostkräm, rotsaker, ugnspotatis
Dessert Knäckig äpplepaj med vaniljkräm
Tisdag Onsdag Förrätt Boucheé stuvad svamp, Serrano chips och kryddörter Varmrätt Falafel serverad med yoghurtdressing, syrad lök och sallad
eller
Fish & chips med remouladsås
Dessert Bärmarängbakelse med vit choklad och lemon curd
Torsdag Fredag Förrätt Steak tartar med dijonaise, kapris, lök, gaufrette och krasse
Varmrätt Bakelse av lax & rödtunga, citrontimjanskum, potaisstomp och ärtkräm
Dessert Mandelchokladkaka med halloncoulis och husets sorbet
Måndag Förrätt Råraka med klassiska tillbehör
Varmrätt Biff Lindström serverad med kokt potatis och skysås
Dessert Morotskaka
Tisdag Onsdag Förrätt Bouillabaise. serverad med Aioli
Varmrätt Socca med ostkräm, grillad zucchini och picklad morot
eller
Parisare med Idahopotatis, sky och persiljesmör
Dessert Saltkaramellglass med rostad mandel och äppelkompott
Torsdag Fredag STÄNGT
Måndag Förrätt Traditionell sillamacka
Varmrätt Skånsk kalops
serverad med rödbetor, gurka och kokt potatis
Dessert Toscapäron serverad med lättvispad grädde
Tisdag Onsdag Förrätt Frasig paj med spenat, ost och marinerade grönsaker
Varmrätt Pumpasoppa med pumpafrön och citron
eller
Glasbakad sej, sotad kål, grön musselsås, friterad kapris och dillpotatis
Dessert Vaniljbavaroise och björnbär
Torsdag Fredag Festvåning på kvällen
Meny kommer
Måndag Förrätt Rödbetor med chevré och honung
Varmrätt Stekt fläsk med löksås och kokt potatis alternativt bruna bönor med fläsk.
Dessert Äppelkräm
med gräddmjölk och liten kaka
Tisdag Onsdag Förrätt Höstsoppa med gravad morot och krasse
Varmrätt Grönskasfylld kåldolme serverad med citronette och rökt majonnäs
eller
Rotmos med kokt rimmat fläsklägg, senap, pepparrot och bladpersilja
Dessert Munkar med vanilj & limecurd serverad med husets granité
Torsdag Fredag AFTER WORK PÅ KVÄLLEN
Meny kommer
Temat är Nordiska Tapas och klassiska cocktails
Måndag Förrätt Laxsnitt toppad med hovmästarsås
Varmrätt Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon
Dessert Chokladmousse med grädde
Tisdag Onsdag Förrätt Blini med smetana, tvåsorters lök, rom och dill
Varmrätt Blomkålssoppa med rostad blomkål, frön och örtolja
eller
Viltwallenbergare med tranbärssky, svamp och potaispurré
Dessert Tarte Tartain med vaniljsås och äppelsorbet
Torsdag Fredag
Måndag LOVSTÄNGT Tisdag LOVSTÄNGT Onsdag LOVSTÄNGT Torsdag LOVSTÄNGT Fredag LOVSTÄNGT
Måndag Stängt Tisdag Onsdag Stängt p.g.a. Gåsprepp Torsdag Fredag Stängt p.g.a. APL
Måndag Förrätt Skaldjurssoppa
Varmrätt Mårtenskyckling med klassiska tillbehör
Dessert Skånsk äpplekaka med vaniljsås
Tisdag Onsdag Gåsmeny.
Mer info kommerTorsdag Fredag Stängt p.g.a. APL
Måndag Mer info kommer Tisdag Onsdag Stängt p.g.a. APL Torsdag Fredag Stängt p.g.a. APL
Måndag Julmeny
Mer info kommerTisdag Onsdag Stängt p.g.a. APL Torsdag Fredag Stängt p.g.a. APL
Måndag Julmeny
mer info kommer.Tisdag Onsdag Stängt p.g.a. APL Torsdag Fredag Stängt p.g.a. APL
Måndag Tisdag Onsdag Stängt p.g.a. Städning Torsdag Fredag Stängt p.g.a. Städning
Måndag Tisdag Onsdag Skolavslutning
StängtTorsdag LOV Fredag LOV