Restaurang Risselmagasinet

Eleverna lagar och serverar maten till dig

Välkommen att äta hos oss på Risselmagasinet

Risselmagasinet är vår restaurang som drivs av våra elever. Hos oss kan boka bord för att äta både frukost, lunch och trerättersmenyer.

Eleverna som driver restaurangen studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Yrkesintroduktionen inriktning restaurang och livsmedel samt även Gymnasiesärskolans Nationella program med inriktning Hotell, restaurang och bageri.
Här lär vi oss att laga mat och servera.
Se vår meny nedan.

Välkommen att få uppleva och följa vår utveckling!

Adress

Industrigatan 6, den äldre röda tegelbyggnaden som ligger bredvid Stadsbiblioteket.

Risselmagasinet

Frukostbuffé 08.30-9.30
Lunch 11.30-12.30

Kolla i menyn vilka dagar som vi serverar vad. Menyn finns längre ner på sidan.

Pris

Betalning kan endast ske med kort. Kostnaden för lunchen varierar från dag till dag, beroende på råvarorna som används. Se priser i menyn för varje dag.

Boka bord: 070-923 07 20
risselmagasinet@ystad.se

Vi har telefontid kl 9.00-15.00 under våra öppetdagar (se i menyn per vecka). Bokningar utanför den tiden tar vi emot via mail, risselmagasinet@ystad.se

Take-away

Vi erbjuder en varmrätt som du kan förboka via e-mail. Då anger du vilket namn, antal och vilken tid du vill hämta maten.

Pil ner

Meny för vårterminen 2023

Meny v 6
  • Måndag
    Varmrätt

    Pepparrotskött med morot och potatis
    70 kr

    Dessert

    Ananaspaj
    25 kr

     

  • Tisdag
    Varmrätt

    Tacobuffé
    70 kr

     

    Dessert

    Churros
    25 kr

  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    STÄNGT
    Förrätt

    Vi kommer att uppdatera menyerna under de kommande dagarna.

    Vid bokning, maila till risselmagasinet@ystad.se

Meny v 7
  • Måndag
    Varmrätt

    Kokt rimmat fläsklägg med rotmos & senap
    70 kr

    Dessert

    Semla
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Våffla med löjrom
    25 kr

    Varmrätt

    Lövbiff, dragonsås & kryddsmör, pommes
    70 kr

    Dessert

    Hjärtbakelse
    25 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. A-Dag
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Öppet!

    Meny Kommer
    Förrätt
    Potatis och purjolökssoppa med citronkrutong

    1/1 eller 1/2

    eller

    Matjesillröra på grovt bröd och dill

     

    Varmrätt

    Örtstekt fläskytterfilé med potatispuré och sky

    Dessert

    Citronfromage med maränger och mynta

Meny v 8
  • Måndag
    SPORTLOV
  • Tisdag
    SPORTLOV
  • Onsdag
    SPORTLOV
  • Torsdag
    SPORTLOV
  • Fredag
    SPORTLOV
Meny v 9
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    Förrätt

    Vegetarisk gulasch med smetana
    25 kr

    Varmrätt

    Vegetarisk lasagne
    70 kr

    Dessert

    Lime/avokadomousse med krisp
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Halstrad pilgrimsmussla med
    Jordärtsskockskräm & friterad svartrot
    och dillolja

    Varmrätt

    Biff Strindberg med Karrépotatisoch skysås

    Dessert

    Vit chokladmousse med
    digestivekexflarn och
    romtopf

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Champinjonsoppa med halstrat sojafärsspett

    1/1 eller 1/2

    eller

    Blini med vispad Creme Fraiche med lök på 3 sätt

    Varmrätt

    Laxbergare med currykrämsås och crudite

    Dessert

    Vaniljparfait med husets fruktsallad och flarn

Meny v 10
  • Måndag
    Varmrätt

    Pasta Bolognese
    70 kr

    Dessert

    Pannacotta med bärgelé och krips
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Löksoppa & osttoast
    25 kr

    Varmrätt

    Porterstek, morotspuré, potatis & gelé
    70 kr

    Dessert

    Tårta
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Kycklingrillette med rökt majonnäs, kryddkrasse och
    picklad lök

    Varmrätt

    Laxpudding med skirat smör, dill och rom

    Dessert

    Apfelstrudelmed råkräm

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    STÄNGT P.G.A APL
Meny v 11
  • Måndag
    Varmrätt

    Fiskgratäng med pommes duchessepotatis
    70 kr

    Dessert

    Chokladpudding med ingefärspäron
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Spanska potatiskroketter
    25 kr

    Varmrätt

    Paella
    70 kr

    Dessert

    Crema catalana
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Crème ninon med förlorat ägg

    Varmrätt

    Kokt Rimmad oxbringa med rotmos, pepparot och persiljebuljong

    Dessert

    Kryddinkokt päron med sabayon och sorbet

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    STÄNGT P.G.A APL
Meny v 12
  • Måndag
    Varmrätt

    Helstekt kotlett med gräddsås, gelé, pressgurka och kokt potatis
    70 kr

    Dessert

    Päronchokladkaka
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Tjeckisk raggmunk med syrad grädde
    25 kr

    Varmrätt

    Kokt torsk med äggsås
    70 kr

    Dessert

    Glass, bärsås & krisp
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Tartar på gravad lax med sallad på fänkål, äpple, lök och torkat laxskinn

    Varmrätt

    Knaprig fläsksida
    med lökkräm, vinägersky och
    potatis- & selleripuré

    Dessert

    Crêpe Suzette med Vaniljparfait

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Ramslökssoppa med confiterad äggula och friterad svartrot

    1/1 eller 1/2

    eller

    Färskosterrine med svartrot och skinka med kryddsallad och ajvar

    Varmrätt
    Dillbakad sej med citronsås, ärtor och persiljerotsspuré
    Dessert

    Äppelpaj med råkräm -och äppelchips

Meny v 13
  • Måndag
    Varmrätt

    Stekt lax med dill/rommajonnäs, gröna ärtor och kokt potatis
    70 kr

    Dessert

    Påskbakelse
    25 kr

     

  • Tisdag
    Förrätt

    Laxtoast
    25 kr

    Varmrätt

    Lammstek
    70 kr

    Dessert

    Mintchokladkaka
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Krabbisque med queneller

    Varmrätt

    Ört och citronstekt lamm med potatisgratäng smaksatt med honung och getost

    Dessert

    Calvadosbavaroise

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt
    Jordärtsskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och örter

    1/1 eller 1/2

    eller

    Matjesillröra med filmjölksbröd och friterad purjolök

    Varmrätt

    Kycklingballontine med tomatsky, semibakad tomat och rostade rotsaker

    Dessert

    Chokladmousse med bärkompott och krossade drömmar

Meny v 14
  • Måndag
    PÅSKLOV
  • Tisdag
    PÅSKLOV
  • Onsdag
    PÅSKLOV
  • Torsdag
    PÅSKLOV
  • Fredag
    PÅSKLOV
Meny v 15
  • Måndag
    STÄNGT
  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    Förrätt

    Ceviche med brödflarn, havsrom och harsyra

    Varmrätt

    Ölbrässerad griskind med rotfrukter och krokett

    Dessert

    Glace
    Au four

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt
    Nässelsoppa med förlorat ägg och rom

    1/1 eller 1/2

    eller

    Toast Skagen

    Varmrätt

    Helstekt Ryggbiff med dragonemulsion, krokett och glaserad lök

    Dessert

    Crème katalan med citrussallad

Meny v 16
  • Måndag
    Varmrätt

    Panerad fisk med remoulad, kokt potatis & grönt
    70 kr

    Dessert

    Pavlova
    25 kr

     

  • Tisdag
    Förrätt

    Rostade majskolvar
    25 kr

    Varmrätt

    Burgare med pommes
    70 kr

    Dessert

    Milkshake
    25 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Grön och vit sparris med beurre blanc,
    ramslök och havsrom

    Varmrätt

    Gravad lax med skånsk potatis och pressgurka

    Dessert

    Key Lime pie med marinerade bär och myntagranité

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Gubbröra med kavring och krispig lök

    Varmrätt
    Wallenbergare med klassiska tillbehör
    Dessert

    Smördegsflarn med lime, vaniljkräm och bär

Meny v 17
  • Måndag
    Varmrätt

    Pannbiff med lök, rårörda lingon, skysås och kokt potatis
    70 kr

    Dessert

    Moussetårta
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Lufttorkad skinka med melon
    25 kr

    Varmrätt

    Kyckling & rostad potatis med basilikasås
    70 kr

    Dessert

    Bärpaj
    25 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt
    Kycklingleverpastej med picklade grönsaker och minikrutong
    Varmrätt

    Bakad fjordlax med nässelsås och finskurna rotsaker

    Dessert
    Créme Brûle
Meny v 18
  • Måndag
  • Tisdag
    STÄNGT
  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Gratinerad fransk löksoppa

    Varmrätt

    Biff Lindström med Kryddsmör och Idahopotatis

    Dessert
    Små varma plättar med sylt och vaniljglass
Meny v 19
  • Måndag
    Varmrätt

    Flygande Jakob
    70 kr

    Dessert

    Fruktsallad med glass & krisp
    25 kr

     

  • Tisdag
    Varmrätt

    Pizzabuffé
    70 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Räkbisque med quenelle och dillskum

    Varmrätt

    Kalkonschnitzel med ärtpuré och dragonssky

    Dessert

    Rabarberkompott med vit chokladparfait och flarn

Meny v 20
  • Måndag
    Varmrätt

    Ungsbakad falukorv med potatismos
    70 kr

    Dessert

    Rabarberkräm med mjölk
    25 kr

  • Tisdag
    Förrätt

    Färska vårrullar
    25 kr

    Varmrätt

    Chicken thai
    70 kr

    Dessert

    Pannkaka med kokosglass & sirap

    25 kr

  • Onsdag
    STÄNGT P.G.A. APL
  • Torsdag
    Kristi Himmelsfärd
    Stängt
  • Fredag
    Kristi Himmelsfärd
    Stängt
Meny v 21
  • Måndag
  • Tisdag
    Varmrätt

    Vårbuffé
    70 kr

  • Onsdag
    Förrätt

    Cesarsallad med kalvbräss

    Varmrätt

    Eldad röding med potatiskräm, grillad fänkål och skaldjurssky

    Dessert

    Rabarberkompott med  Kardemummaglass, Kaksmulor och bär

  • Torsdag
    Frukostbufféservering
    70 kr
  • Fredag
    Förrätt

    Halstrad grön sparris med smörsås, rom och förlorat ägg

    Varmrätt
    Helbakad spätta med kapris, rödbeta, spenat, skirat smör och kokt potatis
    Dessert

    Marinerade färska bär med vanilj, myntaglass och salt maräng

Meny v 22
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
  • Fredag
    STÄNGT
Meny v 23
  • Måndag
  • Tisdag
  • Onsdag
    STÄNGT
  • Torsdag
  • Fredag
    STÄNGT

@risselmagasinet_ystadgymnasium

Restaurang Risselmagasinet 327614188 873608430617225 2956361681025896123 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=104&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=70q8tRUYWKQAX 4dFCV& nc ht=scontent ord5 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
En rar syn!

Och med solen kommer goda nyheter!

Vi har uppdaterat menyn och öppettiderna på hemsidan

https://www.ystadgymnasium.se/restaurang-risselmagasinet/

In och läs, boka för att sedan njuta.

Bokning sker på risselmagasinet@ystad.se
Restaurang Risselmagasinet 316716277 199868875874758 7644792951517331310 n.webp?stp=dst jpg& nc cat=102&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=GAewZG36dcMAX8nlFJ3& nc ht=scontent ord5 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
Längesedan sist men idag serverar vi gås på Rissel!

Fulla hus och en härlig doft!
Lugnet innan service.

Vi jobbar aktivt med eleverna från åk. 2 för att de skall förstå vikten av att tidsplanera sitt arbete så att arbetsmiljön blir så effektiv och behaglig som möjligt.

Målet är att de skall få verktyg för att disponera sin tid så bra som möjligt.
Efterrätt: Skogsbärssorbet, vit chokladkräm, marängflarn
Varmrätt: Rådjur, kalvbräss, puré på pumpa/morot/apelsin, viltsky smaksatt med enbär serveras vid bordet.
Förrätt: King Oystersvamp, örtvinegrett, färskostkräm och rimmade rotfrukter.
Amuse: Filodegsknyte med höstsvamp och lök, yoghurtdip.
Idag fick gästerna möjlighet att beställa en fördrink i matsalen.

Lavendel, Sichuanpeppar och citron var smakerna. För de som kunde skoja till det så kryddades den med en skvätt gin.

Mycket uppskattat och bra övning för eleverna!
Rulla till toppen