Välkommen till skolstart på Ystad Gymnasium

Här har vi samlat viktig information inför skolstarten.
Om du inte hittar svar här så hör av dig till oss.

Registrera dig

i vår digitala skolstart redan nu!

Innan du börjar åk 1 måste din vårdnadshavare registrera dig, för att din skolstart ska bli så smidig som möjligt. För att du ska kunna låna skoldator mm. Digital skolstart kräver BankID.

Klicka här för att registrera

Uppropstider åk 1 - 17 augusti 2021

Vi ses i aulan på Österport
Årskurs 1 börjar den 17 augusti 2021 och vi börjar med upprop i aulan på Österport. Om du går in via stora porten från Österportstorg så ligger aulan rakt upp för trappan. Det kommer finnas lärare på plats för att hjälpa dig att hitta rätt.

Kl. 8.30 Område 3 och 6
Estetiska, Samhälle, Handels och administration och Ekonomi

Kl. 09.30 Område 1 och 2
Barn och fritid, Naturbruk, Vård och omsorg, Naturvetenskap och Teknik.

Kl.10.30 Område 4 och 5
Gymnasiesärskolan Nationella, Yrkesintroduktion, Introduktionsprogrammen
Bygg och anläggning, El och energi, Fordon och transport, Hantverk och Restaurang och livsmedel

Gymnasiesärskolan individuella program + Individuellt alternativ – anpassat
Brev skickas hem med info och tider, upprop sker i programmets lokaler.

Fjärde teknikåret - 23 augusti 2021

Fjärde teknikåret börjar den 23 augusti 2021 och vi börjar med upprop Gränssnittet på Österport. Om du går in via ingången från Surbrunnsvägen så kommer lärare att möta upp dig för att visa dig rätt.

Kl 10.00
Upprop i Gränssnittet på Österport

Skolstart åk 2,3 och 4

ONSDAG 18 aug
kl 08.15
RL20. Lokal meddelas av klassmentor

TORSDAG 19 aug
kl 08.15

BA20, EE20, FT20, FT19 och HT19. Lokal meddelas av klassmentor

kl 09.00
NA19A/B, NA20A/B, SA, HA19, HA20, EK19A, EK19B, EK20A och EK20B. Lokal meddelas av klassmentor.

kl 10.00
TE19, TE20 och ES. Lokal meddelas av klassmentor
BF, NB och VO - Lärare kommer att informera er om tid och plats

FREDAG 20 aug
kl 8.00
Läsning enligt schema för Gymnasiesärskolan Individuella, Nationella, Yrkesintroduktion och Introduktionsprogram

MÅNDAG 23 aug
kl 09.00
BA19, EE19, HV20, HV19 och RL19. Lokal meddelas av klassmentor

Frågor om antagningen?

Om du undrar något om din antagning till gymnasiet ber vi dig att kontakta Antagningen i Trelleborg. Då det är de som hanterar allt kring gymnasievalet under sommarlovet, innan skolan börjar.

Hör av dig till antagning@trelleborg.se eller ring 0410-733605.

Registrera dig innan skolan börjar!

Innan du börjar åk 1 måste vårdnadshavare registrera dig, för att din skolstart ska bli så smidig som möjligt. Klicka på länken och följ instruktionerna.

Digital skolstart kräver BankID.

Behöver du busskort?

Behöver du busskort för att ta dig till och från skolan? Du ansöker om busskort från din egen hemkommun. Bor du i Ystads kommun ansöker du om busskort via länken nedan.

Klicka på länken nedan och välj "Bidrag för dagliga resor eller inackorderingsbidrag".

OBS, om du har haft busskort i åk 9, så ska du behålla ditt gamla busskort! När din nya ansökan gått igenom kommer ditt busskort att automatiskt uppdateras av Skånetrafiken att gälla för gymnasiet.

Frågor & svar inför skolstart

Hänglås för ditt elevskåp

Du behöver ett godkänt hänglås med minst 8 mm bygel för att försäkringen ska gälla.
För vissa yrkesprogram har två skåp vars till sina elever, därför kan du behöva ta med två lås.

Vi har ID-kort

På Ystad Gymnasium har vi personliga ID-kort för att vi ska kunna identifiera elever och personal. Under de första dagarna av skolstarten kommer vi att ta foto på våra elever för ID-kortet.