Att göra inför skolstart

Här har vi samlat viktig information inför skolstarten.
Om du inte hittar svar här så hör av dig till oss.

Registrera dig först!

Innan du börjar åk 1 måste vårdnadshavare registrera dig, för att din skolstart ska bli så smidig som möjligt. Klicka på länken och följ instruktionerna, digital skolstart kräver BankID.

Pil ner

Behöver du busskort?

Behöver du busskort för att ta dig till och från skolan? Du ansöker om busskort från din egen hemkommun. Bor du i Ystads kommun ansöker du om busskort via länken nedan.

pil_ner_left

OBS, om du har haft busskort i åk 9, så ska du behålla ditt gamla busskort! När din nya ansökan gått igenom kommer ditt busskort att automatiskt uppdateras av Skånetrafiken att gälla för gymnasiet.

Frågor om antagningen under sommarlovet

Om du vill byta program, inte vill gå ditt andra handsval eller har en annan fråga, ber vi dig att höra av dig till Antagningen i Trelleborg då det är de som sköter alla frågor kring antagningen under sommarlovet, innan skolan startar. Hör av dig till antagning@trelleborg.se eller ring 0410-733605.

Öppet hus och Att göra inför skolstart Ystad Gymnasium

Frågor & svar inför skolstart

Hänglås för ditt elevskåp

Du behöver ett godkänt hänglås med minst 8 mm bygel för att försäkringen ska gälla.
För vissa yrkesprogram har två skåp vars till sina elever, därför kan du behöva ta med två lås.

Vi har ID-kort

På Ystad Gymnasium har vi personliga ID-kort för att vi ska kunna identifiera elever och personal. Under de första dagarna av skolstarten kommer vi att ta foto på våra elever för ID-kortet.

Pil ner