Prövning

Här hittar du information om att göra särskild
prövning hos Ystad Gymnasium

Ansök om särskild prövning

För dig som pluggar på Ystad Gymnasium nu

Prövning kan endast göras i de kurser som Ystad Gymnasium tillhandahåller för gymnasieelever och inom tidsramen, fr.om 1 september t.om 31 mars. Det går bra att pröva mer än en kurs åt gången. Avgiften är 500 kr/kurs och betalas samtidigt som ansökan skickas in. Det går även bra att önska sig en speciell lärare, men inget vi kan garantera.

När vi mottagit prövningsblanketten och betalningen, börjar vi hantera din ansökan. Obetalda ansökningar hanteras ej. Vi återkopplar med svar inom 2 veckor.

Skulle vi av någon anledning inte kunna erbjuda er prövning, återbetalas avgiften.

Om ni själva väljer att avbryta kursen eller inte hör av er till anvisad lärare inom tidsramen ovan, sker ingen återbetalning. Information om betalning står på blanketten.

Om du har andra funderingar angående prövningar? Kontakta någon av Ystad Gymnasiums studie- och yrkesvägledare.

Externa prövningar

Du som inte är nuvarande elev på Ystad Gymnasium kan göra externa prövningar hos Vuxenutbildningen i Ystad. Kontakta dem för att få hjälp.

Fyll i blanketten med dina uppgifter och sedan kan du maila din ansökan eller skicka den per post till Birgitta.

OBS! Om du inte är nuvarande elev på Ystad Gymnasium ska du kontakta Vuxenutbildningen i Ystad istället.

Maila ifylld pdf till
birgitta.a.nilsson@ystad.se

Eller skicka pdf med post till
Ystad Gymnasium