IT

Digitala dagar kräver sin utrustning och därför får du låna en egen dator under hela din utbildning.

En digital vardag

Digitala dagar kräver sin utrustning. Därför får du låna en egen dator under hela din utbildning. Mac eller PC - det beror på vad som passar ditt program och dina kurser bäst. I datorn får du tillgång till digitala läromedel. Om du vill kan du såklart nå dem via läsplatta, iPhone eller Android också.

Med digitala läromedel är texten alltid uppdaterad, eftersom författaren kan rätta till fakta när världen ändras. Din lärare kan markera viktiga stycken och lägga till anteckningar för att anpassa läromedlet efter undervisningen. Du har alltid dina läromedel med dig. När du sitter på bussen kan du lyssna eller läsa dina böcker, byta ut mobilspelet till historieboken.

I en digital vardag kan du också få skriva dina prov anonymt. När läraren inte vet vem som svarat vad, blir rättningen av provet objektiv och mer rättvis.

Hjärtat i din utbildning blir lärplattformen Vklass. Tanken är såklart att du lättare kan använda plattformen när du får en egen dator. Vklass finns också som app, så att du t.ex. snabbt kan kolla schemat, meddelande och matsedeln.

Digital kompetens är viktigt

Digital kompetens är viktigt och vi ska förbereda våra elever för vidare studier och yrkesliv. Det finns tydliga mål för vad du som elev ska kunna inom digital kompetens och dessa kompetenser tränas och utvecklas hos oss under tre år.

IT-support på plats

Vi har IT-support och service på plats varje skoldag, för att hjälpa dig med dina IT-frågor. Kontakt med IT-support och öppettider hittar du här.

Läs igenom utlåningspolicyn

Läs igenom policyn nedan för att kunna låna en dator under dina tre gymnasieår på Ystad Gymnasium. Innehåller viktig information om hur du förväntas ta hand om och hantera din dator.

pil_ner_left_white
intervjuVoister

Rätt dator på rätt plats!

Ystad gymnasium tror på att anpassa enheter efter program och att ge valfrihet till pedagogerna. Aktuellt just nu är datorer som fungerar som whiteboard och att skolan deltar i Skolverkets försöksverksam för digitala nationella prov. Utmaningen är att hitta ett sätt för alla system att fungera tillsammans.

En enkel USB fixar den låsta datorn

Matematikprov på datorn

På Ystad Gymnasium använder vi DigiExam som huvudsaklig plattform när det gäller digitala prov. Matematiken är dock ett ämne som hamnat lite på efterkälken i detta avseende och därför har vi testkört ett annat verktyg.

natur och kultur

Gemensamt utvecklingsarbete

På fredag 10 februari 2017 kommer Natur och Kultur till Ystad Gymnasium för att ta del av hur deras digitala läromedel används i klassrummet. Daniel Barker, kanske mest känd för undervisningskonceptet Flipped Classroom eller mer populärt ”det omvända klassrummet”, kommer också hit!

Kristoffer Hedram från Lin-Education förklarar hur man skapar APL-perioder i appen

Digital teknik ska underlätta APL

Kan den arbetsplatsförlagda utbildningen på yrkesprogram underlättas med hjälp av digital teknik? Just nu pågår ett pilotprojekt för att kunna svara på den frågan. Under läsåret 16/17 kommer vi att testköra två olika appar som båda har samma syfte: att underlätta och effektivisera APL-hanteringen för elever, lärare och handledare.

Diagnostiskt test i matematik pågår

Matematikprov på datorn

Ystad Gymnasium använder sedan ett drygt år tillbaka Kunskapsmatrisen som en resurs i matematikundervisningen. Sverker Ahrent är en av matematiklärarna som bygger sin undervisning med stöd av detta verktyg.

Malin håller en inledande repetition och fördelar ordet med hjälp av "talstickor".

Teknik som berikar undervisningen

Malin Andersen lärare i svenska som andraspråk på Språkintroduktionen bygger sin undervisning med stöd av en stor (79″) interaktiv TV.

iktblogg

Lunchpresentation av DigiExam på Ystad Gymnasium

Elva representanter från andra kommuner och skolor tog sig under tisdagen till Ystad Gymnasium för att skapa sig en bild av hur en digitalisering av examinationer kan gå till.

IKT

Kompetensutveckling pågår!

Att verka inom skola, oavsett om man är studerande eller anställd, innebär att man ständigt befinner sig i en lärprocess. Ystad Gymnasium är igång med en digitaliseringsprocess som ställer nya krav på oss alla.

IT

DigiExam på turné

Sydskånska gymnasiet, efter årsskiftet Ystad Gymnasium, har digitaliserat prov i drygt ett år. Vi har ett nära samarbete med vår tjänsteleverantör Digiexam och nu ska de ut på en turné där fler ska få möjlighet att stifta bekantskap med denna lösning. Den 26 januari 2016 gör man ett stopp i Ystad. Kanske ses vi den …

DigiExam på turné Läs mer »

Rulla till toppen