IT

Digitala dagar kräver sin utrustning och därför får du låna en egen dator under hela din utbildning.

En digital vardag

Digitala dagar kräver sin utrustning. Därför får du låna en egen dator under hela din utbildning. Mac eller PC - det beror på vad som passar ditt program och dina kurser bäst. I datorn får du tillgång till digitala läromedel. Om du vill kan du såklart nå dem via läsplatta, iPhone eller Android också.

Med digitala läromedel är texten alltid uppdaterad, eftersom författaren kan rätta till fakta när världen ändras. Din lärare kan markera viktiga stycken och lägga till anteckningar för att anpassa läromedlet efter undervisningen. Du har alltid dina läromedel med dig. När du sitter på bussen kan du lyssna eller läsa dina böcker, byta ut mobilspelet till historieboken.

I en digital vardag kan du också få skriva dina prov anonymt. När läraren inte vet vem som svarat vad, blir rättningen av provet objektiv och mer rättvis.

Hjärtat i din utbildning blir lärplattformen Vklass. Tanken är såklart att du lättare kan använda plattformen när du får en egen dator. Vklass finns också som app, så att du t.ex. snabbt kan kolla schemat, meddelande och matsedeln.

Digital kompetens är viktigt

Digital kompetens är viktigt och vi ska förbereda våra elever för vidare studier och yrkesliv. Det finns tydliga mål för vad du som elev ska kunna inom digital kompetens och dessa kompetenser tränas och utvecklas hos oss under tre år.

IT-support på plats

Vi har IT-support och service på plats varje skoldag, för att hjälpa dig med dina IT-frågor. Kontakt med IT-support och öppettider hittar du här.

Läs igenom utlåningspolicyn

Läs igenom policyn nedan för att kunna låna en dator under dina tre gymnasieår på Ystad Gymnasium. Innehåller viktig information om hur du förväntas ta hand om och hantera din dator.

Chat GPT Ystads Allehanda

Så hanterar gymnasiet AI-roboten ChatGPT

Lätt att fuska men bra bollplank – Så hanterar gymnasiet AI-roboten Vissa ser artificiell intelligens, AI, som ett hot i skolvärlden. Det har blivit lättare att fuska men möjligheterna till positiva användningsområden är samtidigt oändliga. Så konstaterar elever och lärare som YA har pratat med. Skolverket har i dagarna gått ut med en varning att […]

Digiexam IT Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium passerar 103.000 genomförda Digiexam-prov

Digiexam har passerat 1 miljon genomförda prov I samband med att Digiexam passerade en miljon genomförda prov ville de uppmärksamma detta genom att lyfta fram några lyckosamma kund-case. Ystad Gymnasium hade då passerat 103.000 genomförda prov vilket gör oss till en ”stor kund”. Vi har arbetat med digitala prov och Digiexam sedan år 2015. “Det […]

intervjuVoister

Rätt dator på rätt plats!

Ystad gymnasium tror på att anpassa enheter efter program och att ge valfrihet till pedagogerna. Aktuellt just nu är datorer som fungerar som whiteboard och att skolan deltar i Skolverkets försöksverksam för digitala nationella prov. Utmaningen är att hitta ett sätt för alla system att fungera tillsammans.

Rulla till toppen