Alla elever får varsin dator

Gäller för alla våra program

En digital vardag

Digitala dagar kräver sin utrustning. Därför får du låna en egen dator under hela din utbildning. Mac eller PC - det beror på vad som passar ditt program och dina kurser bäst. I datorn får du tillgång till digitala läromedel. Om du vill kan du såklart nå dem via läsplatta, iPhone eller Android också.

Med digitala läromedel är texten alltid uppdaterad, eftersom författaren kan rätt till fakta när världen ändras. Din lärare kan markera viktiga stycken och lägga till anteckningar för att anpassa läromedlet efter undervisningen. Du har alltid dina läromedel med dig. När du sitter på bussen kan du lyssna eller läsa dina böcker, byta ut mobilspelet till historieboken.

I en digital vardag kan du också få skriva dina prov anonymt. När läraren inte vet vem som svarat vad, blir tätningen av provet rättvist på millimetern.

Hjärtat i din utbildning blir lärplattformen Vklass. Tanken är såklart att du lättare kan använda plattformen när du får en egen dator. Klass finns också som app, så att du t.ex. snabbt kan kolla schemat, meddelande och matsedeln.

Digital kompetens är viktigt och vi ska förbereda våra elever för vidare studier och yrkesliv. Det finns tydliga mål för vad du som elev ska kunna inom digital kompetens och dessa kompetenser tränas och utvecklas hos oss under tre år.

IT-support på plats

Vi har support och service på plats för att hjälpa dig med IT-frågor.

Kontrakt

Läs igenom kontrakten nedan för att kunna låna en dator under dina tre gymnasieår på Ystad Gymnasium. Innehåller viktig information om hur du förväntas ta hand om och hantera din dator.

Kontrakt för personlig dator

Kontrakt för din underskrift