9 november 2022

kl 17.00-19.30

Välkommen hit till Öppet hus!

Kom hit för att träffa våra lärare, elever, studie- och yrkesvägledare och många fler. Besök våra program för att känna in vår skolmiljö, våra lokaler och verkstäder för att se om vi har en utbildning som kan passa just dig.

Välkommen hit till oss!

Vad händer under kvällen?

I glasgången på Österport och på Torget på Park hittar du Studie- och yrkesvägledare, IT, elevhälsa, biblioteket, skolrådet, skolrestaurangen m.fl. Vid ingångarna finns det elevguider som gärna hjälper dig att hitta rätt i våra lokaler.

Hos varje program sker det olika aktiviteter som är kopplade till programmet. Fokus är att du ska våga fråga oss om skolan och att du får svar på alla dina funderingar. Så att gymnasievalet kan bli lättare för dig.

5 feb 2023

Naturbruks programmet

Vi träffas ute på Ystad Djurpark i Skårby.
Vi kommer att hålla till utomhus. Föranmälan krävs.

Vi finns här för att hjälpa dig!

charles_svennergard

HÖST/
VINTER

OKT/NOV: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Exakt datum och mer info om Öppet hus finns här.

15 JAN: ANSÖKAN TILL GYMNASIEVALET ÖPPNAR!
Första dagen för ansökan till gymnasievalet är 15 januari (samma år du ska börja gymnasiet). Sista dagen för ansökan är 15 februari kl 24.00. Du får en kod av skolan eller hem i posten när du går sista året på högstadiet. Den använder du för att logga in på skanegy.se där du följer instruktionerna och gör ditt val.

JAN/FEB: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Exakt datum och mer info om Öppet hus finns här.

JAN/FEB: ÖPPET HUS NATURBRUKSPROGRAMMET
Välkommen till Öppet hus på Ystad Djurpark, vi startar kl 11.00. Exakt datum och mer info om Öppet hus för Naturbruksprogrammet finns här.

15 FEB: SISTA DAGEN ATT GÖRA DITT GYMNASIEVAL!

VÅR/
SOMMAR

15 APRIL: PRELIMINÄRT BESKED
Ditt preliminära besked får du runt 15 april samma år som du gjort gymnasievalet. Första veckan i juli får du veta vilket program som du slutgiltigt kommit in på. Reservantagningen pågår fram till 15 september. Ditt preliminära besked är inte en garanti att du kommer in på just det programmet. Den slutgiltiga antagningen är klar i juli.

25 APRIL – 15 MAJ: OMVALSPERIOD
Om du känner efter den preliminära antagningen, att ditt val inte blev helt rätt, så kan du mellan dessa datum göra förändringar i din ansökan eller göra en helt ny ansökan. Men tänk på att göra ditt omval innan den 15 maj, eftersom efter den 15 maj räknas ditt omval som en sen ansökan.

EFTER 15 MAJ: SEN ANSÖKAN
Om du gör omval eller förändringar i ditt val efter den 15 maj behandlas den som en sen ansökan. Detta innebär att de som sökt i tid fram till 15 maj tas in först och om det sedan finns platser över kan elever med sen ansökan erbjudas plats.

1 JULI: TACKA JA ELLER NEJ
Den slutliga antagningen är klar runt den 1 juli och cirka tre veckor efter att du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked måste du lämna besked om du vill ha din plats eller inte. Registrera ditt svar på skanegy.se

AUGUSTI: SKOLSTART
Efter sommarlovet är det dags att börja på gymnasiet, välkommen hit till oss!
Här hittar du viktig information och uppropstider inför skolstart.

På Ekonomiprogrammet vill vi uppmärksamma Bröstcancerdagen genom att på olika sätt bära rosa. I EK22a hade 32 av 32 elever valt att bära rosa vilket innebär att ALLA i klassen valt att uppmärksamma denna dag. 💕

Var 6:e timme dör en kvinna i Sverige och var 6:e minut en kvinna i Europa av bröstcancer. Bröstcancer är den vanligaste dödsorsaken i åldrarna 35-55 år inom EU och den vanligaste cancerformen hos kvinnor. Varje dag får 25 kvinnor i Sverige en bröstcancerdiagnos.

Oktober är internationell bröstcancermånad med syftet att öka medvetenheten och kunskapen om bröstcancer. Bröstcancerförbundet har utlyst 1 oktober till Nationell Bröstcancerdag.

#rosabandet #bröstcancerfonden #ystadgymnasium
Idag serverade köket pasta och en mustig pastasås med svamp, soltorkad tomat och rosmarin toppad med salladsost och cocktailtomat 🍅🧀🍝
Vi serverade också hembakat Nötesjögrova, färskost med rödlök och frukt 🍎🍐
Smaklig spis!

#skolmat #skolrestaurang #pasta #vegetariskt #ystadgymnasium
I förra veckan var @naringslivystad på studiebesök hos @hydraulicsisart tillsammans med årets elever som pluggar till gymnasieingenjörer på Fjärde teknikåret (T4) hos oss på @ystadgymnasium.

På HydX finns Frida och Anton som själva gått T4 och sol@efter utbildningen fick anställning hos Hydx. Kompetensförsörjningen när den är som bäst! ⭐️

🔹 Vill du veta mer kring hur du kan samverka för att skapa förutsättningar för kompetensförsörjning? Kontakta @naringslivystad

#företagslots #näringslivystad #kompetensförsörjning #kompetenskompassen #ystad #samverkanskolaarbetsliv #ystadskommun #företagsutveckling #företagare #ystadgymnasium