26 jan 2022

Välkommen till oss!

Välkommen hit till Öppet hus

Vi vill kunna erbjuda dig möjligheten att komma till Öppet hus hos oss och därför behöver du boka dig på en plats, för att vi ska kunna erbjuda dig ett så säkert besök som möjligt.

Tider som är bokningsbara: kl 17.00-18.00 eller kl 18.30-19.30

Du bokar dig i formuläret längre ner på denna sida. Välj den tid som passar dig. Under den timmen som du bokar dig på får du komma in i våra lokaler och besöka de program som du hinner med. Prioritera vilka program du vill besöka.

Kom hit för att träffa våra lärare, elever, studie- och yrkesvägledare och många fler. Besök våra program för att känna in vår skolmiljö, våra lokaler och verkstäder för att se om vi har en utbildning som kan passa dig.

Välkommen hit till oss!

Vad händer under kvällen?

I glasgången på Österport och på Torget på Park hittar du rektorer, Studie- och yrkesvägledare, IT, elevhälsa, biblioteket, skolrådet, skolrestaurangen m.fl. Vid ingångarna finns det elevguider som gärna hjälper dig att hitta rätt i våra lokaler.

Hos varje program sker det olika aktiviteter som är kopplade till programmet och fokus är att du ska få komma hit och våga ställa dina frågor.

Anmälan Öppet hus

Öppet Hus 26 januari 2022

• Jag vill anmäla mig till Öppet hus 26 januari 2022

Vi har ett begränsat antal platser, därför behöver du boka din plats. Det är viktigt att du kommer på den tid du har bokat dig på.
  • Vi tar emot 100 ungdomar med 1 st vårdnadshavare per ungdom per tid. Totalt blir det 200 besökare per tid.
  • Dina kontaktuppgifter

All information vi samlar in är för att kunna hantera antalet besökare till Öppet hus. Vi kommer endast att använda informationen om dig för att ta emot dig till vårt Öppet hus eller för att informera om ev smitta. Sedan kommer vi att göra oss av med denna information. Kommunens information om GDPR.
    Vi försöker begränsa antalet platser på Öppet hus och därför får du endast lov att ta med dig 1 st vårdnadshavare.
  • E-postadress till medföljande vårdnadshavare. Dubbelkolla stavningen.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

30 januari – Öppet hus
Naturbruks programmet

Vi träffas ute på Ystad Djurpark i Skårby.
Vi kommer att hålla till utomhus. Föranmälan krävs.

Vi finns här för att hjälpa dig!

charles_svennergard

Viktiga datum för

2021/2022

27 OKTOBER: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium.

1 DEC: SISTA DAGEN FÖR DIN NIU-ANSÖKAN
Om du vill gå Nationell idrottsutbildning inom handboll eller fotboll så måste du göra din ansökan redan den 1 december. Uttagningar sker också under december.
Mer information om NIU fotboll eller handboll hittar du här och där står också hur ansökan ska gå till.

15 JAN: ANSÖKAN TILL GYMNASIEVALET ÖPPNAR!
Första dagen för ansökan till gymnasievalet är 15 januari (samma år du ska börja gymnasiet) klockan 00.00. Sista dagen för ansökan är 15 februari kl 24.00. Du får en kod av skolan eller hem i posten när du går sista året på högstadiet. Den använder du för att logga in på skanegy.se där du följer instruktionerna och gör ditt val!

26 JAN: ÖPPET HUS
Välkommen till Öppet hus på Ystad Gymnasium. Vi planerar för ett fysiskt Öppet hus, så att du kan komma hit till skolan för att prata med våra elever och lärare. Samtidigt som du kan känna in hur du tycker att det känns hos oss och om du skulle kunna trivas hos oss. Läs mer om Öppet hus via länken.

30 JAN: ÖPPET HUS NATURBRUKSPROGRAMMET
Välkommen till Öppet hus på Ystad Djurpark, vi startar kl 11.00. Följ länken för mer information om Öppet hus.

15 FEB: SISTA DAGEN ATT GÖRA DITT GYMNASIEVAL!

15 APRIL: PRELIMINÄRT BESKED
Ditt preliminära besked får du runt 15 april samma år som du gjort gymnasievalet. Första veckan i juli får du veta vilket program som du slutgiltigt kommit in på. Reservantagningen pågår fram till 15 september.

25 APRIL – 15 MAJ: OMVALSPERIOD
Om du känner efter den preliminära antagningen, att ditt val inte blev helt rätt, så kan du mellan dessa datum göra förändringar i din ansökan eller göra en helt ny ansökan. Men tänk på att göra ditt omval innan den 15 maj, för efter den 15 maj räknas ditt omval som en sen ansökan.

EFTER 15 MAJ: SEN ANSÖKAN
Om du gör omval eller förändringar i ditt val efter den 15 maj behandlas den som en sen ansökan. Detta innebär att de som sökt i tid fram till 15 maj tas in först och om det sedan finns platser över kan elever med sen ansökan erbjudas plats.

1 JULI: TACKA JA ELLER NEJ
Den slutliga antagningen är klar runt den 1 juli och cirka tre veckor efter att du fått ditt slutgiltiga antagningsbesked måste du lämna besked om du vill ha din plats eller inte. Registrera ditt svar på skanegy.se

AUGUSTI: SKOLSTART
Efter sommarlovet är det dags att börja på gymnasiet, välkommen hit till oss!
Här hittar du viktig information och uppropstider inför skolstart.