NIU, Nationell idrottsutbildning Handboll och Fotboll på Ystad Gymnasium

Nationell idrottsutbildning – NIU handboll

Vill du kombinera din handboll med gymnasiestudier?

Nu kan också tjejer söka till NIU handboll på Ystad Gymnasium.
Vi erbjuder 5 platser!

NIU Handboll tjejer. Foto Jeanette Lindeskog
Innehåll

  På Ystad Gymnasium finns möjligheten att välja Nationell idrottsutbildning med inriktning handboll.

  Alla stora talanger har växt upp på små planer, och alla långa framgångsresor börjar med en liten vinst. Under tre år får du utveckla dina färdigheter för att bli elitidrottare.

  Till den här utbildningen söker du som vill kombinera din elitidrott med en fullständig gymnasieutbildning. Utbildningen följer Svenska Handbollsförbundets krav på kvalitet och ger dig en bra möjlighet att utvecklas i din idrott.

  Både tjejer och killar

  Handbollsinriktningen får ta in 12 killar och 5 tjejer. Utbildningen och träningen sker i Ystad Arena, som ligger granne med Ystad Gymnasium.

  Vad är Nationell idrottsutbildning?

  Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska Handbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.

  Program att kombinera med NIU handboll:

  Kurser som erbjuds endast inom Nationell Idrottsutbildning

  • Idrottsspecialisering 1 (100 p)
  • Idrottsspecialisering 2 (100 p)
  • Idrottsspecialisering 3 (100 p)
  • Tränings- och tävlingslära 1 (100p)

  Ansök mellan 15 sept - 1 dec!

  Glöm inte att göra din ansökan till uttagning, senast den 1 december i år, ansökan sker via Svenska Handbollsförbundets hemsida.

  Uttagningsdatum 2022

  14 dec 2022 - för tjejer
  15 dec 2022 - för killar

  För att bli antagen som NIU-elev måste du anmäla dig senast 1 dec och delta i uttagningstester som brukar ske i december. Därefter får du veta om du blivit antagen i samband med hur antagningen till gymnasiet blir.

  Tjejer som vill träna handboll på skoltid som inte är NIU

  Tjejer som inte kommer in på NIU och som antagits till något av ovanstående gymnasieprogram hos oss kan ändå träna handboll på skoltid, under årskurs 1 och 2. Lämna din intresseanmälan om att kombinera handbollsträning på skoltid, till rektor Lena Schmidt, lena.schmidt(a)ystad.se, innan gymnasievalet den 15 feb varje år.

  Pierre Hammarstrand

  Lärare
  NIU Handboll
  pierre.hammarstrand(a)edu.ystad.se
  0768-78 03 23

  Philip Åkesson

  Lärare
  NIU Handboll
  philip.akesson(a)edu.ystad.se
  0724-67 63 65

  Sebastian Seifert

  Sebastian Seifert

  Lärare
  NIU Handboll tjejer
  sebastian.a.seifert(a)edu.ystad.se
  0724 67 63 53

  Partnerföretag

  Idag serverade köket pasta och en mustig pastasås med svamp, soltorkad tomat och rosmarin toppad med salladsost och cocktailtomat 🍅🧀🍝
Vi serverade också hembakat Nötesjögrova, färskost med rödlök och frukt 🍎🍐
Smaklig spis!

#skolmat #skolrestaurang #pasta #vegetariskt #ystadgymnasium
  I förra veckan var @naringslivystad på studiebesök hos @hydraulicsisart tillsammans med årets elever som pluggar till gymnasieingenjörer på Fjärde teknikåret (T4) hos oss på @ystadgymnasium.

På HydX finns Frida och Anton som själva gått T4 och sol@efter utbildningen fick anställning hos Hydx. Kompetensförsörjningen när den är som bäst! ⭐️

🔹 Vill du veta mer kring hur du kan samverka för att skapa förutsättningar för kompetensförsörjning? Kontakta @naringslivystad 

#företagslots #näringslivystad #kompetensförsörjning #kompetenskompassen #ystad #samverkanskolaarbetsliv #ystadskommun #företagsutveckling #företagare #ystadgymnasium
  Idag är det Håll Sverige Rent-dagen med @hallsverigerent!
Vi tycker det är mycket viktigt att vi inte ska skräpa ner och i veckan uppmärksammade vi dagen. Vi på Gymnasiesärskolans Nationella program var ute och plockade upp skräp som vi hittade i naturen, vi fick en dag med fint väder och hittade faktiskt en massa skräp.

#ystadgymnasium #ystad #ystadskommun #gymnasiesärskolan #hållsverigerent
  Scroll to Top