NIU, Nationell idrottsutbildning Handboll och Fotboll på Ystad Gymnasium

Nationell idrottsutbildning – NIU handboll

Vill du kombinera din handboll med gymnasiestudier?

Innehåll

  På Ystad Gymnasium finns möjligheten att välja Nationell idrottsutbildning med inriktning handboll.

  Alla stora talanger har växt upp på små planer, och alla långa framgångsresor börjar med en liten vinst. Under tre år får du utveckla dina färdigheter för att bli elitidrottare.

  Till den här utbildningen söker du som vill kombinera din elitidrott med en fullständig gymnasieutbildning. Utbildningen följer Svenska Handbollsförbundets krav på kvalitet och ger dig en bra möjlighet att utvecklas i din idrott.

  Handbollsinriktningen får ta in 12 elever, endast killar. Utbildningen och träningen sker i Ystad Arena, som ligger granne med Ystad Gymnasium.

  Vad är Nationell idrottsutbildning?

  Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska Handbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.

  Program att kombinera med NIU handboll:

  Kurser som erbjuds endast inom Nationell Idrottsutbildning

  • Idrottsspecialisering 1 (100 p)
  • Idrottsspecialisering 2 (100 p)
  • Idrottsspecialisering 3 (100 p)
  • Tränings- och tävlingslära 1 (100p)

  Ansök senast 1 december!

  Glöm inte att göra din ansökan till uttagning, senast den 1 december i år, ansökan sker via Svenska Handbollsförbundets hemsida.

  Uttagning 7 december 2021

  För att bli antagen som NIU-elev måste du anmäla dig senast 1 dec och delta i uttagningstester som sker den 7 december 2021 för killar födda år 2006. Därefter får du veta om du blivit antagen i samband med hur antagningen till gymnasiet blir.

  Tjejer kan också träna handboll på skoltid!

  NIU Handboll riktar sig endast till killar. Därför har vi skapat en annan möjlighet för att tjejer också ska kunna träna handboll på skoltid.

  Tjejer som antagits till något av ovanstående gymnasieprogram hos oss kan träna handboll på skoltid, under årskurs 1 och 2. Lämna din intresseanmälan om att kombinera handbollsträning på skoltid, till rektor Lena Schmidt, lena.schmidt(a)ystad.se, innan gymnasievalet den 15 feb varje år.

  Pierre Hammarstrand

  Lärare NIU Handboll
  pierre.hammarstrand(a)edu.ystad.se
  0768-78 03 23

  Philip Åkesson

  Idrott och hälsa, NIU handboll
  philip.akesson(a)edu.ystad.se
  0724-67 63 65

  Sebastian Seifert

  Sebastian Seifert

  Lärare Handboll tjejer
  sebastian.a.seifert(a)edu.ystad.se
  0724 67 63 53

  Partnerföretag

  DEN STORA JULUTMANINGEN! Leta fram din bästa jul-outfit och ha den på dig till skolan/jobbet måndagen den 20 december! 😀⭐🎄 För då kan din klass/arbetslag eller personalgrupp vinna ett fint juligt pris för bästa utklädda grupp.
Läs mer om julutmaningen på Vklass, där står vart din grupp ska skicka bilden för att vara med i tävlingen. Lycka till! Hohohohooooo. DEN STORA JULUTMANINGEN! Leta fram din bästa jul-outfit och ha den på dig till skolan/jobbet måndagen den 20 december! 😀⭐🎄 För då kan din klass/arbetslag eller personalgrupp vinna ett fint juligt pris för bästa utklädda grupp.
Läs mer om julutmaningen på Vklass, där står vart din grupp ska skicka bilden för att vara med i tävlingen. Lycka till! Hohohohooooo.
  ”Ansiktet som canvas” var uppgiften för eleverna på Hantverksprogrammet när de fick tolka Hilma af Klints målningar. Spana in resultatet! 

@hantverk_ystadgymnasium #hantverk #stylist #hårochmakeupstylist #hantverksprogrammet #kreativmakeup #hilmaafklint #gymnasieval #mua
  Kreativa lösningar för jämställd ekonomi pitchades till SEB av åk 2 på Ekonomiprogrammet när @wechangesverige var på besök och höll i Sustainability hackathon.
Nu väntar nationell tävling i december. Heja!

@hallbarhet_ystadgymnasium #hållbarhet #miljö #ystadgymnasium #sustainability #ekonomiprogrammet Kreativa lösningar för jämställd ekonomi pitchades till SEB av åk 2 på Ekonomiprogrammet när @wechangesverige var på besök och höll i Sustainability hackathon.
Nu väntar nationell tävling i december. Heja!

@hallbarhet_ystadgymnasium #hållbarhet #miljö #ystadgymnasium #sustainability #ekonomiprogrammet
  Vi har varit i Malmö! Det var inte så längesedan vi satt med distansstudier hemifrån och nu äntligen får vi vara i skolan och röra oss utanför skolan igen. Hoppas det håller i sig! 
Denna gång åkte vi tillsammans till Malmö för en guidad tur på slottet, åt lunch och efter det utmanades vi i Prison Island med lärare och rektor. /Åk 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet 

@sa_ystadgymnasium #ystadgymnasium #samhällsvetenskapsprogrammet #gymnasieval #pluggapågymnasiet #studiedag #malmö Vi har varit i Malmö! Det var inte så längesedan vi satt med distansstudier hemifrån och nu äntligen får vi vara i skolan och röra oss utanför skolan igen. Hoppas det håller i sig! 
Denna gång åkte vi tillsammans till Malmö för en guidad tur på slottet, åt lunch och efter det utmanades vi i Prison Island med lärare och rektor. /Åk 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet 

@sa_ystadgymnasium #ystadgymnasium #samhällsvetenskapsprogrammet #gymnasieval #pluggapågymnasiet #studiedag #malmö
  ”Försäljningen har gått bra. Vi har fått flera beställningar under julskyltningen”, berättar tjejerna som driver UF-företaget @uf.keepit! 💪🏽💰 
Igår fanns det en pop-up affär under julskyltningen i Ystad, där några av våra UF-företagare marknadsförde sina produkter. Allt från nyckelringar av läder med egen text på, rostat kaffe, äppelmust, t-shirts med snygga tryck, smart förvaring för smörkniven direkt i locket, hembakade godsaker, snygg tygkasse och ljus av återvunnet stearin från kyrkor. 

Missade du eleverna på julskyltningen? Kontakta dem här på instagram om du är intresserad av deras produkter och kanske vill köpa? Deras konton finns taggat i bilderna.😊

@juleniystad @handlaiystad #ufföretag #ystadgymnasium #gymnasieval #ekonomiprogrammet #försäljningochserviceprogrammet #handelsochadministrationsprogrammet #ufskane
  Idag på julskyltningen i Ystad och kan du handla produkter av UF-företagen som drivs av våra elever på Ekonomi och Handels och administration. I JC's gamla lokaler på gågatan hittar du bland annat oss:
@skanemust 
@inta.uf 
@knifeinlock.uf 
@lunadaisy.uf 
@lafemme.uf 
@28smiles_uf 
@toteandrose 
@hembakatochmumsigt_uf 
@uf.keepit 
@caffemaroneuf 
Välkommen att shoppa lokalt! ⭐️🎁
@juleniystad #ufföretag #ufföretagande #ufskane #ystadgymnasium #ystad #juleniystad #handlaiystad #julskyltning 
@ekonomi_ystadgymnasium @ha_ystadgymnasium 
@juleniystad #ufföretag #ufföretagande #ufskane #ystadgymnasium #ystad #juleniystad #handlaiystad #julskyltning
  På julskyltningen i Ystad, nu på söndag den 28/11, kan du handla av UF-företagen som drivs av våra elever. I JC's gamla lokaler på gågatan hittar du bland annat oss:
@skanemust 
@inta.uf
@knifeinlock.uf
@lunadaisy.uf
@lafemme.uf 
@28smiles_uf 
@toteandrose
@hembakatochmumsigt_uf 
@uf.keepit 
@caffemaroneuf 
Välkommen att shoppa lokalt! ⭐️🎁
@juleniystad #ufföretag #ufföretagande #ufskane #ystadgymnasium #ystad #juleniystad #handlaiystad #julskyltning
  Nathalie tog studenten från Handels- och administrationsprogrammet 2019. Nu är hon biträdande butikschef och säljchef på Jysk. Bra kämpat och stort grattis! 💥 

Nytt namn på programmet! Programmet byter namn till Försäljning och service. Mer info finns på hemsidan. Länk i profilen!
#ystadgymnasium @ha_ystadgymnasium #gymnasieval #handelsochadministrationsprogrammet #försäljningochservice #försäljningochserviceprogrammet Nathalie tog studenten från Handels- och administrationsprogrammet 2019. Nu är hon biträdande butikschef och säljchef på Jysk. Bra kämpat och stort grattis! 💥 

Nytt namn på programmet! Programmet byter namn till Försäljning och service. Mer info finns på hemsidan. Länk i profilen!
#ystadgymnasium @ha_ystadgymnasium #gymnasieval #handelsochadministrationsprogrammet #försäljningochservice #försäljningochserviceprogrammet
  På julskyltningen i Ystad, nu på söndag den 28/11, kan du handla av UF-företagen som drivs av våra elever (och från elever från andra skolor).
I JC's gamla lokaler på gågatan hittar du UF-företagen, swipa för att se karta.
Träffa bland annat @inta.uf, @knifeinlock.uf, @lunadaisy.uf och många fler. Välkommen att shoppa! 🎁⭐️

Är du UF-företagare och ska stå på julskyltningen, hör av dig så länkar vi till ert instagramkonto här och i stories 😊
#ufföretag #ufföretagande #ufskane #ystadgymnasium #ystad #juleniystad #handlaiystad #julskyltning 
#julskyltning
  DRAKNÄSTET för UF-företag 💥💰 Idag fick UF-företagen testas framför fyra utvalda drakar. UF-företagen presenterade sina företagsidéer och fick respons från drakarna i form av pepp, tips och råd inför utveckling och framtid för företagen. Pris för 1:a, 2:a och 3:e plats kommer presenteras om några veckor…

Drakarna 🐲
Maria Engström grundare av @reunionhome.se 
Björn Jönsson driver företaget Kåseberga tunnelväxthus AB
Anders Andersson jobbar som säljare på @hemrexab 
Jenny Norberg Randowo jobbar som näringslivsutvecklare på @naringslivystad, Ystads kommun

UF-företagen 💡
@uf.keepit, @lunadaisy.uf, @klar_marketing, @inta.uf, @knifeinlock.uf och Trendify UF.
#ystadgymnasium #ystad #ekonomiprogrammet #handelsochadministrationsprogrammet #ufföretag #ekonomi #reklam #näringslivystad #ystadskommun
  Scroll to Top