Första uttagningen för NIU handboll tjejer

22 tjejer kämpar om fem platser – vilka får gå på NIU handboll?

Redan 2011 kunde killarna spela handboll på skoltid inom ramen för NIU (nationell idrottsutbildning) på Ystad Gymnasium. Nu kan Ystad Gymnasium även erbjuda tjejerna att träna NIU handboll. I går visade 22 spelare upp sina färdigheter framför rena ”Idoljuryn” på läktaren. Fem av spelarna kommer att erbjudas plats på NIU handboll till hösten 2023.

– Det är en stor dag och egentligen har det dröjt alldeles för länge att få till detta. Men verkligen jätte-jätteskoj att det nu blir av, säger Pierre Hammarstrand, som sedan 2015 är ansvarig för handbollens NIU-utbildning.

Varför har det dröjt så länge?
– Därför att det först på senare år har hänt så mycket positivt med utvecklingen på damsidan i Ystad. Nu har YIF:s damlag gått upp i allsvenskan, men när vi lämnade in vår ansökan låg laget i division 1. Det är möjligt att vi hade tilldelats fler NIU-platser än fem om damhandbollen i Ystad hade varit på en högre nivå då. Men nu tar vi det härifrån och hoppas få fler platser framöver, tillägger han.

Läs hela artikeln här: 22 tjejer kämpar om fem platser – vilka får gå på handbollsgymnasiet?

“Klart att tjejerna måste ha samma möjligheter”

Inte en dag för tidigt. Ungefär så kan man sammanfatta uppfattningen bland de sökande tjejerna till den nationella idrottsutbildningen i handboll på Ystad Gymnasium.

 

Läs hela artikeln här: “Klart att tjejerna måste ha samma möjligheter”

NIU handboll uttagning tjejer

Rulla till toppen