Gruppsammanhållning och coachning på Vård och omsorg

När det var fint väder passade Vård- och omsorgsprogrammet på att flytta utbildningen utomhus, till stranden i Ystad. Temat för dagen var gruppsammanhållning och coachning.

Eleverna blev allra först tilldelade att vara ”hemlig coach” till någon i klassen. De skulle ta hand om personen extra mycket under lägret och sista dagen skulle det avslöjas vem som varit coach för vem. Vi hade många övningar för samarbete i grupp, i olika gruppkonstellationer varje gång.

Eleverna skulle bland annat skapa sandfigurer med vård och omsorgs tema, de skulle skriva ord i sanden med stenar som de tyckte att de ville säga till någon för att denne skulle känna sig sedd och omtyckt. Avslutningsvis hade vi en efterföljande anonym utvärdering här på skolan. De flesta uppskattade lägret mycket samt upplevde att de lärt känna varandra bättre i klassen.

[button color=”info” link=”https://www.ystadgymnasium.se/vard-och-omsorgsprogrammet/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Vård och omsorg[/button] [button color=”teal” link=”https://www.ystadgymnasium.se/vard-och-omsorgsprogrammet-larling/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Vård och omsorg – Lärling[/button]

 

Postad i
Rulla till toppen