Alla gillar handboll

Foto och intervju: Malin Thelin/Sveriges Radio

Igår blev våra elever Lykke Winberg, Tilda Winberg och Emil Hansson intervjuade av Sveriges radio om Ystad som handbollsstad och att Ystad levererar många handbollsstjärnor.

Från intervjun

Handboll engagerar i Ystad och att det var en Ystadspelare, Niclas Ekberg, som satte straffen igår som tog handbollslandslaget till OS i Rio, gjorde inte saken sämre. I truppen fanns dessutom inte mindre än sex Ystadspelare. Ystads IF ska i veckan börja spela SM-kvartsfinaler, och Elitserien innehåller nästa säsong två lag från Ystad – Ystads IF och IFK Ystad.

På Ystad Gymnasium läser ett 40-tal elever som har handboll som idrottsspecialisering.

Lykke Winberg, Tilda Winberg och Emil Hansson är tre av dem. Lycke och Tilda är tvillingar och spelar i elitserien i H65 Höör och Emil spelar i Ystads IF:s A-lag. Även på skolan märks handbollsintresset i staden.

– Alla blir påverkade av alla framgångarna, det står mycket, det blir lite förebilder här i staden och det tror jag påverkar på ett bra sätt, säger Emil Hansson.

– Ystad är en handbollstad och då blir det ju handboll, eftersom alla tycker om det, säger Tilda Winberg.

– Man läser ju mycket om det, man får mycket handboll, säger Lykke Winberg.

Alla tre tycker att det är bra att de kan förena skolan med extra träning.

– Vi sporrar varandra och blir bättre, säger Emil Hansson.

Att både Ystads IF och IFK Ystad ska spela i herrarnas elitserie nästa säsong kommer att nog märkas i Emil Hanssons familj.

– Min brorsa spelar i andra laget så det kommer nog att bli lite familjefejd nu mellan oss, säger han.

[button color=”info” link=”http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6408757″ size=”default” icon_before=”volume-up” target=”_self” block=”false”]Lyssna här[/button] [button color=”danger” link=”https://www.ystadgymnasium.se/nationell-idrottsutbildning-niu/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]NIU – handboll[/button]

Postad i
Rulla till toppen