Årets unga ledare blev Viktoria-Luise

På bild, från vänster, ser ni Lykke von Meyburg som är en av Viktorias bästa vänner och Viktoria-Luise Dewár.

Jag älskar tennis!

Ystad Gymnasium var sponsor till utmärkelsen Årets Unga Ledare på Stora Idrottsdagen den 27 feb och i veckan blev det en intervju med en glad och sprudlande Viktoria-Luise Dewár.

– “Vi vill stödja våra blivande, nuvarande eller före detta elever i sin utveckling som ledare och därför valde vi just detta pris. Vi vet inte vem av de nominerade som juryn väljer ut, därför var det extra roligt att i år blev det Viktoria-Luise som är en elev hos oss, i åk 2 på Ekonomiprogrammet, säger marknadsstrategen Annajohanna.

Hur fick du veta att du blivit nominerad?

– “På jullovet ringde det i telefonen när vi satt och åt. Jag gick in på mitt rum för att svara och det blev ett kul samtal! Vi åkte direkt till Tennisstadion och tog en bild, jag var där efter 30 minuter”.

Vet du vem det var som nominerade dig?

– “Ja, det var pappas kompis. Han är en god vän till familjen och han vet mycket om mig, så det var roligt att han skickat in”.

Viktoria-Luise var runt 8 års ålder när hon började träna tennis. Hela min klass var och testade på tennis och sedan var hon fast! Med tiden blev Viktoria mer och mer intresserad av att tävla, kom med i aspirantgruppen för att lära sig mer och sedan började hon tävla på egen hand. Nu spelar Viktoria-Luise i damlaget och tävlar någon gång i månaden. Det blir mycket träning, då Viktoria-Luise tränar barn mellan kl 9-14 på lördag och tisdagkvällar. Övriga kvällar och helger spenderar hon i Tennisstadion för sin egen träningsskull. Trots det hinner hon också med skolarbetet och att träffa vänner, eftersom själva träningen också är en väldigt social sport där Viktoria-Luise har fått många vänner.

Varför tror du att du blev nominerad?

– “För att jag är bra med barnen. Jag är bra på att lära ut, positiv och glad som tränare. Jag är duktig på det jag gör antar jag, för annars hade nog inte fått utmärkelsen, säger Viktoria-Luise. Jag älskar tennis! Allt som handlar om tennis!, säger Viktoria-Luise glatt.

Varför började du bli tennistränare?

idrottsdagen 2016
Representanter på Idrottsdagen från Ystad Gymnasium

– “Först började jag bara med att hjälpa till, för att jag är bra med barn och umgås med barn. Sedan fick jag egna träningstimmar med mindre grupper, och sedan blev det mer. Det är kul!”

Vad ska du göra med vinstpengarna?

– “Spara pengarna! Jag vill åka till Österrike, jag har släkt där, och vill gärna flytta till Österrike efter studenten. I framtiden drömmer jag om att starta eget företag, jag trivs i rollen som ledare och det får jag öva på genom att vara tränare och i plugget också eftersom jag lär mig att driva företag på Ekonomiprogrammet med UF-företag. Jag kommer inte slösa pengarna, för det är mycket pengar med 5000 kr”, säger Viktoria-Luise.

Vi rundar av intervjun och Viktoria-Luise säger

– “Jag tycker det är viktigt att ha kul, man ska göra det man tycker är roligt!”

[button color=”slate_grey” link=”http://www.idrottsdagen.se” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Stora Idrottsdagen 2016[/button]

[button color=”teal” link=”http://www.ystadsallehanda.se/sport/mingel-pa-stora-idrottsdagen-4/” size=”default” icon_before=”users” target=”_self” block=”false”]Mingel[/button]

[button color=”royal” link=”http://www.ystadsallehanda.se/sport/webb-tv-se-showen-fran-stora-idrottsdagen/” size=”default” icon_before=”play” target=”_self” block=”false”]Se galan i repris[/button]

[button color=”info” link=” http://www.ystadsallehanda.se/sport/stora-idrottsdagen-en-fulltraff-i-nya-arenan/” size=”default” icon_before=”star” target=”_self” block=”false”]Fullträff i arenan[/button]

Postad i
Rulla till toppen