Matildas utställning på Ystads konstmuseum

1/7-27/8 pågår utställningen på Ystads konstmuseum

 

Matilda har hängt upp sin fotobaserade utställning “Run, before it’s too late” på Ystads konstmuseum, som skildrar hur det kan vara att leva i olika utsatta grupper i samhället, med fokus på hbtq+ och rasism.

Matilda Bjerstedt är 19 år och bosatt i Beddingestrand. “Run, before it’s too late” är en del av hennes examensarbete på Estetiska programmet inriktning Estetik och Media på Ystad Gymnasium. Följ Matilda på hennes instagramkonto matildavisuals. 

Utställningen pågår till och med den 27 augusti 2023 och är kostnadsfri. Läs mer om utställningen hos Ystads konstmuseum.

Matildas egna ord om utställningen

“Run, before it’s too late: en fotoserie som utforskar den inre monologen mellan individen och samhället ur ett perspektiv av utanförskap. Kampen mellan den inre rösten som ekar i huvudet och samhällets yttre påfrestningar. Hur en del av en persons identitet bemöts av omgivningen. Serien porträtterar känslan av att ofrivilligt tvingas in i en underlägsen roll och inte kunna ta sig ur. Maktlöshet, förnekelse och rädsla. Rädslan av att inte bli accepterad eller vara tillräcklig för sig själv och omvärlden. Det är ett samtids kritiskt verk som skildrar hur det kan vara att leva och tillhöra olika utsatta grupper i samhället, med fokus på hbtq+ och rasism”.

Estetiska programmet Matilda utställning Ystads konstmuseum

På bilden överst syns även feriearbetare Miranda Frisk på konstmuseet som hjälpte till när Matilda installerade sin utställning.

Pressnyheter

Gymnasiearbetet som blev konstutställning – Matilda, 19: ”Dröm som gått i uppfyllelse” (ystadsallehanda.se)

Rulla till toppen