Gymnasieingenjörerna börjar jobba direkt!

Den 18 juni firade vi examen för våra gymnasieingenjörer som nu är redo för arbetslivet! Anton, Carl, Sebastian och Max har läst det fjärde teknikåret på Ystad Gymnasium och nu börjar de jobba.

Företagarna Ystad delade ut stipendium

Percy Gustavsson, från Företagarna Ystad, var på plats under examensdagen och delade ut ett stipendium från Nils Petterssons fond (Sparbanken Syd) på 5000 kr.

Motiveringen till stipendiaten

“Anton Kihlberg Larsson har haft en hög ambitionsnivå under hela gymnasieingenjörsutbildningen och visat på bra ledaregenskaper. Genom god närvaro, nyfikenhet och intresse har Anton visat på hög kunskap inom teknikområdet. Vi önskar Anton lycka till i hans framtida yrkesbana” – Lärarna på fjärde teknikåret, Ystad Gymnasium

“Anton har under sitt projekt hos HydX i Ystad visat på en stor egen drivkraft, en bra förmåga att ta till sig teknisk kunskap och ett praktiskt sinne för teknik. De egenskaperna var, tillsammans med Antons förmåga att kommunicera med kollegorna på HydX, avgörande för att Anton skulle hinna med att både konstruera och montera ett hydrauliskt system som kommer att användas i företagets provkörning framöver” – Erik Larsen, teknikchef på HydX.

Carl Bargstädt

Efter examen kommer Carl att börja jobba som konstruktör och servicetekniker på Westerlins maskinfabrik i Foise, Malmö. Företaget bygger och säljer maskinerna som blandar färg till färgbutiker. Carl gjorde sin APL under fjärde teknikåret på WME Mechanics i Ystad.

Max Stjernberg Nilsson

Max kommer att börja jobba direkt på Sandbergs smide och mekaniska i Bromölla, som smed och med industriservice. Företaget arbetar med stål inom industri och bygg, nybygge och reparation för företag. Max har jobbat där sedan han var runt 15-16 år gammal. Max gjorde sin APL under utbildningen på Vossloh i Ystad.

Sebastian Holm

Sebastian har fått anställning på Plasman i Simrishamn, först och främst som fabriksarbetare, och han siktar på att utbilda sig inom företaget och arbeta sig uppåt. Företaget uppmuntrar till att personalen vidareutbildar sig inom företaget. Plasman gjuter och lackerar plastdetaljer till bl.a. bilar. Sebastian siktar på att i framtiden jobba på designavdelningen. Sebastian gjorde sin APL under utbildningen på Swegon i Tomelilla.

Anton Kihlberg Larsson

Den 1 september 2024 börjar Anton jobba som konstruktör på HydX i Ystad. Samma företag som han också gjorde sin APL på under utbildningen. Anton hoppas på att få skapa och rita konstruktioner i datorn och att få jobba med projektledning. “Det finns mycket att lära på företaget”, säger Anton.

HydX har ett stort kunnande inom hydraulik och elektronik för mobila, industriella och marina applikationer samt unik kompetens inom smörjteknik och erbjuder bland annat kompletta oljesmörjsystem till hydrostatiska och hydrodynamiska lager.

“Att jag sökte fjärde teknikåret var främst för möjligheten att gör APL, att få komma ut på ett riktigt företag och prova på att jobba inom teknikbranschen. För hittills hade jag inte fått den möjligheten, så jag visste inte helt säkert om mina tankar på att läsa till ingenjör stämde. Min tid på APL var precis vad jag väntade mig och lite till! Att få komma ut på riktigt och att få jobba med riktiga projekt, som FAKTISKT ska användas av företaget, det har gett mig mycket. Att det resulterade i en faktisk produkt som kommer till nytta för företaget”, berättar Anton.

 

Rulla till toppen