IKT blogg

IKT blogg

Rätt dator på rätt plats! intervjuVoister Ystad Gymnasium

Rätt dator på rätt plats!

21 januari, 2019

Ystad gymnasium tror på att anpassa enheter efter program och att ge valfrihet till pedagogerna. Aktuellt just nu är datorer som fungerar som whiteboard och att skolan deltar i Skolverkets försöksverksam för digitala nationella prov. Utmaningen är att hitta ett sätt för alla system att fungera tillsammans.

Läs mer
Matematikprov på datorn provdator1 Ystad Gymnasium

Matematikprov på datorn

24 mars, 2017

På Ystad Gymnasium använder vi DigiExam som huvudsaklig plattform när det gäller digitala prov. Matematiken är dock ett ämne som hamnat lite på efterkälken i detta avseende och därför har vi testkört ett annat verktyg.

Läs mer
natur och kultur

Gemensamt utvecklingsarbete

9 februari, 2017

På fredag 10 februari 2017 kommer Natur och Kultur till Ystad Gymnasium för att ta del av hur deras digitala läromedel används i klassrummet. Daniel Barker, kanske mest känd för undervisningskonceptet Flipped Classroom eller mer populärt ”det omvända klassrummet”, kommer också hit!

Läs mer
Digital teknik ska underlätta APL Resized 20161026 152755 Ystad Gymnasium

Digital teknik ska underlätta APL

3 november, 2016

Kan den arbetsplatsförlagda utbildningen på yrkesprogram underlättas med hjälp av digital teknik? Just nu pågår ett pilotprojekt för att kunna svara på den frågan. Under läsåret 16/17 kommer vi att testköra två olika appar som båda har samma syfte: att underlätta och effektivisera APL-hanteringen för elever, lärare och handledare.

Läs mer
Matematikprov på datorn WP 20160912 10 24 48 Pro Ystad Gymnasium

Matematikprov på datorn

19 september, 2016

Ystad Gymnasium använder sedan ett drygt år tillbaka Kunskapsmatrisen som en resurs i matematikundervisningen. Sverker Ahrent är en av matematiklärarna som bygger sin undervisning med stöd av detta verktyg.

Läs mer
Teknik som berikar undervisningen WP 20160406 12 37 24 Pro LI Ystad Gymnasium

Teknik som berikar undervisningen

14 april, 2016

Malin Andersen lärare i svenska som andraspråk på Språkintroduktionen bygger sin undervisning med stöd av en stor (79″) interaktiv TV.

Läs mer
iktblogg

Lunchpresentation av DigiExam på Ystad Gymnasium

27 januari, 2016

Elva representanter från andra kommuner och skolor tog sig under tisdagen till Ystad Gymnasium för att skapa sig en bild av hur en digitalisering av examinationer kan gå till.

Läs mer
IKT

Kompetensutveckling pågår!

14 januari, 2016

Att verka inom skola, oavsett om man är studerande eller anställd, innebär att man ständigt befinner sig i en lärprocess. Ystad Gymnasium är igång med en digitaliseringsprocess som ställer nya krav på oss alla.

Läs mer
IT

DigiExam på turné

11 december, 2015

Sydskånska gymnasiet, efter årsskiftet Ystad Gymnasium, har digitaliserat prov i drygt ett år. Vi har ett nära samarbete med vår tjänsteleverantör Digiexam och nu ska de ut på en turné där fler ska få möjlighet att stifta bekantskap med denna lösning. Den 26 januari 2016 gör man ett stopp i Ystad. Kanske ses vi den […]

Läs mer
Rulla till toppen