IKT blogg

IKT blogg

Rätt dator på rätt plats!

Av Niclas Olsson / 21 januari, 2019 / Kommentarer inaktiverade för Rätt dator på rätt plats!

Ystad gymnasium tror på att anpassa enheter efter program och att ge valfrihet till pedagogerna. Aktuellt just nu är datorer som fungerar som whiteboard och att skolan deltar i Skolverkets försöksverksam för digitala nationella prov. Utmaningen är att hitta ett sätt för alla system att fungera tillsammans.

Read More

Matematikprov på datorn

Av Niclas Olsson / 24 mars, 2017 / Kommentarer inaktiverade för Matematikprov på datorn

På Ystad Gymnasium använder vi DigiExam som huvudsaklig plattform när det gäller digitala prov. Matematiken är dock ett ämne som hamnat lite på efterkälken i detta avseende och därför har vi testkört ett annat verktyg.

Read More
natur och kultur

Gemensamt utvecklingsarbete

Av Annajohanna Thuresson / 9 februari, 2017 / Kommentarer inaktiverade för Gemensamt utvecklingsarbete

På fredag 10 februari 2017 kommer Natur och Kultur till Ystad Gymnasium för att ta del av hur deras digitala läromedel används i klassrummet. Daniel Barker, kanske mest känd för undervisningskonceptet Flipped Classroom eller mer populärt ”det omvända klassrummet”, kommer också hit!

Read More

Digital teknik ska underlätta APL

Av Niclas Olsson / 3 november, 2016 / Kommentarer inaktiverade för Digital teknik ska underlätta APL

Kan den arbetsplatsförlagda utbildningen på yrkesprogram underlättas med hjälp av digital teknik? Just nu pågår ett pilotprojekt för att kunna svara på den frågan. Under läsåret 16/17 kommer vi att testköra två olika appar som båda har samma syfte: att underlätta och effektivisera APL-hanteringen för elever, lärare och handledare.

Read More

Matematikprov på datorn

Av Niclas Olsson / 19 september, 2016 / Kommentarer inaktiverade för Matematikprov på datorn

Ystad Gymnasium använder sedan ett drygt år tillbaka Kunskapsmatrisen som en resurs i matematikundervisningen. Sverker Ahrent är en av matematiklärarna som bygger sin undervisning med stöd av detta verktyg.

Read More

Teknik som berikar undervisningen

Av Niclas Olsson / 14 april, 2016 / Kommentarer inaktiverade för Teknik som berikar undervisningen

Malin Andersen lärare i svenska som andraspråk på Språkintroduktionen bygger sin undervisning med stöd av en stor (79″) interaktiv TV.

Read More
iktblogg

Lunchpresentation av DigiExam på Ystad Gymnasium

Av Niclas Olsson / 27 januari, 2016 / Kommentarer inaktiverade för Lunchpresentation av DigiExam på Ystad Gymnasium

Elva representanter från andra kommuner och skolor tog sig under tisdagen till Ystad Gymnasium för att skapa sig en bild av hur en digitalisering av examinationer kan gå till.

Read More
IKT

Kompetensutveckling pågår!

Av Niclas Olsson / 14 januari, 2016 / Kommentarer inaktiverade för Kompetensutveckling pågår!

Att verka inom skola, oavsett om man är studerande eller anställd, innebär att man ständigt befinner sig i en lärprocess. Ystad Gymnasium är igång med en digitaliseringsprocess som ställer nya krav på oss alla.

Read More
IT

DigiExam på turné

Av Niclas Olsson / 11 december, 2015 / Kommentarer inaktiverade för DigiExam på turné

Sydskånska gymnasiet, efter årsskiftet Ystad Gymnasium, har digitaliserat prov i drygt ett år. Vi har ett nära samarbete med vår tjänsteleverantör Digiexam och nu ska de ut på en turné där fler ska få möjlighet att stifta bekantskap med denna lösning. Den 26 januari 2016 gör man ett stopp i Ystad. [button color=”orange” link=” https://www.eventbrite.com/e/digitalt-prov-lunchpresentation-skane-tickets-19856222496″ […]

Read More
Scroll to Top