Kärleksveckan

Kärleksveckan “Det handlar om kärlek” pågår under v 48, 28 nov – 2 dec på Ystad Gymnasium. Syftet med “Det handlar om kärlek” är att motverka hedersrelaterat förtryck och våld. På skolor runt om i Sverige skapar vi därför samtal om rätten till sin kropp, rätten att få vara kär i vem man vill och rätten att få bestämma över sitt liv. Genom att arbeta utifrån Barnkonventionen utgår vi från vad som är gemensamt för alla istället för att leta efter orsaker som kan ligga till grund för ett förtryck.

Syftet är att informera barn och ungdomar om deras rättigheter, nå fler barn och unga som lever med hedersrelaterade begränsningar, samt att stödet till utsatta ska utvecklas och säkras.

Under Kärleksveckan på Ystad Gymnasium arrangerar vi aktiviteter för särskilt inbjudna klasser. Varje dag kl 12.00-13.00 är det öppet för alla att komma och prata med oss. Vi kommer att finnas i gradängerna/cafeterian på Österport som ligger under matsalen.

Arkan Asaad

På onsdag 30 november kl 10.30 kommer de klasser som är delaktiga i Kärleksveckan erbjudas att gå på föreläsning med Arkan Asaad i aulan på Österport. Arkan Asaad är född 1 december 1980 i Kirkuk i Irak, har skrivit Stjärnlösa nätter, en delvis självbiografisk roman som berör manlig hederskultur.

På plats under Kärleksveckan kommer det att finnas:

Rädda barnen
Ystad Gymnasium
Social omsorg
Polisen
Första linjen
Ungdomsmottagningen
Freezonen/Kvinno- och Brottsofferjouren
Fältgruppen

Läs gärna mer på

[button color=”default” link=”https://dinarattigheter.se” size=”default” icon_before=”heart” target=”_self” block=”false”]Dina rättigheter[/button] [button color=”pink” link=”http://www.hedersfortryck.se” size=”default” icon_before=”heart” target=”_self” block=”false”]Hedersförtryck[/button] [button color=”red” link=”http://www.ystadsallehanda.se/ystad/elever-later-karleken-spira/” size=”default” icon_before=”newspaper-o” target=”_self” block=”false”]Elever låter kärleken spira[/button]

 

Postad i
Rulla till toppen