Zelda tävlar i Entreprenörstävling

“Jag har varit väldigt bra på marknadsföring och mina coacher nominerade därför mig till SM för sommarföretagare”.
Fredag till söndag 23-25 september 2022 tävlar Zelda i SM för sommarföretagare via UngDrive.
– “Jag gick med i UngDrive nu i sommar och då skapade jag mitt företag Design by Teske med hjälp av mina coacher. Jag köper in inredning och andra prylar secondhand som jag återbrukar och förvandlar, för att sedan sälja till kunder. Jag tillför ny inredning samtidigt som de inte ger mer klimatavtryck. Jag skapar t.ex. ljuskoppar av tekoppar, skålar av vinylskivor och målar på krukor”.
Design by Teske Hotell och turism Ystad Gymnasium

 

“Jag vann bästa säljfokus under sommarens UngDrive i Ystad”, berättar Zelda.

–  “Jag har varit väldigt bra på att marknadsföra mina produkter, haft fokus på att sälja och jag har fått sålt mina produkter. UngDrive började i slutet av juni 2022 och jag startade mitt företag när webshopen var igång i juli 2022”.

Gnosjö fredag till söndag

Zelda åker från Ystad på fredagmorgon kl 04.30 och hon varnar för att hon inte är någon morgonmänniska. Under SM ska alla deltagare tävla i fyra olika case – alltså lösa ett annat företags problem. Zelda tävlar inte med sitt företag, utan med sina kunskaper inom entreprenörskap och representerar Ystads kommun. Under helgen kommer det också att vara mycket teambuilding-aktiviteter och det blir gala med galamiddag.
“Det kommer vara jättekul! Det är jätteroligt att vara med UngDrive, alla är så härliga för vi har en passion för företagande”, säger Zelda.

Varför gick du med i UngDrive?

– “Jag har alltid varit intresserad av att starta företag, men det har alltid känts som att det är omöjligt och jättesvårt. Då fick jag höra att i UngDrive får du startkapital och utbildningar. Därför vågade jag testa! Alla underdriver hur mycket jobb det är. Man säger att man jobbar 6 timmar men man jobbar egentligen 12 timmar! Jag har fått bra disciplin, jag måste följa mina deadlines som jag själv sätter upp. Jag har mitt företag, Design by Teske, igång nu och jag producerar produkter under min lediga tid. I UngDrive fick jag en certifierad utbildning i entreprenörskap och ekonomi”.

Varför blev det Hotell- och turismprogrammet?

– “Jag praoade på Hotell Continental och tyckte det var väldigt roligt! Därför sökte jag till Hotell- och turismprogrammet. Jag fick prova på 5 olika yrken på hotellet och fick mycket beröm för hur jag jobbade. Jag kände att det var min grej! De sa till mig att skynda mig att gå klart gymnasiet så att jag kunde börja jobba. Jag fick praoa i städ, i köket med att laga mat, förberedelse och servering av frukost, som servitör och i receptionen”.
– “Jag funderar på att bli receptionist och jag tyckte det var roligt att hålla i konferenser. I framtiden ska jag starta hotell med hotellkedja, så jag kommer ha mycket användning av både min gymnasieutbildning och UngDrive. Jag vill skapa hotell i bl.a. Sverige, i USA och Italien”, avslutar Zelda med.
UngDrive
Rulla till toppen