Yrkestävling för vård och omsorg

Varje år v 42 genomför Vård- och Omsorgscollege en marknadsföringsvecka för vård- och omsorgsyrken över hela landet. Lokalavdelningen Ystad-Österlen har dessa veckor valt att genomföra yrkestävlingar där kommunerna Ystad, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Simrishamn samt lag från utbildningsanordnarna har möjlighet att delta.
I år var första året Ystad Gymnasium ställde upp med ett lag. Våra lärlingselever Felicia Benterfalk och Sanna Baeckström i åk 3 på Vård- och omsorgsprogrammet, mötte yrkeserfarna undersköterskor och stod sig väl i konkurrensen med en 4:e plats.

Årets utmaning

Årets utmaning bestod i att göra ett hembesök hos vårdtagaren Lisa (skådespelare) med en funktionsnedsättning som medförde en oro och upprördhet över att dagens schema inte stämde. Inte minst bemötande- och kommunikationsförmågan hos de tävlande sattes på prov. Momentet innebar också att Lisa skulle få fika, kvällsmat och hjälp med gångträning eftersom hon tidigare drabbats av en höftfraktur.
En jury med bl a vårdlärare Olov Svärd från Ystad Gymnasium bedömde de olika lagens genomförande utifrån matriser där bl a hygien, bemötande, kommunikation, ergonomi, dokumentation och samrbetsförmåga granskas i sömmarna.

 

Postad i
Rulla till toppen