Stipendieutdelning på Fordons- och transportprogrammet

Vi har delat ut körkortsstipendier och utmärkelsen för Q-elever till elever i åk 2 på Fordons- och Transportprogrammet. Percy Gustavsson, VD på Bil-Bengtsson, delade ut årets stipendier.

Q-elever 2018

Anton Andersson
Axel Andersson
Eric Hagman
Melanie Thorvaldsson

Kriterier

Arbetet med Q-elever är ett kvalitetsutvecklande samarbete mellan motorbranschen och Fordons- och transportprogrammet på Ystad Gymnasium. Fordons- och transportprogrammet ska i samarbete med motorbranschen skapa möjligheter för eleverna att få en bättre kvalitet på sin utbildning. En Q-elev är en elev som uppfyller de krav som skolan och branschen gemensamt ställer upp. Q står för Quality = kvalitet.

En Q-elev ska

  • uppfylla kraven för körkortsstipendiet
  • ha minst betyget C i de avslutade programgemensamma kurserna (Fordonsteknik introduktion samt Fordons- och transportbranschens arbetsområden och villkor),
  • ha minst betyget D (eller prognos mot D) i kurserna svenska 1, engelska 5 och betyget E i matematik 1a)
  • ha prognos mot minst betyget C i påbörjade fordonskurser (inriktningskurser, programfördjupningar och individuella val)
  • ha ett positivt handledarutlåtande från APL i årskurs två.

Ansökan

Elever kan ansöka om att bli antagna som Q-elever i årskurs 2 när de har valt sin inriktning på studierna. Ansökan behandlas av en urvalskommitté bestående av representanter för bransch och skola (samma kommitté som för körkortsstipendiet). De elever som uppfyller kriterierna för att bli antagna som Q-elever tilldelas ett fadderföretag.

Fadderföretag

Fadderföretaget tillhandahåller

  • APL- plats
  • betalt feriearbete/betald handledd feriepraktik
  • erbjuder eleven att medverka vid utbildningar som anordnas inom företaget
  • Dessutom ser fadderföretaget också till att höja elevens status med till exempel speciella kläder och deltagande i fabriksbesök och liknande.

Körkortsstipendiater för 2018

Anton Andersson
Axel Andersson
Kevin Granevärn
Eric Hagman
Erik Kammerton
Abraham Kifle
Linn Lindström
André Persson
Melanie Thorvaldsson
Casper Wallin
Oscar Vigren

Kriterier och vad som ingår i stipendiet

För att uppnå stipendiet krävs minst 90 % godkänt i avslutade och pågående kurser och i övrigt sköta sin utbildning. I körkortsstipendiet ingår 10 st körlektioner, risk- och halkutbildning, teorilektionspaketet och uppkörningsbiträde.

[button color=”default” link=”https://www.ystadgymnasium.se/fordons-och-transportprogrammet/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Fordon och transport[/button] [button color=”teal” link=”http://www.bilbengtsson.se” size=”default” icon_before=”globe” target=”_self” block=”false”]Bil-Bengtsson[/button] [button color=”steel_blue” link=”http://www.michelsensbil.se” size=”default” icon_before=”globe” target=”_self” block=”false”]Michelsens Bil[/button]

Postad i
Rulla till toppen