Amanda läser till lastbilsmekaniker

“Jag har alltid haft intresse för fordon och bilar. Det är viktigt att välja något man trivs med. Därför valde jag Fordons- och transportprogrammet“, berättar Amanda som läser till lastbilsmekaniker på Ystad Gymnasium.

Vi vann växellådan i en tävling

Kommer du ihåg att vårt Fordons- och transportprogram tävlade om en växellåda och vann? Det var en tävling som KGK (Autoexpertens ZF-verkstad) arrangerade. De specialiserar sig på renovering och reparation av växellådor och axlar, hade sju uttjänta växellådor från bussar i sitt lager. Motorbranschcollege har ett samarbete med KGK/Autoexperten och de arrangerade en tävling.

Nu har växellådan, som tidigare suttit i en buss, kommit till Ystad Gymnasium och Amanda berättar varför växellådan är viktig för eleverna

– “Vi kommer att få lära oss hur växellådan fungerar genom att plocka isär den och sedan sätta ihop den igen. Det gynnar oss i våra studier”.

Lärare Per berättar att
– “Eleverna ska få se hur en växellåda ser ut inuti och lära sig vad man behöver tänka på när man renoverar”.

– “Det är stor brist på mekaniker och tekniker i fordonsbranschen, och samarbetet mellan oss på Motorbranschcollege, företagen och gymnasieskolorna gör att eleverna kommer närmre det verkliga arbetslivet. Vi säkrar att vi får välutbildade tekniker och mekaniker till en arbetsmarknad där efterfrågan är stor”, säger Motorbranschcollege.

Är du intresserad av Fordons- och transportprogrammet? Klicka på länken för att få veta mer.

Läs fler nyheter här:

Så blir uttjänta växellådor en resurs – utbildar framtidens fordonstekniker | Autoexperten (mynewsdesk.com)

Sju skolor ger uttjänta växellådor nytt liv (motormagasinet.se)

Foto: KGK
Rulla till toppen