Stylistelever står för teatersminket

Eleverna från Hantverksprogrammet inriktning Hår- och makeupstylist har ett samarbete med Särskolan på Edvinshem åk 1-9 i ett teaterprojekt som heter ”Den blå planeten” som kommer att spelas på Ystads Teater den 19-20 maj. Våra elever kommer att styla och sminka alla skådespelarna inför föreställningarna.

19 maj – kl 17.30 Premiär, för allmänheten
20 maj – föreställningar för grundskolan


Eleverna på Hantverksprogrammet har fått skissa på styling, makeup och färgval till de olika karaktärerna i pjäsen. De har fått öva på styling och att testa att sminka på tid för att se så att de håller tiden. Det finns nämligen begränsat med antal minuter per skådespelare för att de ska hinna sminka alla innan teatern börjar. Allt för att det ska vara så likt ett riktigt jobb som möjligt.

Det är ca 40 skådespelare från grundsärskolan på Edvinshem som ska ska sminkas, vilket gör att det finns allt från 5-20 minuter per person att spendera på styling och makeup.

[button color=”pink” link=”https://www.ystadgymnasium.se/hantverksprogrammet-har-makeup-stylist/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Hår- och makeupstylist[/button] [button color=”royal” link=”http://www.ystadsallehanda.se/ystad/stylistelever-star-for-teatersminket/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Artikel YA[/button]


Välkommen till vår musikal på Ystads Teater, torsdagen 19 maj

Följ med oss ombord när vår båt “Den blå planeten” styr ut mot kunskapens hav kl 17.30.
Gästartist: Bror Tommy Borgström
Frivillig utträdesavgift mottages tacksamt i skattkistan som ni finner vid elevernas utställning.

Platsbokning kan ske mellan 16 april – 16 maj på marie.louise.hagg@skola.ystad.se eller till Elisabeth Zaar på telefon 0708-66 49 54.

Postad i
Rulla till toppen