Cedrik är Sveriges bästa bilskadereparatör

Cedrik är Sveriges bästa bilskadereparatör 2023

Stort grattis till Cedrik Nordstedt på Fordons- och transportprogrammet på Ystad Gymnasium som korats till Sveriges bästa bilskadereparatör 2023. I Transportföretagens Yrkesprov 2023 visar det sig att Ystad Gymnasiums elever på Fordons- och transportprogrammet toppar Skåne-listan på flera inriktningar.

Resultat

1:a plats Sveriges bästa bilskadereparatör Cedrik Nordstedt

3:e plats Sveriges och 2:a plats Skånes bästa bilskadereparatör Matteus Cameron

4:e plats Sveriges bästa lastbilsmekaniker Sebastian Hellqvist

8:e plats Sveriges bästa maskinmekaniker William Persson

2:a plats Skånes bästa maskinmekaniker Alfred Tillborg

5:e plats Skånes bästa personbilsmekaniker Victor Olsson

7:e plats Skånes bästa personbilsmekaniker Hobbe Rix

Om Yrkesprovet 2023

Leo från Mariestad, Aleksander och Cera från Torsby, Cedrik från Ystad, Tinda från Falun, Thea från Jönköping, Melvin och Tilde båda från Karlskrona. Det är eleverna som skrev Sverige-bäst på Transportföretagens yrkesprov i sina respektive tävlingsgrenar maskinteknik, personbilsteknik, bilskadereparation och i lastbilsteknik. Grattis säger vi till ett väl genomfört yrkesprov som vi tycker är värd uppmärksamhet i dessa examenstider!

Mellan den 24 april och den 26 maj har över 1300 elever från 100-talet gymnasieskolor runt om i hela landet deltagit i Transportföretagens yrkesprov. Yrkesprovet omfattar de fyra grenarna bilskadereparation, maskinteknik, lastbilsteknik och personbilsteknik.

– Först och främst vill jag gratulera Leo, Thea, Aleksander, Cera, Cedrik, Tindra, Melvin och Tilde till fina resultat. Vi arrangerar yrkesprovet för att långsiktigt stärka utbildningarna och mäta elevernas kunskaper för en bättre matchning med företagens behov. På det här sättet kan vi anpassa utbildningarna så att de är aktuella och attraktiva för morgondagens talanger samt möta arbetsmarknadens behov, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Yrkesprovet riktar sig mot avgångselever i gymnasieskolans fordonstekniska utbildningar och omfattar de fyra grenarna bilskadereparation, maskinteknik, lastbilsteknik och personbilsteknik. Eleverna får svara på 7, 8 eller 11 moduler, beroende på inriktning. Varje modul består av 12 flervalsfrågor. Det är enbart fordonstekniska frågor. I år skrev 1 368 elever från 100-talet gymnasieskolor i Sverige yrkesprovet. Genom att delta i yrkesprovet erhåller eleverna ett intyg som visar vilka moduler som eleven har klarat samt vilka moduler som yrkesprovet innehåller.

Nyheter som publicerats

Sveriges bästa fordonselever har korats – Motorbranschen

Nu är Sverige-bästa eleverna korade i Transportföretagens yrkesprov

Rulla till toppen