Adrian – Ungdomsfullmäktige blev språngbrädan till riksdagen

Adrian Magnusson, 28 år, har pluggat på Samhällsvetenskapsprogrammet på Ystad Gymnasium och har fått en flygande start i riksdagen. Trots att det bara gått två månader sedan han tog en av de 349 platserna har har hunnit skriva fem motioner, står bakom ytterligare tio och medverkat en interpellation om uteblivet elstöd. Han har också gjort sin debut i talarstolen.
– Det nervöst innan men när jag väl stod där funkade det bra. Jag har fått god träning i ungdomsfullmäktige i Ystad, säger han.

Adrian Magnusson tar emot i kostym, vit skjorta och slips. Det är numera hans ”vardagsklädsel” i riksdagen. Han tar sig vant genom labyrinten av gångar och trappor i riksdagshusets inre till sitt tjänsterum i den nyare delen som man når via en inglasad gångbro och som ligger i Gamla stan.

– Jag börjar att finna mig till rätta och går sällan vilse. Men riksdagshuset är stort och ibland tar jag miste på exakt vilken våning jag är på, medger han.

– Vi förlorade regeringsmakten. Jag beklagar att svenska folket inte röstade för att ha kvar Magdalena Andersson och därmed en kvinna på statsministerposten.

Trots förlusten tycker han att det är god stämning bland S-ledamöterna i riksdagen.
– Vi gick samtidigt fram i valet och har nu 107 mandat. Det känns förstås bra.

Läs hela artikeln om Adrian i Ystads Allehanda, publicerad 3 dec 2022
Ungdomsfullmäktige blev språngbrädan till riksdagen för Adrian

Rulla till toppen