Företag vill motivera unga tekniker och sponsrar med rymdföreläsning!

Mats Ohlsson, VD för Examec Maskinmontage AB i Tomelilla vill inspirera och motivera unga teknikintresserade att fortsätta utbilda sig inom teknikområdet.

”Vi behöver unga människor till teknik- och industriföretagen, och detta är mitt sätt att bidra till ett ökat intresse”, säger Mats Ohlsson.

Tisdag 14 november kommer föreläsare Ulf Berggren från www.rymdkunskap.se till Ystad Gymnasium och ger en helhetsbild av rymdteknik och hur det påverkar vårt samhälle.

Hur fungerar det att leva och bo i rymden?

Fakta om rymdkapplöpningen, kalla kriget, månlandningar, elementär rymdfysik, kosmisk strålning, omloppsbanor, spännande platser i solsystemet och mycket mer. Ulf kommer också att prata om planerna på en ny rymdfärd 2024, med vår svenske astronaut Marcus Wandt. Föreläsningen är illustrativ och lustfylld för att väcka nyfikenhet kring rymden hos unga människor.

Inbjudna elever är åk 3 och lärare på Teknikprogrammet och Fjärde teknikåret på Ystad Gymnasium.

Samarbetsföretag inom fjärde teknikåret

Examec är ett av tolv samarbetsföretag till fjärde teknikåret, ett gymnasialt påbyggnadsår vid Ystad Gymnasium. Företaget har varit med från starten för snart tio år sedan och erbjuder de blivande gymnasieingenjörerna APL-plats, arbetsplatsförlagt lärande, samtidigt som de bidrar till den lokala kompetensförsörjningen. Examec är specialiserade på precisionsdetaljer och avancerat maskinbygge och bearbetar metaller med mycket höga toleranskrav, inom medicinteknik, forskningsanläggningar och förpackningsindustrin.

Rulla till toppen