“Ska vi växa har vi inget annat val”

“Ska vi växa har vi inget annat val” uttalades av David Åqvist, VD WME Mechanics AB, på morgonens Näringslivsfrukost som arrangerades av Ystads kommun. David syftar på att om vi vill att våra företag ska växa, så har företagen inget annat val än att satsa på att engagera sig och samarbeta med skolan eftersom framtiden finns hos våra barn och ungdomar.

Både Mikael Andersson, logistik- och produktionschef från HydX AB och VD David Åqvist från WME Mechanics AB som var på plats berömde sina T4-elever som gör sin APL hos dem och de ser att samarbetet kring det fjärde teknikåret är viktigt för utvecklingen inom teknikbranschen och framtiden. David avslutade med att säga “kan man börja, kan man skapa”.
Våra T4-elever Emil Kvist, Albin Kvist och Christian Lundblad (som gör sin APL på Vossloh) fanns också på plats för att berätta som sina erfarenheter av det fjärde teknikåret.

Morgonens Näringslivsfrukost hade fokus på kompetensförsörjning och fokus låg på vårt Fjärde teknikår (T4) och presentation av Studie- och yrkesvägledning från grundskola, gymnasiet och forum. Ett samarbete mellan näringsliv och skola är viktigt för den fortsatta utvecklingen av vår region.

[button color=”royal” link=”http://www.ystad.se/naringsliv/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Näringsliv Ystad[/button] [button color=”danger” link=”https://www.ystadgymnasium.se/t4-gymnasieingenjor-produktionsteknik/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]T4[/button] [button color=”teal” link=”http://www.wmem.se” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]WME Mechanics AB[/button] [button color=”teal” link=”http://www.vosslohnordic.com” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Vossloh AB[/button] [button color=”teal” link=”http://www.hydx.se” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Hydx AB[/button]

Postad i
Rulla till toppen