Tildes tvåminutersfilm uttagen till festival

PIXEL – filmfestival

Pixel går av stapeln den 22 april i Ystad Studios och är ett samarrangemang mellan Film i Skåne & Ystad kommun. Under dagen blir det filmvisningar, seminarier och expo. På kvällen är det prisutdelning, konstfilmsvernissage, mingel och fest.

Tilde Persson är både regissör, filmare och skådespelare i sin tvåminutersfilm som handlar om hur skönhetsideal förtrycker tjejer i vardagen. Filmen har nu blivit uttagen att tävla i Pixel filmfestival.

”En kort men effektfull avbildning av många tjejers verklighet i det moderna samhället”. Så lyder motiveringen till att Tilde Perssons film ”Att vara tjej” är nominerad i Pixel filmfestival. Det tog ett tag innan Tilde själv fick reda på att hennes film kom med.

– Mejlet hade hamnat i min skräppost. Det var mamma som såg mitt namn på Pixels hemsida en vecka efter att mejlet skickats ut, berättar Tilde Persson som blev förvånad och fylldes av en smula ångest.

– Jag trodde aldrig att jag skulle komma med. Jag är inte så stolt över filmen. Budskapet, sure, det står jag för till 100 procent. Men själva filmen hade jag kunnat göra mycket bättre.

Men den måste ju vara bra eftersom den blivit uttagen? – “Ja, den har väl någonting”.

Tilde Persson är den enda skådespelaren i filmen.

– Filmen visar hur en vanlig dag kan vara för en vanlig tjej, hur många gånger hon möts av olika skönhetsideal.

Tilde Persson går tredje året på samhällsvetenskapliga linjen med inriktning medier. Hon vet inte vad hon vill göra efter studenten, men sneglar lite mot regissöryrket.

– Jag kan se en helhet, det är också därför jag gjort allt själv i den här filmen. Men jag är ingen teaterapa, så jag skulle aldrig kunna bli skådespelare. Det är kanske därför jag tycker att detta är lite jobbigt, nu kommer jag synas.

Information om Pixel hittar du här!

Artikeln publicerades i Lokaltidningen Ystad 10 april 2017.

Postad i
Rulla till toppen