19 mars arrangeras lokal UF-mässa i Ystad

Ellinor och Emily pluggar åk 3 på Naturvetenskapliga programmet och driver även UF-företag. De valde till kursen Entreprenörskap i utbildningen.

– “Jag tyckte det lät kul med entreprenörskap, visste inte riktigt att kursen innebar att vi skulle driva ett riktigt UF-företag. Trodde mer att det handlade om ‘hur’ och inte att göra rent praktiskt. Det verkar roligt att driva företag, kanske någonting jag vill satsa på i framtiden”, säger Emily.

– “Vi visste att vi ville arrangera ett evenemang istället för att sälja en produkt. Det verkar svårare att sälja en produkt. Det var vår lärare Marcus som förslog att arrangera den lokala UF-mässan”, berättar Ellinor.

Det svåraste med att driva UF-företag tycker tjejerna är nätverkande, det är många kontakter som ska knytas och det kan bli överväldigande. Även planeringen har varit en utmaning. – “Allt som man ska tänka på, att få ut rätt information i tid och att inte glömma något”, säger Emily och Ellinor samspelt.

Allt som allt har varit kul med kursen entreprenörskap hälsar tjejerna, trots att det var en utmaning att skapa kontakt med okända personer ser tjejerna att de har lärt sig mycket av nätverkande.

Emily har insett en sak på resans gång

– “… att jag faktiskt gillar entreprenörskap. Jag skulle nog kunna bli egenföretagare. Att göra allting själv och ha mycket eget ansvar över utvecklingen”.

Vi får se var vi hittar dessa tjejer i framtiden och närmast i tiden hittar ni ca 18 lokala UF-företag i Siriushuset i Ystad den 19 mars kl 11.00-14.00. Välkommen!

[button color=”yellow” link=”https://www.ystadgymnasium.se/lokal-uf-massa/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]UF-mässa i Ystad 19 mars[/button]

Postad i
Rulla till toppen