William Nilsson SM-mästare i rallycross

William Nilsson vann guldmedalj i RallyX Nordic Supercar Lite i september 2017. Till vardags pluggar William på Samhällsprogrammet.

I sista racet avgjordes Rally X Nordics sista helgen i september. Vinnare blev 17-årige skåningen William Nilsson, som därmed kan titulera sig SM-mästare i rallycross.

Inför den femte och sista deltävlingen i Strängnäs låg 17-årige William Nilsson från Tomelilla på andraplats i mästerskapet, fyra poäng efter ledaren Simon Olofsson. Han vann i grundomgången och inför finalen hade han en ynka poäng upp till mästerskapstiteln.

Det gjorde att mästerskapet avgjordes i finalen, där den av Nilsson och Olofsson som korsade mållinjen först skulle bli årets segrare i både RallyX Nordic och svenska mästerskapet. Efter Nilssons seger i tävlingen var därmed guldet hans.

– Så tack till mitt team, alla sponsorer, min familj, vännerna där hemma och alla andra som stöttat mig. Utan alla er hade jag inte stått här idag, hälsar William.

–Det här känns ju fantastiskt bra såklart. Det har varit mitt mål så länge. Säsongen har inte varit någon dans på rosor, men jag har fortsatt kämpa. Så att ta hem det trots allt känns riktigt, riktigt bra, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

RallyX Nordic är ett mästerskap för Supercar Lites som körs i både Sverige och Norge. Det är både en egen serie samt svenska mästerskapet i rallycross. Nilsson tävlar för det Värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik.

– Många tror att motorsport är en individuell sport, men det är en teamsport där alla parter måste funka. Så tack till mitt team, alla sponsorer, min familj, vännerna där hemma och alla andra som stöttat mig. Utan alla er hade jag inte stått här idag.

Nilsson har dock inte tävlat färdigt för året. I november väntar tävlingar i Kapstaden, Sydafrika.

Artikel från P4 Kristianstad. Foto: Tony Welam

[button color=”red” link=”https://www.svtplay.se/video/15320041/motor-rallyx-nordic/motor-rallyx-nordic-avsnitt-7?cmpid=del%3Afb%3A09-26-2017%3Amotor-rallyx-nordic%3Apla%3Alp-app” size=”default” target=”_self” block=”false”]SVT Play[/button]

Postad i ,
Rulla till toppen