Succéstart för Alfred Nilsson som kämpat så hårt

Alfred Nilsson pluggar till vardags på Teknikprogrammet och debuterade som rookie i Formula STCC Nordic i år. Han vann direkt i första racet.

Efter andraplatsen i kvalet på fredagen så följde Alfred upp det på racedagen med en seger och en andraplats i lördagens två race. I det första racet kunde Alfred knipa ledningen, en ledning han sen höll ända in i mål, efter en välplanerad omkörning på Heyerdahl i första kurvan några varv in i loppet. Deras fight upprepade sig i race 2 men där kunde Heyerdahl hålla undan och ta segern före Alfred.

– När man kämpat så hårt för att få ihop det och komma till start i det här mästerskapet känns det givetvis härligt att få inleda säsongen med en seger. Jag kände att jag var snabbare än Emil på de inledande varven i det första heatet. Till slut blev han lite stressad och jag kunde ta mig förbi. I det andra racet fick jag nöja mig med andra plats, men var nära Emil flera gånger, sa Nilsson, som självklart var nöjd med sin start på säsongen.

Alfred Nilsson kör för etablerade Ward WestCoast Racing Junior Team. Han har fina kartingframgångar på meritlistan och kan nu även stoltsera med en raceseger – och en andraplats – i Formula STCC Nordic.

Artikel från Ystads Allehanda 2018-05-15

Postad i
Rulla till toppen