Teknikprogrammet

Teknikprogrammet riktar sig till dig som vill förbereda dig för studier inom främst design, IT och teknik. Ystad Gymnasium erbjuder en utbildning i framkant där du får arbeta med hela produktprocessen från skiss till CAD-ritning och modellering.

Programmet erbjuder inriktningarna

Design och produktutveckling

Med fördjupande kurser i CAD, design och konstruktion.

Informations- och medieteknik

Med fördjupningar inom programmering, webbutveckling och digitalt skapande.  Inriktningen har populära kurser i javaprogrammering för spelprogram och mobiltelefoner.

Programmet riktar sig till både tjejer och killar och är ett självklart val för dig som vill vara med att påverka och utveckla framtiden. Teknikprogrammet ger dig en utmärkt grund och möjlighet att studera vidare. Nu har du också möjlighet till ett fjärde teknikår som gör dig till Gymnasieingenjör.

Vi har en av de bästa modellverkstäderna i Sverige med professionella maskiner och CAD/CAM programvara för utveckling av uppfinningar. Du får jobba med den senaste och modernaste tekniken som finns på marknaden för design, modellering och tillverkning av prototyper.

Kombinera gymnasiestudier med Nationell idrottsutbildning

Elever som antagits till Teknikprogrammet kan kombinera sina gymnasiestudier med Nationell idrottsutbildning inom handboll eller fotboll. Klicka på länkarna för att läsa mer eller för att söka tillvalet NIU.

Tjejer kan träna handboll på skoltid

Nu kan tjejer som pluggar på Teknikprogrammet träna handboll på skoltid, under åk 1 och 2. Detta erbjudande är ej inom NIU handboll.
Lämna din intresseanmälan om att kombinera handbollsträning på skoltid, till en av våra SYV:are eller till rektor Lena Schmidt innan gymnasievalet är över den 15 feb.

Plugga vidare på fjärde teknikåret

Med start hösten 2015 erbjuder Ystad Gymnasium möjligheten för teknikelever att fortsätta utbilda sig till gymnasieingenjör inom den nationella profilen Produktionsteknik. Det fjärde teknikåret sker i skarpt samarbete med lokalt näringsliv. Ystad Gymnasium har färdiga platser för APL på teknikföretag i närheten att erbjuda till varje elev som läser det fjärde teknikåret. Det gör att vi kan erbjuda en utbildning som kan vara ett direkt steg ut i arbetslivet som gymnasieingenjör!

Vinnare av InnoCarnival 2014

Under läsåret 2014/2015 vann åk 3 på Teknikprogrammet InnoCarnival Skåne 2014 med sitt bidrag ”Lotus – the city of tomorrow” och vann därmed också en resa till Hong Kong för 32 elever. I resan ingick bl.a. ett möte med miljöministern i Hong Kong, guidade turer, sightseeing och vinnarna fick även presentera sitt bidrag på engelska.