Jag fick fast tjänst som designer efter examensarbetet

Anton Dagner läste det Fjärde teknikåret på Ystad Gymnasium. Hans arbetsplatsförlagd lärande på Ystadsföretaget Vossloh ledde först till examensarbete och sedan till fast tjänst.

– Jag stortrivs. Detta var vad jag siktade på, säger 20-åringen Anton.

Som liten gillade Anton Dagner att bygga med Lego, senare spelade han dator- och tv-spel. – Jag tror det var så mitt intresse för teknik föddes, säger han. Anton var kanske även lite inspirerad av sin storebror när han valde inriktning på gymnasiet. Det blev tre år på teknikprogrammet på Polhemskolan i Lund och efter det ett fjärde år på Ystad Gymnasium.

– Jag inriktade mig på design och produktion och målet var att få ett arbete inom det området, berättar Anton Dagner.

Läs hela artikeln om Anton och fjärde teknikåret skriven av Ystads Allehanda 21 sep 2022.

Rulla till toppen