Driver vintage-butik som UF-företag

Karl, 18, har vintageaffär i källaren: ”Siktar på butik på gågatan”

Ystadskillen Karl Larsson och hans kompis Casper Nilsson har startat affären Vintage Resell Market där de säljer trendiga retrokläder.
– Det finns inget annat ställe som vårt i Ystad. Vill man ha de trendigaste vintagekläderna är det till oss man ska komma, säger Karl Larsson.

Karl Larsson hittade sitt kläd- och vintageintresse för några år sedan. Han gillar att botanisera i secondhand-butiker, men menar att det är svårt att hitta de bästa, snyggaste och trendigaste retroplaggen bland högarna av allting annat.

– Idén här är att vi köper in precis de kläder vi vill ha från utvalda leverantörer. Ibland har kläderna lite fläckar eller hål. Då tvättar vi och lagar med symaskin. Skillnaden mellan oss och, säg Erikshjälpen eller Öppna hjärtat, är att vi har sorterat ut de snyggaste och trendigaste kläderna. Det är bara de plaggen vi säljer, säger Karl.

Företaget Vintage Resell Market är ett UF-företag. Karl och Casper läser andra året på Ekonomiprogrammet på Ystad Gymnasium och företagandet är en del av skolgången.

Ett UF-företag ska startas, drivas och avvecklas under ett läsår. Men Karl är övertygad om att Vintage Resell Market har en framtid bortom läsåret.

Läs hela artikeln skriven av Ystads Allehanda, publicerad 2023-01-29.

Rulla till toppen