Elin: “Sök utlands-APL!”

Möt Elin Stenfeldt i åk 3 på Vård- och omsorgsprogrammet som just nu befinner sig på utlands-APL i Berlin.

Vi passar på att kör fyra snabba!

1. Vad fick dig till att söka för att göra utlandspraktik?
– Jag sökte därför att jag såg en möjlighet att kunna förbättra min engelska samt att det inte är fel i ens framtida cv.

2. Vad är det bästa med din utlandspraktik?
– Det bästa är ändå att praktikplatsen var så pass bra samt att alla i personalen verkligen välkomnade en och förstår en.

3. Vad för kunskaper och insikter kommer du ta med dig hem från din utlandspraktik i Berlin som du kommer ha nytta av i dem fortsatta studierna och i ditt yrkesliv?
– Det som jag kommer att ta med mig hem är främst att det kvittar egentligen hur bra eller dålig man är på engelska för vissa i t.ex. Tyskland är minst lika dåliga, samt att man har förbättrat sitt ordförråd i engelskan som är en bra möjlighet ifall man exempelvis vill studera utomlands.  Men även så är det bra att kunna det till mitt framtida yrke då alla kanske inte kan svenska.

4. Rekommenderar du andra att söka till att få genomföra en utlandspraktik?
– Jag rekommenderar verkligen att dem kommande 3:orna ska söka till detta då det bl.a. ser bra ut i CV:t men även för att det är en bra erfarenhet att ha. Samtidigt som man lär sig mycket om sig själv medan man är här.

Tack Elin! Vi önskar dig och gänget en fantastisk sista vecka innan vi ses på skolan igen.

Rulla till toppen