PREMIÄR – digitaliserat nationellt prov i Ystad

På onsdag den 29 april har vi premiär för digitalt nationellt prov. Fem klasser på Österport skriver nationellt prov i engelska i vår nya digitala plattform Digiexam. ”Det är första gången vi provar att köra nationellt prov digitalt, ska bli spännande att se hur det går”, säger Niclas Olsson IT-koordinator på Sydgym.

Sydgym är en av 16 gymnasieskolor i Sverige som för första gången iår kör digitalt nationellt prov. ”Det har visat sig att Digiexam gynnar en hel del elever i provsituationen. Elever som tidigare har upplevt det problematiskt att skriva för hand slipper nu att fokusera på sin handstil och form och kan istället fokusera på innehållet och lärandet”, Niclas Olsson.

Sydskånska gymnasiet vågar prova nytt och satsningen har gått fort. Under hösten 2014 köpte vi in programvaran Digiexam för att kunna genomföra examinationer och skrivningar digitalt. Vi utbildade ett 20-tal pedagoger under hösten och har redan genomfört ett antal prov digitalt med positiv respons från våra elever. Verktyget har spridit sig vidare till fler pedagoger på skolan och fler känner sig bekväma att använda Digiexam.

– Vi tror att Skolverket i framtiden kommer att sanktionera att skolor sköter de nationella proven helt digitalt, Niclas Olsson.

[button color=”pink” link=”https://www.digiexam.se/sv/” size=”default” icon_before=”globe” target=”_self” block=”false”]Digiexam[/button]

För mer information kontakta
Niclas Olsson, IT-koordinator
0709 230742, niclas.olsson@https://www.ystadgymnasium.se

Postad i
Rulla till toppen