Center of excellence

Onsdagen den 15 februari var vi på studiebesök på BLS Industries i Ystad. Nyfikna åk 2 elever från teknikprogrammet och T4 elever fick en rundtur i produktionen och Karl-Henrik Nilsson (även kallad Kalle i texten) berättade för oss om BLS Industries. Kalle är ansvarig för produktutveckling och produktchefer.

Projektet “Center of Excellence”

Under skolåret som pågår har våra sex T4-elever arbetat med BLS Industries på ett gemensamt projekt – ett förbättringsarbete av testlabb.

Först förstod inte eleverna riktigt varför det krävs en projektplanering och schema över hur projektet ska kunna ta sig framåt. När eleverna sedan fick sätta sig in i arbetet växte förståelsen för att planering är viktigt. Med den nya förståelsen ökade antalet punkter som behövde finnas med i planeringen och eleverna skapade ett schema med funktioner på djupare nivåer. Ett samspel mellan olika bitar är viktigt för att ett projekt ska kunna ta sig framåt. En viktig insikt som våra T4-elever tar med sig ut i arbetslivet efter ett års utbildning till gymnasieingenjör hos oss på Ystad Gymnasium.

Varje T4-elev gör 11 veckors APL på varsitt teknik- eller industriföretag och eftersom BLS Industries nu hade ett större gemensamt projekt att erbjuda våra elever får de nu ytterligare insikt om hur det fungerar i verkligheten inom teknikbranschen och att olika företag fungerar på olika sätt och har sina egna arbetsmetoder.

Läs om projektet här.

BLS Industries

BLS Industries är en innovativ och framstående koncern inom VVS-branschen. Vi är en av Skandinaviens ledande tillverkare av produkter för badrum och kök, där all tillverkning sker i egen regi i Sverige. Koncernens huvudsakliga produktsegment är golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet.

85-90% av BLS Industries marknad finns i Norden.

[button color=”default” link=”https://www.ystadgymnasium.se/t4-gymnasieingenjor-produktionsteknik/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Fjärde teknikåret[/button] [button color=”default” link=”https://www.ystadgymnasium.se/teknikprogrammet/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Teknik[/button] [button color=”default” link=”http://www.blsindustries.se/sv/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]BLS Industries[/button]

Postad i
Rulla till toppen