Årets kryddhantverkare 2017

Kocktävlingen “Årets kryddhantverkare” går av stapeln i samband med Matrundan som börjar torsdag 25 maj – 28 maj. Matrundan firar 10 års jubileum i år.

I år kommer Restaurang- och livsmedelsprogrammet från Ystad Gymnasium och Bageriutbildningen på Fria läroverket i Ystad att vara på plats på Österlenkryddor fredagen den 26 maj kl 11.00 för att servera årets smaker och nyheter.

Årets kryddor

I år är det kryddorna lavendel, svart och grönt the och citronverben som kommer att ingå i de tre smårätterna.

En juryn ska utse vem som tolkat och lyft fram årets smaker/ örter på bästa sätt. Albin Henriksson i årskurs 3 på Restaurang och livsmedel på Ystad Gymnasium är ansvarig för att plocka fram recept har klurat fram tre smårätter. Han kommer att få hjälp av William Körner, årskurs 1, som commis de cusine.

Kocktävlingen Årets kryddhantverkare

Österlenkryddor arrangerar kocktävlingen Årets kryddhantverkare för andra året i ett samarbete med gymnasieskolor för att öka användandet av våra närodlade och välsmakande kryddor. Vad är kryddhantverk och hur får vi fram med en bra blandning som ändå lämnar utrymme för kreativitet? Kryddhantverkaren erbjuds också arbete under årets olika evenemang. Vår vägg på Österlenkryddor pryds av den vinnande kryddhantverkaren tillsammans med den kryddblandning de tagit fram. Visionen är att stimulera till ett välbesökt matlandskap.

Välkommen till Österlenkryddor 26 maj
Kl. 11.00 – 16.00 – Provsmakning av årets nyheter

Se mer info om matrundan här.

Postad i
Rulla till toppen