Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Är du utåtriktad och intresserad av mat och dryck? Vill du lära dig ännu mer om matlagning och servering? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet rätt program för dig.

Programmets inriktning

Kök och servering

Ystad Gymnasium har lång erfarenhet av yrkesutbildning. Vi har behöriga och legitimerade lärare med mångårig branschvana. Vi erbjuder alltid kurser som ger dig grundläggande behörighet. Det ger dig stora möjligheter att studera vidare på högskola, universitet eller yrkeshögskola.

Restaurang Rissel

I vår egen Restaurang Rissel, tillagar eleverna i köket kreativa lunchrätter och årstidsanpassade menyer med fokus på kreativitet och hållbarhet. Eleverna i matsalen skapar dryckesmenyer och vinpaket utifrån smak, trend och tradition. Det finns stora möjligheter att få arbete direkt efter utbildningen. Klicka på länken ifall du vill veta mer om Restaurang Rissel eller om du vill boka bord för lunch.

Jobbmöjligheter

Programmet ger dig möjlighet att söka dig till yrken som t ex

• Kock
  • Servitör/servitris
  • Livsmedelsbutik/delikatessbutik

Eller studera vidare till

• Bartender
  • Dietist
  • Sommelier och måltidskreatör
  • Kulinarisk kock och måltidskreatör

Följ oss på instagram @risselmagasinet_ystadgymnasium!

[instagram-feed user=”risselmagasinet_ystadgymnasium”]