Innehåll

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder våra elever och ger dem grundläggande kunskaper för att kunna arbeta med mat, dryck och servering. Programmet ska bidra till att utveckla elevernas förståelse, kunskaper och färdigheter inom yrket.
Våra elever har minst 15 veckors APL, vilket gör att eleven är väl rustad för kommande yrkesval inom kök och servering.
I åk 3 är eleverna lärlingar vilket innebär att de har APL mer än halva utbildningstiden.
Viktig information
1. Introduktion
2. Kontaktuppgifter
3. Avtal och kontrakt
4. Arbetsmiljö och ansvar
- Ansvaret för elevernas arbetsmiljö – Skolverket
- Så får ungdomar arbeta – Arbetsmiljöverket
- Minderårigas arbetsmiljö – Arbetsmiljöverket
5. Behörighetskurser och certifikat
6. Poängplan och kursinnehåll
- Restaurang- och livsmedelsprogrammet
- Gymnasial lärlingsutbildning och arbetsplatsförlagt lärande – Skolverket