Badpojken har stark koppling till vårt Estetiska program

Fredrik Andersson, som driver CardiacRecords, undervisar på vårt Estetiska program och är också en del av det musikaliska kollektivet bakom hitlåten Badpojken – Johnny G (The Guidetti Song).

Musikproducenten Fredrik Andersson, som driver CardiacRecords, är en stor idrottsvän. Kombinationen musik-idrott ligger honom varmt om hjärtat. Vi hörde det 2006, när han skapade “Zlatansången”, som framfördes av den charmige Ystadskillen Frans Jeppsson-Wall. Ett par år senare var det Fredrik och hans band Elias ft Frans som låg bakom den officiella svenska EM-låten, “Fotbollsfest”.

De senaste veckorna har Fredrik Andersson, i likhet med miljoner svenskar, dragits med i hypen kring U21-landslaget. Efter EM-guldet tog det inte lång tid förrän “Badpojken” hade knåpat ihop Johnny G (The Guidetti Song). Fredrik Andersson ingår själv i Badpojken, men är i övrigt hemlighetsfull om detta musikaliska projekt.

– Badpojken är ett kollektiv av skapande människor i alla åldrar. Kreativa hjärnor. Vi har en del på gång, säger Fredrik, lagom kryptiskt. “Johnny G” släpps på Spotify i dag och har redan fått över 2 500 visningar på Youtube. Någon video är inte gjord, men John Guidetti är kontaktad i ärendet.

– Vi väntar på ett svar från honom. Förhoppningen är att han själv kan vara med i musikvideon, säger Fredrik Andersson. Sångerska på Johnny G är Ystadstjejen Frida Green. Hon är själv ett stort fotbollsfan och i låten friar hon till, just det – John Guidetti!

[button color=”orange” link=”/estetiska-programmet-institute-of-music-and-production/” size=”default” icon_before=”arrow-right” target=”_self” block=”false”]Estetiska programmet – Musik[/button]

Press

Postad i
Rulla till toppen