29 plats av 78 i Skolornas matematiktävling!

Elever från Ystad Gymnasium placerade sig mycket väl i årets upplaga av Skolornas matematiktävling. Tävlingen ägde rum den 27 september och under 5 h kämpade 6 elever från Ystad Gymnasium med 6 knepiga matematikuppgifter.

Våra elever som deltog var: skolornas matematiktävling
Samuel Selleck NA14B
Robin Göransson NA14B
Björn W Neuhauser NA14A
Simon Tufvesson TE15A
Hugo Ljungberg NA14A
William Brante TE14

Totalt deltog över 1110 elever från hela Sverige i tävlingen. De 3 bästa individuella resultaten bildade ett lag på varje skola. Vårt lag som bestod av Samuel, Robin och Björn placerade sig på 29:e plats av totalt 78 lag. Det blev några placeringar efter S:t Petri skola i Malmö samt långt före Procivitas i Malmö resp. Procivitas i Helsingborg. Ett utmärkt resultat med tanke på att vi inte direkt har specialtränat tävlingsuppgifter. Vissa skolor gör specialträning.

Ett stort grattis till de som var med i laget samt ett stort tack till de övriga eleverna som kämpade med uppgifterna!

Lars Nordin
Lärare i matematik och fysik

Skolornas matematiktävling Årets tävlingsuppgifter