Johanna: “Fast att det kan finnas en språkbarriär så kan man ändå hjälpa varandra”

Här är Johanna Mårtensson från åk 3 på Vård- och omsorgsprogrammet, som är på utlandspraktik I Berlin. Givetvis fick Johanna fyra snabba frågor. Nu kör vi!

1. Vad fick dig att söka till att göra utlandspraktik?
– Det som fick mig att söka till utlandspraktik var att jag tyckte det var en bra möjlighet för att träna på min engelska eller tyska, men även att det var en bra livserfarenhet att ha.

2. Vad är det bästa med din utlandspraktik?
– Det bästa är att man även har tid till att upptäcka landet och staden man är i, men även att man får se skillnaden mellan olika länder på samma typ av verksamhet.

3. Vad för kunskaper och insikter kommer du ta med dig hem från din utlandspraktik i Berlin som du kommer ha nytta av i dem fortsatta studierna och ditt yrkesliv?
– Det som jag kommer att ha med mig är att även fast att det kan finnas en språkbarriär så kan man ändå hjälpa varandra och få det att funka i verksamheterna ändå, och att träna på exempelvis engelskan och tyskan kan man även ha nytta av i yrket då det är många i Sverige som inte kan tala svenska. Sen ger det en även en möjlighet att studera utomlands.

4. Rekommenderar du andra att söka till att få genomföra en utlandspraktik?
– Jag rekomenderar verkligen andra att söka om utlandspraktik, då vi haft väldigt roligt och det ger en allmänt väldigt mycket.

Postad i