Hilde, fd elev

Jag hittade min gamla ritbok från när jag var liten. Redan då fantiserade jag om det här, jag har nog aldrig ens funderat på ett annat yrke än frisör.

Hilde skrattar och rullar bakåt med stolen för att nå hårfönen. Med en snabb spark är hon snabbt tillbaka hos sin kund igen.

Hilde tog studenten 2016 från Hantverksprogrammet och bara ett halvår efter var hon framme vid ett av sina sitt mål. Företaget startade hon under sista året på gymnasiet och nu hyr hon in sig på halvtid här på salongen i Skivarp.

–  Jag jobbar dessutom som nagelterapeut. Den kursen fick jag genom skolan. Det känns jättebra!

Skolan har gett en riktigt bra grund, både vad det gäller företagandet och frisöryrket, menar hon.

– Jag började faktiskt gymnasiet i Malmö men kände ganska snabbt att det inte var för mig. Mitt hjärta är här i Ystad. Nästa steg är gesällbrevet som kommer att ta cirka åtta år, när jag jobbat mina timmar, säger hon och håller upp spegeln bakom dagens första, nöjda kund.

Studenten 2016.