T4 visar arbetet på riktigt

Ellinor och Sebastian valde båda att gå T4 efter teknikprogrammet, ett val som tog dem till samma arbetsplats. Sebastian håller på med sitt examensarbete medan Ellinor som tidigare hade sin APL här, nu arbetar som konstruktör.

T4 visar arbetet på riktigt
T4 Ellinor Andersson 20 år Konstruktör

Vad är roligast med det ni gör just nu?

E – Det kreativa, och omväxlingen i arbetet. Jag arbetar med 3D-ritningar där jag ritar om och förbättrar befintliga produkter i CAD. Det kan vara väldigt olika saker och då blir också lösningarna olika.

S – För mig är det att jag får arbeta med mitt största intresse inom teknik: funktionell och visuell design, att jag får utlopp för mina idéer.

Var T4 ett självklart val för er?

S – Ja, definitivt. Jag såg det som ett bra och säkert val för att komma ut i arbetslivet ganska direkt. Jag ville inte satsa fem år på högskola för att komma ut till något jag inte visste något om. T4 passade mig väldigt bra.

E – Nej, inte helt. Jag hade tankar på att plugga till arkitekt, så jag sökte in till både arkitekt och T4, och kom in på T4. Och jag är glad att det blev så!

Hur är det att gå T4?

S – Man har mycket kontroll över sitt lärande eftersom vi är få i klassen, och för att T4:an är en väldigt specialiserad utbildning där vi får ägna oss åt det vi verkligen brinner för.

Ellinor Andersson, 20 år
Konstruktör

Vilka är de största fördelarna med att gå T4?

S – Det är just det, att man får känna hur det är att arbeta redan i skolan. Vill du ändå plugga på högskola i framtiden, så finns den möjligheten kvar.

E – Jag håller med, det är en chans att koppla skolan till verkligheten. Man får reda på vad yrket faktiskt innebär och ser samspelet mellan teori och praktik. Det är jättesvårt att bilda sig en uppfattning om ett yrke annars, på T4 kommer man nära direkt.

Bidrog T4 till att du fick jobb efter din APL?

E – Ja, absolut. Jag hade min APL här och då lärde ju arbetsplatsen känna mig, och jag dem, under lång tid.

Hur ser framtiden ut?

E – Nu vill jag bara lära mig mer. Det finns massor kring olika processer som konstruktör som jag vill och kan lära mig här. Hur man lämnar över ritningar, vad som går att göra och inte. Såna saker vill jag lära mig mer om.

S – Jag har hittat mitt intresse under T4 och är inte alls sugen på att plugga vidare. Min förhoppning är såklart att min APL ska ge mig en chans till anställning, så vi får se vad som händer.

Sebastian Holm, 20 år
Blivande gymnasieingenjör

T4 Sebastian Holm 20 år Blivande gymnasieingenjör
Rulla till toppen