Frida Vigging, 20 år, Konstruktör Anton Mårtensson, 23 år, Projektledare
Frida Vigging, 20 år, Konstruktör och Anton Mårtensson, 23 år, Projektledare.

T4 är övergången från skola till arbete

Antons skrivbord står mitt emot Fridas. Anton har varit här i närmre fyra år, Frida i runt sex månader. Idag är detta deras arbetsplats, från början var det deras APL-plats. Frida har hittat ett intresse inom konstruktion, hon arbetar i 3D-program där hon pusslar ihop komponenter till färdiga produkter. Anton arbetar som intern projektledare inom systemkonstruktion.

Anton – För mig var det självklart. T4 var ganska nytt när jag började gymnasiet och jag såg det som en snabb väg ut i arbetslivet. Jag visste från ettan att jag skulle gå alla fyra åren.

Frida – Nej jag hade tvärtom valt att inte gå T4. Jag skulle göra lumpen, men plötsligt visade det sig att det inte blev så - dagen innan ansökan till T4 skulle in. Så jag såg det som en ny upplevelse som kom från ingenstans och sökte in. Det har jag verkligen inte ångrat.

Rulla till toppen