Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med service inom handel och administration. Hos oss får du en gedigen yrkesutbildning inriktad på praktiskt arbete, kunskap och kompetens.

I programmet ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket ger dig omväxling i studierna. Det ger dig också bra möjligheter till sommarjobb och anställning efter avslutad utbildning.

Programmet genomsyras av lärande i entreprenörskap där elevens intressen är i centrum. Fokus ligger på helheten och utbildningen präglas av att eleverna jobbar och samverkar i olika projekt.

Om du önskar kan du läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för högskolestudier under din gymnasietid.

Programmet har två inriktningar:

Administrativ service

Förbereder dig för att arbeta med administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom företag och offentlig förvaltning.

Handel och service

Förbereder dig för ett arbete inom detalj- och partihandel. Här får du arbeta med verkliga uppgifter direkt i företag, ta ansvar och lära dig serviceinriktat arbete.

Jobbmöjligheter

Programmet ger dig möjlighet att söka yrken som t ex

• Säljare
  • Butiksledare
  • Administratör
  • Personalassistent
  • Ekonomiassistent

Du har också möjlighet att fortsätta studera vid yrkeshögskola eller att läsa in grundläggande behörighet till högskola och universitet.