NIU, Nationell idrottsutbildning Handboll och Fotboll på Ystad Gymnasium

Nationell idrottsutbildning – NIU fotboll

Vill du kombinera din fotboll med gymnasiestudier?

Innehåll

  På Ystad Gymnasium finns möjligheten att välja Nationell idrottsutbildning med inriktning fotboll.

  Alla stora talanger har växt upp på små planer, och alla långa framgångsresor börjar med en liten vinst. Under tre år får du utveckla dina färdigheter för att bli elitidrottare.

  Till NIU söker du som vill kombinera din elitidrott med en fullständig gymnasieutbildning. Utbildningen följer Svenska Fotbollförbundets krav på kvalitet och ger dig en bra möjlighet att utvecklas i din idrott.

  Vi tar in 14 elever, både killar och tjejer. Träningen sker på Idrottsplatsen i Ystad samt i Nils Holgerssonhallen i Skurup.

  Elever som antagits till följande program har rätt att söka till NIU:

  Ansök senast 1 december via Svenska Fotbollsförbundets hemsida. Det är mycket viktigt att din ansökan är registrerad senast 1 december för att överhuvudtaget ha möjlighet att gå NIU (även om du skulle vara t.ex. skadad så måste ansökan vara inne då).

  Uttagning – 7 december 2020

  Uttagningen sker i Nils Holgerssonhallen i Skurup mellan 08.30-12.00.
  Buss avgår utanför matsalen på Österport (Ågatan) klockan 08.00. Om du väljer att ta dig till hallen på annat vis, var på plats ombytt och klar klockan 08.30. Du får mer information när du har ansökt.

  Vi börjar med träning på förmiddagen, lunch i skolrestaurangen och sedan intervjuer under eftermiddagen.

  Nationell idrottsutbildning

  Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska fotbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.

  Elever arrangerar YG Cup

  I Fotbollsinriktningen arrangeras varje år YG Cup. Turneringen är en slutuppgift för åk 3 eleverna som behandlar ledarskap och arrangörskap. Målet är att skapa en turnering där vi samlar barn i 9-12 års ålder som möter varandra i fotboll. Ingår planering, projektledning och genomförande.

  Samarbetspartners

  Scroll to Top