NIU, Nationell idrottsutbildning Handboll och Fotboll på Ystad Gymnasium

Nationell idrottsutbildning – NIU fotboll

Vill du kombinera din fotboll med gymnasiestudier?

Innehåll

  På Ystad Gymnasium finns möjligheten att välja Nationell idrottsutbildning med inriktning fotboll.

  Alla stora talanger har växt upp på små planer, och alla långa framgångsresor börjar med en liten vinst. Under tre år får du utveckla dina färdigheter för att bli elitidrottare.

  Till NIU söker du som vill kombinera din elitidrott med en fullständig gymnasieutbildning. Utbildningen följer Svenska Fotbollförbundets krav på kvalitet och ger dig en bra möjlighet att utvecklas i din idrott.

  Vi tar in 14 elever, både killar och tjejer. Träningen sker på Idrottsplatsen i Ystad samt i Nils Holgerssonhallen i Skurup.

  Program att kombinera med NIU fotboll:

  Ansök senast 1 december!

  Ansök senast 1 december via Svenska Fotbollsförbundets hemsida. Det är mycket viktigt att din ansökan är registrerad senast 1 december för att överhuvudtaget ha möjlighet att gå NIU (även om du skulle vara t.ex. skadad så måste ansökan vara inne då).

  Uttagning

  Uttagningen sker i Nils Holgerssonhallen i Skurup mellan 08.30-12.00.

  Pga Covid-19 gäller följande:

  All transport till och från Nils Holgerssonhallen sker på egen hand. Uttagningen sker i mindre grupper. Grupperna kommer att träna var för sig. Alla spelare skall komma ombytta till uttagningen. Endast de som bor långt ifrån får duscha på plats. Handsprit finns i lokalen. Ingen publik/föräldrar är tillåten.

  Alla målvakter startar i första grupp men kommer att delta i andra grupper under dagen. Alla flickspelare deltar i första gruppen. Alla pojkspelare är indelade i olika grupper.

  Lunch
  Skolan bjuder på portionsförpackad pastasallad med kyckling efter träningen. Tag gärna med extra fika.
  Kan ni inte äta kycklingsallad måste ni meddela oss. Glöm inte vattenflaska och egen dricka. Personlig utrustning för fotboll tar ni själva med. Tag med överdragskläder då det är kallt i hallen.

  OBS! Vid sjukdomssymptom skall ni ej delta i uttagningen!

  Utskick har skett via mail och där finns tider för alla grupper.

  Vad är nationell idrottsutbildning?

  Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska fotbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.

  sydgym cup

  YG Cup arrangeras av eleverna

  Eleverna som läser NIU fotboll arrangerar varje år turneringen YG Cup. Turneringen är en slutuppgift för åk 3 eleverna som behandlar ledarskap och arrangörskap. Målet är att skapa en turnering där vi samlar barn i 9-12 års ålder som möter varandra i fotboll. Ingår planering, projektledning och genomförande.

  Anders Göland

  Lärare idrott och leg. sjukgymnast
  NIU fotboll
  Huvudskyddsombud Österport
  anders.goland(a)edu.ystad.se
  0704-34 05 90

  Lars Lindskog

  Idrott och hälsa, Specialidrott NIU fotboll
  lars.lindskog(a)edu.ystad.se
  0709-23 07 44

  Partnerföretag

  Scroll to Top