NIU, Nationell idrottsutbildning Handboll och Fotboll på Ystad Gymnasium

Nationell idrottsutbildning – NIU fotboll

Vill du kombinera din fotboll med gymnasiestudier?

På Ystad Gymnasium finns möjligheten att välja Nationell idrottsutbildning med inriktning fotboll.

Alla stora talanger har växt upp på små planer, och alla långa framgångsresor börjar med en liten vinst. Under tre år får du utveckla dina färdigheter för att bli elitidrottare.

Till NIU söker du som vill kombinera din elitidrott med en fullständig gymnasieutbildning. Utbildningen följer Svenska Fotbollförbundets krav på kvalitet och ger dig en bra möjlighet att utvecklas i din idrott.

Vi tar in 14 elever, både killar och tjejer. Träningen sker på Idrottsplatsen i Ystad samt i Nils Holgerssonhallen i Skurup.

Program att kombinera med NIU fotboll:

Ansök mellan 15 sept - 1 dec!

Gör din ansökan senast 1 december, samma år som du går i 9:an, via Svenska Fotbollsförbundets hemsida. Det är mycket viktigt att din ansökan är registrerad senast 1 december för att överhuvudtaget ha möjlighet att gå NIU (även om du skulle vara t.ex. skadad så måste ansökan vara inne då).

Uttagningsdatum
12 och 14 december 2022

Uttagningen sker i Nils Holgerssonhallen i Skurup mellan 08.30-12.00.
Transport sker på egen hand.

Lunch
Skolan bjuder på portionsförpackad pastasallad med kyckling efter träningen. Tag gärna med extra fika.
Kan ni inte äta kycklingsallad måste ni meddela oss. Glöm inte vattenflaska och egen dricka. Personlig utrustning för fotboll tar ni själva med. Tag med överdragskläder då det är kallt i hallen.

OBS! Vid sjukdomssymptom skall ni ej delta i uttagningen!

Vad är nationell idrottsutbildning?

Specialidrott är ett ämne som endast får läsas på skolor som fått NIU godkänt av Skolverket och respektive specialidrottsförbund. Kursplanerna följer bestämmelser från Svenska fotbollsförbundet. I undervisningen ingår ett internationellt utbyte.

sydgym cup

YG Cup arrangeras av eleverna

Eleverna som läser NIU fotboll arrangerar varje år turneringen YG Cup. Turneringen är en slutuppgift för åk 3 eleverna som behandlar ledarskap och arrangörskap. Målet är att skapa en turnering där vi samlar barn i 9-12 års ålder som möter varandra i fotboll. Ingår planering, projektledning och genomförande.

Anders Göland andersgoland Ystad Gymnasium

Anders Göland

Lärare
NIU Fotboll
anders.goland(a)edu.ystad.se
0704-34 05 90

Lars Lindskog larslindskog Ystad Gymnasium

Lars Lindskog

Lärare
NIU Fotboll
lars.lindskog(a)edu.ystad.se
0709-23 07 44

Partnerföretag

9 dagar kvar innan du ska ha gjort ditt gymnasieval! Kom ihåg att:

Gymnasievalet avgör INTE din framtid! Gymnasievalet kanske känns jättejobbigt för dig, eftersom det är det första stora valet du själv ska göra. Hittills har din skoltid varit hyfsat förutbestämd för dig och nu är det fritt val för dig att välja vad du vill plugga. Fundera över vad du tycker är kul i skolan eller på fritiden. Kan du kanske plugga något där du kan få användning av dina intressen? Så att du kan plugga inom ämnen som DU tycker är roliga och då blir också hela gymnasietiden roligare. 

Har du svårt att bestämma dig? Jämför! Gör en plus och minus lista för respektive skola eller program. Det kan hjälpa dig att få en tydligare bild av vad som känns bra och dåligt. Resväg? Mat? Program? Intressen? Lärare? Mentorer? Lokaler? Individuella val?
Prata med studie- och yrkesvägledare på din skola för att få svar på dina frågor och för att få stöd inför ditt val.

#ystadgymnasium #gymnasievalsmyter #gymnasieval #yrkesprogram #högskoleförberedandeprogram #lärlingsutbildning
Nationell idrottsutbildning – NIU fotboll 328475316 184104724244706 5730160003204400692 n.jpg? nc cat=104&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=ziVCGadEXwEAX9GY3bI& nc ht=scontent arn2 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
Kommer du på Öppet hus? Imorgon, onsdagen den 1 februari 2023 har Ystad Gymnasium Öppet hus mellan kl 17.00-19.30 på alla våra program! Kom gärna in och prata med oss. Kanske du har några sista frågor innan du avgör ditt gymnasieval?

Info om öppet hus finns på hemsidan, länk finns i profilen.

Bild från @ystadgymnasium_bygg på Bygg- och anläggningsprogrammet. 🏘️🛠️

#ystadgymnasium #ystad #ystadskommun #gymnasieval #öppethus
Nationell idrottsutbildning – NIU fotboll 327727497 623580416196757 3684733580649539178 n.jpg? nc cat=110&ccb=1 7& nc sid=8ae9d6& nc ohc=VoXQQu dVIcAX 0R3mh& nc ht=scontent arn2 1.cdninstagram Ystad Gymnasium
I veckan hade vi på El- och energiprogrammet besök från företaget @addpro_ab som pratade med våra elever om Nätverksäkerhet men även hur en dag som Cyper Security Consultant kan se ut. 

Mycket givande och det gav ännu fler elever som är nyfikna på IT-branschen!

På El-och energiprogrammet erbjuder vi två olika inriktningar:

🔹 Dator och kommunikation (IT, nätverksteknik, webbutveckling och programmering).
🔹 Elteknik (installationselektriker och industrielektriker).

#ystadgymnasium #ystadskommun #gymnasieval #elochenergiprogrammet #nätverksäkerhet #it #datorochkommunikation
Är du nyfiken på hur du lägger din ögonskugga för att framhäva dina ögon? Är du sugen på att testa nya färger än dom du brukar? Eller är du allmänt intresserad av sminket och dess magi att skapa olika looker? Då måste du anmäla dig till vår sminkworkshop!

På @hantverk_ystadgymnasium utbildas just nu framtidens stylister inom hår och makeup. På sportlovet kommer en av våra elever till @ystadstudiosvisitorcenter och delar med sig av sina bästa tips och trix med fokus på makeup!

24 februari kl. 13:00-14:30. Från 8 år, 120 kr per deltagare.

Bokas via hemsidan: www.ysvc.se/aktiviteter2023 

#ysvc #ystadstudiosvisitorcenter #hantverksgymnasium #sportlovsaktiviteter 
@hantverk_ystadgymnasium #ystadgymnasium #ystadskommun #makeup #makeupworkshop #sminkworkshop
Välkommen Kevin! 
Det är inte mer än fyra år sedan Kevin Sundin (M) tog studenten från Samhällsvetenskapsprogrammet på Ystad Gymnasium. Nu tar han plats som ordförande i gymnasienämnden.

”Jag får inse att man kanske inte blir populär under den här mandatperioden, men någon måste fatta de tuffa besluten”. 

– Om någon tycker att min ålder är en svaghet, så är det i alla fall något som jag växer ur, säger han.

– Som politiker ska man har ett medborgarperspektiv på frågorna. I det här fallet handlar det om eleverna och där har jag lätt för att sätta mig in i deras perspektiv, säger Kevin.

Läs hela artikeln om Kevin hos @ystadsallehanda 

 #gymnasieskola #ystadgymnasium #ystadskommun #gymnasieval #ystad #gymnasievalet @sa_ystadgymnasium
Rulla till toppen